Veiligheidsregio Utrecht zoekt een

Juridisch adviseur Arbeidsvoorwaarden en Rechtspositie

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Functieomschrijving
Voor de Veiligheidsregio Utrecht is Aardoom & de Jong op zoek een jurist die het team Arbeidsvoorwaarden & Rechtspositie gaat versterken. Ben jij analytisch sterk en in staat je inzichten goed over te brengen? Zoek je een functie met diversiteit en wil je bijdragen aan de verdere ontwikkeling van een organisatie die een grote rol heeft in de samenleving (veiligheid, crisismanagement en brandweerzorg). Dan is dit je kans!

Het team Arbeidsvoorwaarden & Rechtspositie adviseert het management en collega-adviseurs over complexe juridische, beleidsmatige en rechtspositionele zaken. In voorkomende gevallen wordt bijgedragen aan projecten en beleidsmatige vraagstukken.

De juridisch adviseur:

 • Adviseert het management en (collega)adviseurs over juridische en rechtspositionele zaken.
 • Begeleidt juridische procedures zoals bezwaar- en beroepszaken en stelt (proces)stukken op.
 • Beoordeelt maatwerkbesluiten.
 • Analyseert en onderzoekt casuïstiek.
 • Past regelingen aan.
 • Neemt deel aan grotere projecten (inhoudelijk belangrijk of zaken die de gehele organisatie raken) en ondersteunt de projectleider: bijvoorbeeld de inrichting van het maatwerkproces (brieven die niet standaard zijn).
 • Heeft een rol als projectleider in kleinere projecten: bijvoorbeeld afspraken die voortvloeien uit het GO.

Als juridisch adviseur werk je samen met jouw collega’s aan de verdere ontwikkeling van de juridische discipline binnen de afdeling HRM. Het team gaat de afstemming met andere veiligheidsregio’s en andere organisaties opbouwen.

(Het team Arbeidsvoorwaarden en Rechtspositie van) De Veiligheidsregio Utrecht krijgt in de komende periode te maken met de volgende uitdagingen:

 1. Verdere harmonisering en modernisering van de arbeidsvoorwaarden van de VRU.
 2. Veranderingen in de arbeidsvoorwaardenvorming voor de veiligheidsregio’s op landelijk niveau. Een werkgeversvereniging voor de veiligheidsregio en een eigen cao.
 3. Mogelijke invoering van de WNRA en overgang naar het BW. Kennis en ervaring met het arbeidsrecht en de WNRA kan van waarde zijn.
 4. Professionalisering en positie van het team Arbeidsvoorwaarden & Rechtspositie binnen de afdeling HRM.

In afstemming met het team wordt een werkverdeling afgesproken en zo nodig aangepast.

Functie-eisen

 • Je bent een wo-afgestudeerde jurist, je hebt relevante ervaring in het ambtenarenrecht (bij voorkeur ook het arbeidsrecht en het bestuursprocesrecht).
 • Je hebt 3 tot 5 jaar relevante werkervaring in een juridische (advies)functie bij een overheidsorganisatie.
 • Je bent zelf startend, flexibel en handelt proactief. Je draagt zelf mogelijke oplossingen aan.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met (het voeren van) juridische procedures.
 • Je beschikt over natuurlijk gezag, autoriteit en stevigheid.
 • Je bent analytisch sterk, weet snel tot de essentie van zaken te komen en je beschikt over goede advies- en communicatieve vaardigheden.
 • Je bent extravert, inhoudelijk sterk en volhardend. Je handelt vanuit overtuiging.
 • Je werkt zelfstandig en weet zaken tijdig af te stemmen met je leidinggevende.

Bedrijfsprofiel
Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van en voor de 26 Utrechtse gemeenten. Zij helpen mensen in nood, motiveren mensen om zelfredzaam te zijn en dragen bij aan het wegnemen van onveilige situaties. Elke dag weer, en steeds beter. Dat doen zij met hun centralisten op de 112-meldkamer, hun brandweermensen en collega’s van risicobeheersing, crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio.

In de rol van Juridisch adviseur ga je deel uit maken van het team Arbeidsvoorwaarden & Rechtspositie op de afdeling HRM. De afdeling HRM (ca. 29 fte) bestaat uit de teams: Beleid & Ontwikkeling, Advies, Personeels- en Salarisadministratie en Arbeidsvoorwaarden & Rechtspositie. Het team Arbeidsvoorwaarden & Rechtspositie bestaat uit ruim 4 fte.

Arbeidsvoorwaarden
De functie is ingedeeld in schaal 11 (minimaal € 3.526,- tot maximaal € 5.118,- bruto per maand) voor 36 uur per week conform de cao Gemeenten.

De VRU biedt je goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuzebudget (IKB), een budget waarmee je jouw arbeidsvoorwaarden kunt inzetten op bijvoorbeeld het inkopen van verlofuren of het volgen van een opleiding. Daarnaast heb je 165,6 uur verlof op basis van een 36-urige werkweek. Verder kun je gebruik maken van een ziektekostenverzekering met collectieve korting bij IZA, Menzis en CZ.

Je wordt aangesteld voor een periode van één jaar. Bij goed functioneren wordt de aanstelling voortgezet voor onbepaalde tijd.

Procedure
Bij de werving en selectie laat Veiligheidsregio Utrecht zich bijstaan door het bureau Aardoom & de Jong. Een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure.

Je reactie, voorzien van motivatiebrief en cv, zien wij graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk op 8 augustus 2021 aanstaande tegemoet.

De gesprekken bij Aardoom & de Jong zullen naar verwachting plaatsvinden in week 32. De gesprekken met de selectiecommissie zullen naar verwachting plaatsvinden in week 35 en 36.

Solliciteren kan via het sollicitatieformulier op de website van Aardoom & de Jong.

Contactpersoon
J.C. Meijers
E: meijers@aardoomendejong.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 16 juli 2021
Verloopdatum: 08/08/2021

Vacaturekenmerken

Branches

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Utrecht

Provincie

Utrecht

Salarisindicatie

3526 - 5118 euro bruto per maand

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top