Interprovinciaal Overleg zoekt een

IPO-medewerker Werkgeverszaken

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Maak jij het verschil?
De twaalf provincies van Nederland hebben allemaal hun eigen karakter. Elke provincie kent een bijzondere geschiedenis, heeft een unieke cultuur en bezit kenmerkende landschappen. Provincies spelen een belangrijke rol bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken op regionaal niveau. Provincies leveren een bijdrage aan beleid en realisatie. Dat doen zij afzonderlijk, maar ook gezamenlijk via het Interprovinciaal Overleg (IPO), de koepelorganisatie van de twaalf provincies. Het IPO acteert daarbij als belangenbehartiger en aanjager van innovatie en uitwisseling. Het IPO-bureau ondersteunt de vereniging van twaalf provincies.

De opgave op het terrein van Werkgeverszaken richt zich met name op de ontwikkeling van het arbeidsvoorwaardenbeleid en de totstandkoming van een cao voor de provincies. Daarnaast werk je met IPO-collega’s aan de ontwikkeling van het integriteitsbeleid voor zowel de werknemers als de politieke ambtsdragers van de provincies en de belangenbehartiging van de provinciale politieke ambtsdragers op het terrein van de rechtspositie en arbeidsvoorwaarden. Het IPO ondersteunt provincies in het HRM-beleid. Ben jij de

IPO-medewerker Werkgeverszaken
32 uur | Den Haag

die wij zoeken om de opgave op het terrein van werkgeverszaken te realiseren?

Jouw Rol:
Als IPO-medewerker Werkgeverszaken ben je samen met de programmamanager, coördinerend adviseur en een projectondersteuner, de spil tussen de werkgevers (provincies en partijen bij de provinciale cao) en de vakbonden. Je speelt een grote rol bij de totstandkoming en borging van een goede cao voor zo’n 12000 collega’s in het land. Je werk varieert van het zelfstandig adviseren (van oa de bestuurlijke onderhandelingsdelegatie) tot het betere juridische uitzoekwerk rondom de cao-teksten, het onderzoeken en analyseren van huidige cao-instrumenten, tot afstemming met de andere partijen in de sector en het beantwoorden van vragen.

Doordat het team klein is, lopen de werkzaamheden erg uiteen. Dit, en de dynamische wereld van de cao, maken dat geen dag hetzelfde is en je wordt uitgedaagd op alle fronten! Ook is er volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling.

Je werkzaamheden bestaan uit:

 • Adviseren over uiteenlopende arbeidsrechtelijke en beleidsmatige kwesties en vraagbaak voor provincies;
 • Bijdragen aan cao-proces: deelname aan cao-overleggen, inhoudelijk arbeid juridisch advies, opstellen advies voor het uitwerken van cao-afspraken, verwerken van de afspraken in de cao-tekst, aanmelden van de cao-tekst bij min SZW;
 • Het fungeren als aanspreekpunt: beantwoorden van vragen van de provincies en de andere werkgevers die partij zijn bij de cao provinciale sector, vanuit onder meer de e-mailhelpdesk en het technisch/ambtelijk overleg met de vakbonden;
 • Volgen ontwikkelingen in jurisprudentie en (internationale) wet- en regelgeving en voorstellen doen om dit te vertalen naar de cao provinciale sector;
 • Ondersteunen bij opstellen nieuwsbrief cao provinciale sector en bij actualiseren van teksten voor de website.;
 • Bijdragen aan de digitale samenwerking, zowel intern bij Werkgeverszaken als binnen de sector: via de diverse kanalen waaronder met name MS-Teams: het aanbieden, structureren, actualiseren en archiveren van informatie.

Wat vragen wij:

 • Een jurist (met ervaring in arbeidsrecht), die houdt van de afwisseling van beleidsmatig adviseren en de handen operationeel uit de mouwen steken.
 • Ervaring in het werkveld, bij voorkeur in een vergelijkbare functie en kennis van de sector.
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
 • Iemand die initiatiefrijk, creatief en innovatief is, van samenwerken houdt, maar zeker ook zelfstandig kan werken en analytisch is ingesteld.

Wat bieden wij?

 • Het gaat om een tijdelijke functie in de flexibele schil van het IPO tot 1 januari 2024. Het IPO staat er ook voor open om op detacheringsbasis deze resultaatopdracht in te vullen;
 • Het verdienniveau van de resultaatopdracht is schaal 11, maximaal € 5.008,99 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. (Voor provinciale kandidaten die op dit moment al worden bezoldigd in schaal 12 blijven de huidige arbeidsvoorwaarden in stand tijdens de detachering).
 • Een ABP-pensioen, goed voor later dus;
 • Een keuzebudget van 22,37% boven op jouw salaris. Dit kan je inzetten voor extra vrije tijd, studie of meer salaris;
 • Een studiebudget van € 5.000 per vijf jaar;
 • Een aantrekkelijke reiskostenregeling;
 • Alle ruimte voor tijd- en plaats onafhankelijk werken, afgestemd op jouw privé-situatie;
 • Een schitterende (flexibele) werkplek op loopafstand van het centraal station in het centrum.

Informatie en reageren
Over de inhoud van de functie kun je bellen met Richard van der Mast (programmamanager werkgeverszaken), telefonisch bereikbaar via 06-28901235. Je sollicitatiebrief en Curriculum Vitae kun je sturen via de sollicitatiebutton voor 30 april 2021.

De gesprekken zullen plaatsvinden in de eerste helft van mei.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 14 april 2021
Verloopdatum: 30/04/2021

Vacaturekenmerken

Functie type

Dienstverband

Tijdelijk

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

maximaal € 5.008,99

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top