Juridisch Adviseurs Ruimtelijke Ontwikkeling/Planjuristen (3 FTE)

Deel deze vacature:

De gemeente Oss zoekt meerdere nieuwe Juridisch adviseurs RO/planjuristen. Ben jij daar één van?

Als een ruimtelijk initiatief afwijkt van het bestemmingsplan (bijvoorbeeld een woningbouwplan), ben jij degene die, samen met andere in- en externe adviseurs, de haalbaarheid van het initiatief beoordeelt. Dit doe je nadat het initiatief wenselijk/kansrijk is bevonden aan de Intaketafel. Jij stelt het principebesluit op en begeleidt daarna de formele ruimtelijke procedure voor het nieuwe bestemmingsplan. Dit doe je voor eenvoudige (particuliere) plannen tot en met (grote) projecten. Je hebt vele in- en externe contacten, o.a. met initiatiefnemers. Ook zit je aan tafel bij de wethouder, als jouw dossier besproken wordt. Je hebt ook een rol binnen het project Omgevingsplan, waar we ons voorbereiden op ons nieuwe kerninstrument.

Met jouw inzet draag je bij aan de ruimtelijke opgaven (o.a. de woningbouwversnelling, mobiliteitsvraagstukken, de energietransitie en de agrarische transitie) waar we als gemeente Oss voor staan!

Wat ga je doen?

 • Je neemt deel aan werkgroepen binnen het Project Omgevingsplan, zodat jij je kennis hierover opbouwt/actualiseert en onze afdeling goed voorbereid is op de komst van het Omgevingsplan.
 • Je stelt voor (complexe) ontwikkelingen ruimtelijke plannen op en/of begeleidt deze. Daarnaast begeleid je van begin tot eind de daarbij behorende procedures.
 • Je brengt de juridische aspecten van (complexe) ruimtelijke vraagstukken in beeld en adviseert over de mogelijkheden aan college van burgemeester en wethouders, management en collega’s.
 • Je neemt deel in (grote/complexe) ruimtelijke ontwikkelingsprojecten.
 • Je beoordeelt en adviseert over (complexe) principeverzoeken/plannen en planschadeverzoeken.
 • Je hebt korte lijnen met het bestuur, waarbij je zelf aan tafel zit over je eigen dossiers.
 • Je beoordeelt zienswijzen en verdedigt (complexe) ruimtelijke besluiten bij de rechter.

De complexiteit van je takenpakket hangt samen met je functieprofiel/-niveau.

Wat bieden we?

 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar voor 24-36 uur per week. Bij goed en volledig functioneren krijg je daarna een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Een salaris van maximaal € 5.372,00 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (functieschaal 10 of 11 óf aanloopschaal 9 of 10). Dit is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Arbeidsvoorwaarden die je voor een deel zelf kunt bepalen met het Individueel Keuzebudget (IKB) Van je loon wordt maandelijks 17,05% gereserveerd en kun je inzetten zoals je zelf wilt. Bijvoorbeeld om een fiets of extra verlof te kopen of je laat het uitbetalen op een moment dat jouw past.
 • Individuele opleidingsmogelijkheden en een leerplein met een ruim aanbod.
 • In Oss werken we tOss. tOss staat voor Thuis, Ontmoeten, Samenwerken en Stilte. Dat betekent dat je daar werkt waar jij je werk het beste kunt doen. Om te zorgen dat je goed je werk kunt doen, krijg je een laptop en een Iphone. Op de dagen dat je thuiswerkt krijg je een thuiswerkvergoeding van € 2,- per dag.
 • Pensioenopbouw bij het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP).
 • 20 wettelijke vakantiedagen en 6 bovenwettelijke vakantiedagen per kalenderjaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Ondersteuning bij de inrichting van een goede en verantwoorde thuiswerkplek.
 • Een extra vergoeding van maximaal € 500,- per jaar als je duurzaam reist. Je reist duurzaam als je naar je werk loopt, fietst, met een 100% elektrische scooter/auto komt of met het OV reist.
 • Een gemeentehuis op 5 minuten loopafstand van het treinstation.
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om uren te sparen voor lang verlof.

Wie is onze ideale kandidaat?

 • Je beschikt over een hbo- of wo-werk en/of opleidingsniveau, bij voorkeur in een planologische en/of juridische opleidingsrichting.
 • Je hebt actuele inhoudelijke vakkennis en (ruime) werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je communiceert uitstekend in- en extern over ruimtelijke plannen om samen tot een zo goed mogelijk resultaat te komen.

Hoe ziet onze afdeling/team eruit?

De afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (ongeveer 40 collega’s) bestaat uit twee teams: team Stedelijk Gebied en team Landelijk Gebied. Onze stedenbouwkundigen, beleidsadviseurs/planologen, juridisch adviseurs en stedenbouwkundig tekenaars bevinden zich in beide teams. Daarnaast is ook een landschapsarchitect/ecoloog werkzaam in team Landelijk Gebied.
Samen met collega’s in de ondersteuning, bedrijfsvoering en het management werken we aan het mogelijk maken van ruimtelijke initiatieven en plannen. Ook bereidt onze afdeling zich voor op de invoering van de Omgevingswet met een Projectleider Omgevingsplan in ons midden. Aan dit project werken alle betrokken vakdisciplines (binnen en buiten de afdeling RO) mee.

We zoeken meerdere nieuwe Juridisch adviseurs RO/planjuristen voor het team Landelijk Gebied.
In team Landelijk Gebied richten we ons op de 22 stadjes en kernen en het buitengebied van de gemeente Oss, met uitzondering van de kernen Oss en Berghem. Het komt ook regelmatig voor dat juridisch adviseurs binnen het gebied van het andere team werken; dit is mede afhankelijk van persoonlijke affiniteit en capaciteit binnen een team. Je komt te werken bij een professionele, collegiale en gezellige afdeling, waar je warm ontvangen wordt! In onze organisatie zijn we: keigoed in ons werk, is samenwerking vanzelfsprekend en staat de bedoeling voorop.

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Jessica van der Linden, afdelingshoofd Ruimtelijke Ontwikkeling/direct leidinggevende team Landelijk Gebied via 14-0412.

Ben jij klaar om door te breken?

Kijk dan op www.werkenbijoss.nl en reageer uiterlijk zondag 26 februari 2023 via het sollicitatieformulier op onze website t.a.v. Jessica van der Linden, afdelingshoofd Ruimtelijke Ontwikkeling.

De gesprekken vinden plaats op dinsdag 7 maart 2023 (tussen 09.00 uur en 13.00 uur).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 20 februari 2023
Verloopdatum: 27/02/2023

Vacaturekenmerken

Praktijkgebieden

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Oss

Provincie

Noord-Brabant

Salarisindicatie

min-max: - 5372 euro bruto per maand
Scroll naar boven