Gemeente Zwijndrecht zoekt een

Juridisch handhaver

Deel deze vacature:

Zoek jij zelfstandigheid als juridisch handhaver? Houd jij je graag bezig met juridische dossiers op het gebied van handhaving? Dan komen wij graag met jou in contact!

Gemeente Zwijndrecht is voor de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling op zoek naar een

Juridisch handhaver

36 uur | €2.865,- tot €4.208,-

Waar kom je te werken?

Zwijndrecht is met bijna 45.000 inwoners een levendige en aantrekkelijke gemeente in de Randstad. Het raadsprogramma “Krachtig Zwijndrecht” omvat een stevige ambitie. De opgaven waar de gemeente Zwijndrecht voor staat, vragen om een grotere mate van samenlevingsgericht werken en het handelen vanuit één organisatie met een integrale aanpak.

In opgaveteams bestaande uit collega’s van alle afdelingen zoeken we samen met onze partners en inwoners naar oplossingen. Ook jij levert daar vanuit je expertise of talent een bijdrage aan! Gemeente Zwijndrecht is een platte, informele en open organisatie. Een prettige werksfeer, vakmanschap, talentontwikkeling en resultaat staan centraal. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers en geven dat vorm door hun talent in te zetten voor het realiseren van onze opgaven.

Wie zijn wij?
Je thuisbasis is de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Deze afdeling kenmerkt zich als dynamisch, dienstverlenend en ondernemend. Je gaat aan de slag in het team Ruimtelijke Ordening, APV en Bijzondere wetten. Het team bestaat uit 30 professionals en is verantwoordelijk voor het diverse werkzaamheden op het gebied van omgevingsvergunningen, APV-vergunningen, GEO, planologie, Bijzondere Wetten en Wet Bibob.

Wat ga je doen?
Als juridisch handhaver ga je aan de slag met juridische handhavingsvraagstukken in het ruimtelijk domein. Je gaat hiermee bouwen en gebruik, in strijd met het bestemmingsplan en/of de Omgevingswet, tegen.

Wij hechten veel belang aan behoud van de hoge ruimtelijke kwaliteit van het buitengebied. Jouw werkzaamheden richten zich in eerste instantie dan ook hierop. Hiervoor werk je samen met jouw collega’s van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. En dat is nog niet alles, want als juridisch handhaver:

 • Bekijk je ter plaatse wat de situatie is. En doe je archiefonderzoek of de bouwactiviteiten of gebruik met een vergunning zijn gerealiseerd;
 • Onderzoek je bij strijdigheid met een legalisatieonderzoek wat de (on) mogelijkheden zijn. Vervolgens adviseer je hierover aan het bestuur;
 • Start je waar nodig handhavingstrajecten op;
 • Toets je aan geldende wet- en regelgeving zoals de Wabo, MOR, BOR, Wro en straks de Omgevingswet;
 • Kun je ook worden ingezet voor afdeling overstijgende handhavingsvragen

Wat neem je mee?

 • Afgeronde HBO-Rechten opleiding;
 • In het bezit van ABW I en II. Heb je dit nog niet, dan bieden wij jou deze opleiding aan;
 • Je hebt goede mondelinge- en schriftelijke communicatie vaardigheden;
 • Je bent in staat om handhavingsbesluiten op te stellen (dwangsom en bestuursdwang).

Je bent flexibel, waardoor je je aan veranderende omstandigheden kunt aanpassen. Je bent zelfstandig en kunt ook in teamververband werken. Je hebt oog voor de Zwijndrechtse samenleving en weet vervelende boodschappen op de juiste manier over te brengen.

Wat bieden we jou?
Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Je draagt bij aan het realiseren van de ambities van de gemeente Zwijndrecht. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover, zoals:

 • Inschaling in schaal 9 (gemeente CAO) met een maximum salaris van € 4.208,00 bruto op basis van 36 uur. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een jaar voor 36 uur per week. Bij goed functioneren wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden; 100% vergoeding bij reizen met het OV, extra verlofdagen, pensioenregeling bij het ABP, tegemoetkoming in de zorgverzekering en een generatiepactregeling.
 • Je beschikt over een individueel keuzebudget van 17,05% van jouw bruto jaarsalaris.
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden om het beste uit jezelf naar boven te halen.
 • Een regeling flexibel werken waarmee we samen zorgen dat je zowel op kantoor als thuis veilig en gezond kan werken.
 • Aandacht voor gezond, gelukkig en gedreven werken via ons programma Samen Werkt! Hierbij krijg je onder andere toegang tot een digitaal platform met aandacht voor vitaliteit en begeleiding op het gebied van ontspanning, voeding, mindset en back to nature.

Gemeente Zwijndrecht streeft ernaar om een diverse en inclusieve organisatie te zijn. We streven naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van onze gemeente, zodat we samen betere resultaten kunnen behalen.

Solliciteren of meer weten?
Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Neem contact op met Rabia Soebhan (Teamleider Ruimtelijke ordening, APV en Bijzondere wetten), bereikbaar via telefoon en Whatsapp op 06 – 23 38 35 73.

Wil je solliciteren? Daar zijn we blij mee! Vul het digitale formulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv. Verwachten wij dat we een goede match zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. Wij zien je sollicitatie met interesse tegemoet!

Ben je pas afgestudeerd en beschik je over de relevante opleiding, dan nodigen wij jou van harte uit om bij ons te solliciteren.

Goed om te weten: Integriteit vinden we belangrijk. We vragen je daarom voor jouw start bij de gemeente Zwijndrecht een VOG aan te leveren

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Trefwoorden: Juridisch, Recht, Rechten, Handhaver, Juridisch Handhaver, ABW 1, ABW 2, Omgevingswet, Ruimtelijk Domein, Wabo, MOR, BOR, Wro, HBO-rechten, HBO, Zwijndrecht, Zuid-holland, Overheid, Gemeente, Gemeente Zwijndrecht, Drechtsteden

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 8 november 2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Zwijndrecht

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

Max €4.208,-
Scroll naar boven