Gemeente Urk zoekt een

(Juridisch) beleidsmedewerker integrale veiligheid

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Werken op het unieke Urk
Karakteristiek, sociaal bewogen en ondernemend! Drie treffende kenmerken van onze gemeente met ruim 21.000 inwoners. Urk groeit hard, heeft veel ambities en kent vele uitdagingen. De groei is terug te zien in onze bevolkingsgroei en onze aanjagende rol bij de economische groei en ontwikkelingen binnen Flevoland. De te ontwikkelen hightech buitendijkse haven, maritiem bedrijventerrein en de start van een project met 1600 nieuwbouwwoningen stralen onze ambitie uit.

Te grote projecten voor een kleine gemeente? Misschien, maar onze groei vraagt er om! We pakken het gewoon op. Kortom, bij ons vind je dynamiek en volop ontwikkeling.

Met ongeveer 200 collega’s werken we samen in een prettige werkomgeving, waar waarden als verbinden, verantwoordelijkheid en vertrouwen belangrijk zijn. Om onze inwoners en ondernemers optimaal van dienst te zijn, houden we de lijnen kort, het werk efficiënt en de oplossingen professioneel.

Werken op dit unieke Urk dat volop in ontwikkeling is? Dat kan! Bij ons is ruimte voor een

(Juridisch) beleidsmedewerker integrale veiligheid
36 uur | Urk

Zowel ervaren, als startende (net afgestudeerde) kandidaten zijn welkom om te reageren.

Waar kom je te werken?
Je komt binnen onze organisatie te werken bij het Team Integrale Veiligheid, dit team is onderdeel van het Domein Veiligheid en Dienstverlening. Het jaar 2021 staat in het teken van een doorontwikkeling van onze organisatie. Door projectmatig werken wordt meer aandacht gegeven aan zelfontwikkeling, programmatisch- en projectmatig werken, in- en externe samenwerking en de groei van Urk.

Onze organisatie is groot genoeg voor ambities en uitdagingen en klein genoeg voor korte lijnen en veel eigen verantwoordelijkheid.

Wat hebben we jou te bieden? 

 • Een uitdagende, brede functie met impact op het unieke en dynamische Urk.
 • Volop ruimte voor persoonlijke doorontwikkeling.
 • Werken in een collegiaal team met 3 collega’s.
 • Een salaris van minimaal € 2.484,00 en maximaal € 4.048,00 bruto per maand.
 • Individueel keuzebudget 17,05%, flexibel in te zetten voor bijvoorbeeld extra verlof.
 • Een ruime vergoeding van de kosten woon-werkverkeer. Max. 60 km enkele reisafstand en € 0,19 per km.
 • Een laptop en smartphone in bruikleen.
 • Mogelijkheid om thuis te werken. Waar nodig wordt een thuiswerkplek ingericht
 • Veel eigen regelruimte.
 • Flexibiliteit in werktijden voor een goede werk-privé balans.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Wat ga je doen in de functie?
De taken binnen het team veiligheid zijn verdeeld onder drie collega’s die onderling nauw samenwerken.

Het accent van deze functie ligt op de uitvoerende (juridische) aspecten van het team. Waar het past en logisch is, wordt een adviserende rol van je verwacht.

Zo pas je het Damocles- en Bibob-beleid toe en doe je de advisering rondom evenementen. Daarnaast geef je uitvoering aan de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en adviseer je bijvoorbeeld bij het opstellen van nieuwe beleidsregels.

Ook bij casuïstiek kunnen we jouw hulp goed gebruiken, bijvoorbeeld bij het afhandelen van overlastsituaties of andere zaken die vanuit de APV kunnen spelen. Verder ben je betrokken bij projecten die voortvloeien uit het Integraal Veiligheidsbeleid (IVB) en de Crisisorganisatie. Een voorbeeld hiervan is het project Ondermijning.

Basis voor ons werken vormt IVB en de jaarlijkse IVB uitvoeringsplannen. De waan van de dag speelt een rol bij de uitvoering van je werkzaamheden.

Wie ben je en wat neem je mee?
Je bent enthousiast en gedreven om je steentje bij te kunnen dragen aan een veiliger samenleving. Je bent iemand die goed samen kan werken en ook sta je stevig in je schoenen in het dynamische werkveld. Je beschikt over een flexibele en gemotiveerde houding. Je respecteert het DNA van de Urker samenleving (en organisatie). Ervaring is mooi, maar ben je minder ervaren dan kun je van ons begeleiding verwachten voor het groeien in je rol.

Daarnaast beschik je over:

 • Een afgeronde Hbo-diploma, bij voorkeur Hbo-Rechten of Integrale Veiligheidskunde;
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden;
 • Affiniteit met het werkgebied integrale veiligheid;
 • Bestuurlijk politieke sensitiviteit;
 • Stressbestendigheid (je houdt overzicht en inzicht ook als er tijdsdruk ontstaat);
 • Enthousiasme en creativiteit

Wij willen graag kennis met jou maken!
Stuur je cv en motivatiebrief door te klikken op de sollicitatiebutton. Reageren kan tot en met dinsdag 31 augustus 2021. De briefselectie vindt plaats op donderdag 2 september. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdagmiddag 9 september.

Wil je meer informatie?
Neem dan contact op met Jan Bos, manager dienstverlening en integrale veiligheid, of met Karina Smits, adviseur Integrale Veiligheid. Ze zijn beiden te bereiken via 0527-689868.

Een VOG maakt onderdeel uit van de procedure, een assessment kan dat zijn. Bij indiensttreding vindt de beëdiging plaats.

Al onze vacatures staat voor iedereen open. Gemeente Urk staat voor diversiteit en wil een inclusieve organisatie zijn. We geloven dat diversiteit laat groeien, help jij mee de gemeente Urk groeien en herken jij jezelf in de vacature? We ontmoeten je graag!

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 30 juli 2021
Verloopdatum: 31/08/2021

Vacaturekenmerken

Locatie

Urk

Provincie

Flevoland

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top