Gemeente Hardinxveld-Giessendam zoekt een

Juridisch beleidsmedewerker (APV / Bijzondere wetten) – 28-32 uur

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Krijg je er energie van aanvragen zo goed en volledig mogelijk te onderzoeken, zodat je deze op een juiste wijze kunt beoordelen en een advies kunt opstellen? Lijkt het jou leuk om je daarnaast bezig te houden met juridische advisering binnen team veiligheid onder andere op grond van de Algemene wet bestuursrecht, de Algemene plaatselijke Verordening (APV) en Bijzondere Wetten? Dan is deze functie iets voor jou!

Wat ga je doen?

In deze veelzijdige functie draag je bij aan de professionele kwaliteit van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Enerzijds ben je bezig met het afhandelen van aanvragen in het kader van de APV, anderzijds ben je als juridisch medewerker betrokken bij bijvoorbeeld het opstellen van nieuw beleid of het opleggen van een bestuurlijke maatregel. Voorbeelden van zaken waar jij je zoal mee bezig kunt gaan houden zijn:

 • Je fungeert als sparringpartner voor de vergunningverlener APV. Hierbij zijn jullie samen verantwoordelijk voor de afhandeling van een variëteit aan (APV-)aanvragen, bijvoorbeeld voor het gebruik van gemeentegrond, een parkeerontheffing, markstandplaats, een ligplaats aan de gemeente steiger en aanvragen voor evenementen. Jullie kunnen elkaar vervangen indien nodig.
 • Je ontwikkelt en actualiseert beleid en zorgt voor de beleidsadvisering aan de portefeuillehouder en het college. Hierbij kan je denken aan het opstellen van nieuwe beleidsregels, het maken van een procesbeschrijving en het redigeren van verordeningen. Hierbij zorg je ervoor dat deze aansluiten op beleid en wet- en regelgeving.
 • Je schrijft handhavingsbesluiten op grond van de APV en de burgemeestersbevoegdheden (bijv. in verband met gevaarlijke honden, het sluiten van een woning) en je handelt handhavingsverzoeken af.
 • Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van BIBOB-toetsen.
 • Je beantwoordt inhoudelijke vragen, adviseert collega’s en college.

Wat neem je mee?

Je bent in staat om zelfstandig te werken, je bent een aanpakker en een stevige adviseur. Je werkt met klanten en collega’s toe naar een gemeenschappelijk resultaat. Hierbij heb je oog voor kwaliteit en je omgeving.

Wij vragen van jou:

 • Een afgeronde (juridische) hbo-opleiding.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring.
 • Kennis van de (werking van de) Algemene wet bestuursrecht, de gemeentewet, APV en Bijzondere wetten.
 • Aantoonbare werkervaring met advisering aan het college van B&W.
 • Aantoonbare werkervaring met het behandelen van aanvragen en toekennen van de vergunning dan wel afwijzen van de aanvraag.
 • Aantoonbare werkervaring met het afhandelen van handhavingsverzoeken en opstellen van (handhavings)besluiten.

Competenties die hierbij worden gevraagd zijn:

 • Analytisch sterk, het vermogen om complexe situaties snel en volledig in beeld te brengen.
 • Helder en krachtig communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Vermogen om over de grenzen van het eigen vakgebied te kijken en actief de samenwerking opzoeken.
 • Verantwoordelijkheid.
 • Een sterk ontwikkelde politiek-bestuurlijke sensitiviteit.

Waar kom je te werken?

Hardinxveld-Giessendam is een bedrijvige gemeente van 18.000 inwoners met een dorps karakter en sterke sociale verbanden. Onze gemeente heeft een kleine en platte netwerkorganisatie met korte lijnen en een groot loyaliteitsgevoel. Onze kernwaarden zijn: passie, aandacht, verbinden, lef en vertrouwen. Dit uit zich ook in de transformatie die in 2018 is gestart naar een zelforganiserende organisatie, waarbij we geen leidinggevende functies meer kennen. Als collega’s stimuleren we elkaar bij het pakken van kansen en geven we elkaar ruimte voor het inbrengen en realiseren van eigen ideeën. Wij staan voor ons werk en vak! De gemeente maakt onderdeel uit van de regio Drechtsteden.

Team Veiligheid
Je komt te werken in het team Veiligheid. Ons team bestaat uit 5 bevlogen medewerkers die zich dagelijks inspannen in de complexe praktijk van mens, samenleving, ruimte en regelgeving. In ons team vinden we het belangrijk dat je een open houding hebt en makkelijk contact weet te maken met mensen. Elke dag is anders, waardoor het erg divers en uitdagend is om voor de gemeente Hardinxveld-Giessendam te werken.

Wat bieden we jou?

Jouw werk is meer dan alleen een salaris. De volgende arbeidsvoorwaarden zijn van toepassing:

 • Het betreft een functie voor 28 tot 32 uur in de week. Het precieze aantal uur stemmen wij graag met jou af. In eerste instantie kom je bij ons een jaar in dienst en bij goed functioneren is er uitzicht op een vast dienstverband. De aanvang is bij voorkeur zo snel mogelijk.
 • Salaris van maximaal € 4.494,- (salarisschaal 10, cao gemeenten) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • Mooie, complexe en afwisselende werkzaamheden en een plek in een collegiaal, divers team waarbinnen iedereen zijn identiteit en eigenheid behoudt.

Solliciteren of meer weten?

Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Dat betekent misschien wel dat je wilt solliciteren. Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Schroom niet om contact op te nemen met Herman Nieuwenhuis (Adviseur crisisbeheersing & Bevolkingszorg) via 06-13112097 of Astrid van Eeden (Juridisch adviseur) via 14-0184. Kijk voor meer informatie over de organisatie ook op www.hardinxveld-giessendam.nl.

Wil je solliciteren? Daar zijn we blij mee! Vul het sollicitatieformulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv. Je kunt solliciteren tot en met 26 oktober.

Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. De gesprekken worden in onderling overleg met jou ingepland. Wij zien je sollicitatie met interesse tegemoet!

Goed om te weten: Integriteit vinden we belangrijk. We vragen je daarom voor jouw start bij de gemeente Hardinxveld-Giessendam een VOG aan te leveren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 22 september 2021
Verloopdatum: 26/10/2021

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Hardinxveld-Giessendam

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

Max. € 4.494,- bruto per maand

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top