Gemeente Haarlemmermeer zoekt een

Juridisch Adviseur Subsidies

Ben jij een kei in het adviseren op het gebied van subsidies? Ben je vraagbaak voor je collega’s en leid je de processen graag in goede banen? Kom dan het team subsidies van Gemeente Haarlemmermeer versterken als juridisch adviseur.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Jouw rol als Juridisch Adviseur Subsidies

We zoeken een ervaren juridisch adviseur subsidies die het werkveld goed kent en die een bijdrage kan leveren in het vernieuwingsproces voor subsidies. Je hebt kennis van bestuursrecht en subsidierecht. Je adviseert, naast je collega’s binnen en buiten het cluster, het bestuur en de gemeenteraad bij vragen met betrekking tot subsidies. Je bent in staat om subsidieaanvragen juridisch te beoordelen, regelgeving aan te passen en je schrijft graag raadsvoorstellen en nota’s van B&W. Daarnaast ontbreekt het je niet aan ervaring met het inschatten van de juridisch inhoudelijke consequenties bij de aanvragen. Je vertegenwoordigt het bestuursorgaan in bezwaarprocedures (en eventueel beroepsprocedures) waarbij je onderzoekt, in samenwerking met een collega, of een informele aanpak tot een oplossing van het geschil kan leiden.

Waar ga je werken?

Het cluster SSC heeft als doel om het ‘samen leven’ te versterken, inwoners zelfredzaam te laten zijn en kansen te bieden aan inwoners om zich te ontplooien en ontwikkelen. Samen met een keur aan – veelal gesubsidieerde – maatschappelijke partners wordt zorggedragen voor beleidsadvisering op de gebieden sport, recreatie, cultuur, onderwijs, jeugd, welzijn, wonen en arbeidsmarkt. Voor het cluster werken zo’n 50 mensen: collega’s die hun voelsprieten en contacten midden in de samenleving hebben en de juiste balans weten te vinden tussen zakelijkheid en strategisch partnerschap met bestaande en nieuwe partners.

Het cluster is verdeeld in drie teams: twee beleidsteams en een team Subsidies. In het laatste team is behoefte aan een Juridisch adviseur subsidies.

Team Subsidies

Het team bestaat uit elf personen: twee juristen, medewerkers subsidie die proceshouder zijn voor meerdere accounts en drie senior subsidieverleners die verantwoordelijk zijn voor de grotere politiek-sensitieve accounts. Het team Subsidies is verantwoordelijk voor de behandeling van alle subsidieaanvragen binnen de gemeente Haarlemmermeer. Binnen het cluster SSC zijn alle subsidies, van klein tot groot, zowel inhoudelijk als procesmatig bij elkaar gevoegd.

In het team Subsidies en zeker ook in het cluster SSC als geheel, zijn de persoonlijke contacten belangrijk. We zijn een gezellig team en staan voor elkaar klaar, werkinhoudelijk en ook persoonlijk als dat nodig is. Er is altijd iemand bereid om je te helpen of iets over te nemen als het druk is.

We hebben regelmatig (momenteel online) koffie-momenten waarin we elkaar ontmoeten, kennis uitwisselen en nieuwe medewerkers voorstellen en afscheid nemen van mensen die een vervolgstap maken.

Wat neem je mee?

Door je goede communicatieve vaardigheden en oplossingsgerichte houding ben je in staat alle subsidie-gerelateerde vragen op een rechtmatige, praktische en klantvriendelijke manier af te ronden. Je kunt inschatten wat de juridisch inhoudelijke consequenties kunnen zijn. Je bent vaardig in het meeschrijven en meedenken en in het opstellen van B&W nota’s en stafmemo’s. Je hebt affiniteit met de beleidsmatige aspecten van besluitvorming en maakt gebruik van je politieke sensitiviteit. Je hebt oog voor de belangen van alle partijen en zoek je hierin de balans. Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend.

Naast de bovengenoemde competenties, vinden wij het belangrijk dat je:

 • beschikt over academisch werk- en denkniveau;
 • een afgeronde juridische WO-opleiding;
 • tenminste 3 jaar relevante werkervaring hebt met kennis van aan de vakgebieden gerelateerde wet- en regelgeving en hebt gedegen kennis van de Algemene wet bestuursrecht en aanverwante regelingen;
 • kennis en ervaring hebt met het inschatten van de juridisch inhoudelijke consequenties;
 • voor het project ‘optimalisatie’ kennis hebt van het opstellen van subsidieregelingen.

Wat biedt de Gemeente Haarlemmermeer jou?

 • Een salaris tussen € 2.973,- max. € 4.494,- (schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek;
 • Functie voor 32 uur per week, die in onderling overleg flexibel kunnen worden ingevuld;
 • Individueel Keuze Budget van 17,05% van het bruto jaarsalaris dat je kunt laten uitbetalen of waarmee je bijv. extra vakantiedagen kunt kopen;
 • Om je werk te kunnen verrichten wordt een laptop en mobiele telefoon ter beschikking gesteld;
 • Veel ruimte voor eigen ontwikkeling en initiatief;
 • Vanwege corona werken we zoveel mogelijk thuis;
 • Een werkomgeving waarin talenten maximaal worden ontplooid en waar je jouw ambities kunt waarmaken;
 • Doorgroei- en opleidingsmogelijkheden.

Solliciteren op de functie van Juridisch Adviseur Subsidies

Herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief via onze sollicitatiepagina waarin je aangeeft wat jouw focus is en wat jou inspireert in deze functie. De vacature sluit zodra wij een geschikte kandidaat hebben. Wij nemen alleen sollicitaties in behandeling die wij via www.werkenbijhaarlemmermeer.nl ontvangen.

Voor inhoudelijke informatie over de functie kan je gerust contact opnemen met Sonja de Gruijter – Lentelink (Teammanager subsidies) via (06) 20 578 996 of via sonja.de.gruijter@haarlemmermeer.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 26 februari 2021

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Hoofddorp

Provincie

Noord-Holland

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top