Rijksoverheid zoekt een

Juridisch adviseur / jurist

Als Juridisch Adviseur bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) lever jij dagelijks een bijdrage aan grote maatschappelijke vraagstukken, een aantal voorbeelden? De ruiming van nertsen, het dossier fokkerij, stikstofvermindering en de stimulatie van stikstofvriendelijk investeren en innoveren. Vanwege de relevantie en impact van de dossiers bekijk je de situatie van alle mogelijke kanten; politiek, organisatorisch, economisch, maatschappelijk.. en natuurlijk ook nog of het juridisch mogelijk is. Jij bundelt je kennis van de hele keten en spiegelt dit aan de (on)mogelijkheden. Draag jij graag je steentje bij voor de gezondheid van dier en mens, en het leven op land en water? Dan kun je bij RVO het verschil maken!

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Wegens de aanstaande pensionering van een van de juristen in het team zijn wij op zoek naar een nieuwe collega. Als je na het eerste jaar goed op je plek zit willen we onze samenwerking natuurlijk voor onbepaalde tijd vastleggen.

Als netwerker in hart en nieren weet jij altijd verbindingen te leggen, het Europees recht verbinden met de nationale uitvoering is hier een mooi voorbeeld van. Jij houdt je bezig met juridische advisering binnen de uitvoeringsketen en met het zelfstandig behandelen van bezwaarschriften. Ondernemers, kennisinstellingen of particulieren kunnen deze indienen tegen de beslissing op hun subsidie- of kredietaanvraag, aanvraag voor een vergunning of ontheffing, of tegen een beslissing die verband houdt met maatregelen die voortvloeien uit het Europees landbouwbeleid. Jij geeft hierin pro-actief passend advies en denkt al vroeg in het proces mee over eventuele mogelijkheden.

In de bezwaarschriftprocedure arrangeer en leid je hoorzittingen, voer je overleg met interne- en externe betrokkenen en stel je beschikkingen op. Daarnaast adviseer je managers en adviseurs bij het vormgeven van, en omgaan met, de verschillende uitvoeringsinstrumenten.

Functie-eisen

Jij schept voldoening uit het multidisciplinair adviseren en hebt zin om samen met je team bij te dragen aan de agrosector in Nederland, van landbouwer tot consument. Je werkt zelfstandig en neemt regie over je eigen planning, organisatie en realisatie van je takenpakket. Hiernaast ben jij een echte netwerker, je weet de juiste contacten op het juiste moment te benutten en hebt een sterk gevoel voor onderlinge verhoudingen.

Wat neem je verder nog mee?

 • Een afgeronde universitaire studie rechtsgeleerdheid of een vergelijkbaar diploma.
 • Als ervaren juridisch adviseur heb je een goed inzicht in het recht in algemene zin, en heb je in het bijzonder een actuele en goede kennis van het bestuursrecht.
 • Werken en sparren met collega’s met een juridische achtergrond gaat je natuurlijk goed af, maar ook het samenwerken met niet-juristen is voor jou geen enkel probleem.
 • Als professional ben je flexibel, creatief, sterk in plannen en organiseren en weet je met je analytisch vermogen andere mensen mee te nemen in je standpunten.
 • Je hebt ervaring met het opstellen van juridische teksten en adviezen. Hiernaast ben je bekend met het zelfstandig behandelen van bezwaarschriften en het effectief bewaken van juridische randvoorwaarden.
 • Jij hebt een resultaatgerichte instelling, bent sterk in procedureel en procesmatig denken en handelen, en beheerst natuurlijk uitstekende mondelinge- en schriftelijke communicatievaardigheden.
 • Je hebt het vermogen om zaken te dejuridiseren en van regels te ontdoen, je levert maatwerk binnen de bestaande kaders en houdt hierbij rekening met de maatschappelijke opgave én de individuele belanghebbenden. Een probleem benader jij daarom altijd vanuit meerdere gezichtspunten.

Competenties:

 • analyseren
 • creativiteit
 • flexibiliteit
 • netwerken
 • organisatiesensitiviteit
 • overtuigingskracht
 • plannen en organiseren

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.256 – Max. €5.003 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 1 jaar vanaf indiensttreding, met uitzicht op vast
Minimaal aantal uren per week: 28
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Na de sluitingsdatum is de vacaturetekst online niet meer zichtbaar. Wil je de tekst daarna nog eens lezen? Dan raden we je aan deze te downloaden, na verzending van je sollicitatie.

Digitaal solliciteren

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Vacaturekenmerken

Branches

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland
Als wetgevingsjurist bij de Rijksoverheid werk je aan de basis van onze rechtsstaat. Je werkt binnen een enorm divers werkveld. Creativiteit en een goed…

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top