Gemeente Capelle aan den IJssel zoekt een

Juridisch medewerker Grondzaken

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Capelle aan den IJssel beweegt. Ontwikkelingen in de woningbouw, op werklocaties en in de infrastructuur veranderen onze stad. Deze veranderingen vragen een zorgvuldige voorbereiding en begeleiding, omdat die van invloed zijn op het dagelijkse leven van onze Capellenaren.

Samen met 67.000 Capellenaren werken we aan de duurzame ontwikkeling van onze stad om plaats te bieden aan 15.000 extra Capellenaren. Ja, Capelle aan den IJssel is een ambitieuze gemeente. De afgelopen jaren hebben honderden Capellenaren meegedacht over de verbetering van Capelle. Samen met inwoners en organisaties voeren we nu deze plannen uit. Op www.capellebouwtaandestad.nl vind je een groot deel van de plannen.

Die plannen vragen om een gemeentelijke organisatie die meebeweegt. Een organisatie die werkt voor én met al die Capellenaren. Een organisatie die met lef en daadkracht ideeën en initiatieven aanmoedigt. Als jij bij ons werkt aan de stad, dan kies voor samenwerking. Jij bent betrokken, staat open voor nieuwe inzichten en durft niet alleen de stad, maar ook jezelf te verbeteren.
De afdeling Stadsontwikkeling bestaat uit 80 betrokken en gedreven collega’s, die elke dag enthousiast aan veel projecten werken. Ook aan het beleid en de uitvoering van de Omgevingswet en alles wat daarmee samenhangt.

Voor die toekomstgerichte organisatie zoeken wij voor onze afdeling:

Juridisch medewerker Grondzaken
36 uur per week

Het werkveld
Op de afdeling Stadsontwikkeling werk jij bij het team Grondzaken unit Wonen, Economie, Grondzaken en Geo informatie. In dit team werk je intensief samen met de senior beleidsadviseur Grondzaken. De Omgevingswet heeft grote impact op de wijze waarop gemeenten hun taken uitvoeren. Naast een deel van de regelgeving verandert ook de rolverdeling tussen overheden, private en maatschappelijke partijen. Dit levert veel vragen op over de rol van de gemeente, de aanpak van vraagstukken en de relatie met externe partijen. Jij en jouw collega’s van overige teams en afdelingen gaan samen aan de slag met die veranderde werkwijze.

Jij als juridisch medewerker

 • Beheert gemeentelijke gronden (uitgezonderd vastgoed) waaronder verhuur- en verkoopovereenkomsten van gemeentelijke gronden inclusief snippergroen en overeenkomsten voor zelfonderhoud gemeentegroen.
 • Zorgt voor het beheer van en rapportage van overeenkomsten en reclameconcessies over huur, zelfonderhoud, erfpacht en recht van opstal.
 • Ondersteunt projectleiders bij het aangaan van samenwerkings-, intentie- en anterieure overeenkomsten over kostenverhaal bij gebiedsontwikkeling (met name herontwikkeling).
 • Werkt mee aan concessieovereenkomsten en reclame-uitingen in openbaar gebied.
 • Adviseert en stelt overeenkomsten op voor brandstofverkooppunten.

Jij als juridisch medewerker

 • Hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding en tenminste twee jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Hebt kennis van de juridische aspecten van grondbeleid en recente ontwikkelingen daarin, zoals de Omgevingswet.
 • Bent inspirerend, accuraat, zelfstandig, sparringpartner, netwerker, resultaatgericht, verbindend, flexibel, open en initiatiefrijk.

Verder verwachten we dat jij

 • Jouw inzichten in ontwikkelingen in de omgeving en op het vakgebied kunt verbinden met beleid en vertalen naar de uitvoering van jouw werk.
 • Nieuwsgierig bent en optimaal functioneert in een snel veranderende omgeving.
 • Inzicht, ervaring en handigheid hebt in het werken met maatschappelijke, bestuurlijke en politieke verhoudingen.
 • Goed in staat bent om samen te werken en te verbinden.
 • Goede relaties opbouwt en onderhoudt met bewoners, (regio)collega’s, bedrijven en ondernemers.
 • Beschikt over ondernemerschap, daadkracht en lef.
 • Goed overzicht behoudt en zelfstandig je werk plant.

Wij bieden

 • Een uitdagende functie, die je met professionele en plezierige collega’s invult.
 • Een salaris in schaal 10 (maximaal maandsalaris € 4.494,-), afhankelijk van jouw opleiding en de ervaring.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van totaal 17,05%, dat je kunt besteden aan extra vakantiedagen, opleidingen een fiets of extra salaris.
 • Flexibele werktijden, goede werk-privébalans, de mogelijkheid om thuis te werken, doorgroeimogelijkheden en een unieke, goed bereikbare werkplek.
 • Werken vanuit een modern kantoor met flexibele werkplekken in het centrum van de stad.
 • Gratis parkeergelegenheid en een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer.
 • De kans om door Covid-19 zoveel mogelijk thuis te werken. Vanuit Facilitaire dienst ondersteunen wij collega’s met materiaal en diensten om het thuiswerken zo goed mogelijk te laten verlopen. Participatie en bewonersavonden doen we digitaal. Daarnaast kennen wij een vergoeding voor thuiswerken ter compensatie van gemaakte kosten.

Meer informatie en solliciteren
Kijk voor meer informatie over werken bij de gemeente Capelle aan den IJssel op www.capelleaandenijssel.nl/.

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Marco Rook, Interim unithoofd Wonen, Economie, Grondzaken en Geo informatie, op telefoonnummer (06) 51521283 of Jan Willem Groenink, Senior Beleidsadviseur Grondzaken, op telefoonnummer (010) 2848634.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met HR Medewerkers Keltoum Tallagui, Annette Langer- van der Zwart of Vera Moïze de Chateleux op telefoonnummer (010) 284 8303.

Sollicitatie
Wij hopen dat jij door het profiel van deze functie geïnteresseerd bent geraakt. Bekijk nu ook nog het filmpje over deze en andere vacatures. Jouw belangstelling om in Capelle aan den IJssel te werken, wordt dan nog groter!

Solliciteren kan tot en met 25 juli 2021 alleen via het sollicitatieformulier. Richt jouw sollicitatie (motivatiebrief op 1 A4) en cv aan Senior HR Adviseur Korstiaan Hoogvliet. Op basis van het filmpje ontvangen wij ook graag jouw audio-visuele presentatie van 30 seconden. Graag een link (bijvoorbeeld YouTube kanaal) naar jouw presentatie in de motivatiebrief plaatsen.

Na sluiting van de sollicitatietermijn informeren wij u zo spoedig mogelijk over de datum van de gesprekken en of wij u daarvoor uitnodigen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 9 juli 2021
Verloopdatum: 25/07/2021

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Capelle aan den IJssel

Provincie

Zuid-Holland

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top