De Rechtspraak zoekt een

Juridisch medewerker inloopteam bestuursrecht – 32-36 uur

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Inloopteam bestuursrecht, hier hebben we je nodig

Om te blijven zorgen voor tijdige rechtspraak zijn gerechten samen gaan werken in zogenaamde “inloopteams” op verschillende rechtsgebieden. Het inloopteam bestuursrecht, waar we jouw juridische vaardigheden goed kunnen gebruiken, begint met het wegwerken van werkvoorraden in de zaakstroom arbeidsongeschiktheid.

Jij kiest voor deze baan als juridisch medewerker

Omdat jij de uitdaging ziet in het op tijd een uitspraak te kunnen krijgen door dossiers snel te analyseren, de vraag weet te filteren en te beantwoorden met de juiste juridische onderbouwing zonder het gevoel voor de mens uit het oog te verliezen. Achter elk dossier zit een persoon en jij zorgt dat zij niet te lang op een uitspraak hoeven wachten. Dat doe je door de rechter in een overzichtelijke samenvatting een beeld te geven van de vraag die moet worden beantwoord. Hoe doe je dat?

 • Elk zaak heeft een vraag die beantwoord moet worden die jij analyseert en oplost aan de hand van juridische onderbouwing, digitale bronnen en naslagwerken, het stellen van vragen aan de partijen en eventueel aan een medisch deskundige.
 • Als jouw onderbouwing compleet is komt de rechter tot een oordeel, op basis van een eigen dossierstudie, jouw advies en eventueel de mondelinge behandeling op een zitting.
 • Je woont dus ook zittingen bij en neemt actief deel aan het raadkameroverleg,
 • Samen met de rechter overleg je hoe de uitspraak het beste verwoord kan worden, het voorstel van die uitspraak schrijf jij.

‘Mijn input als jurist is erg waardevol: ook mijn standpunten worden in overweging genomen en houden de discussie scherp. Het naar voren brengen van mijn standpunt en soms tegen een rechter in durven gaan, maken mij een volwaardige gesprekspartner.’ – Suzanne van Kooij, senior juridisch medewerker op het gebied van bijstand, sociale zekerheid en vreemdelingenrecht.

Jij gaat met een nieuw team juridisch medewerkers aan de slag. In je opleidingstraject leer je van ervaren rechters de laatste kneepjes van het (arbeidsongeschiktheids)vak. Na deze inwerkperiode ga je met zaken uit heel het land aan de slag. Je werkt met digitale dossiers, dat is handig want zo kun je met verschillende mensen op verschillende locaties aan dezelfde zaak werken. En dat is natuurlijk ook een stuk duurzamer!

 Zaken snel analyseren en komen tot de juiste juridische onderbouwing, dat zoeken we in onze nieuwe collega

Energie krijgen van projectmatig werken, snel en praktisch werken zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en de uitdaging zien in grote stapels zaken: daar herken jij je volledig in. Dit is wat we denken dat je ook nodig hebt voor deze functie:

 • Een meestertitel in de rechten
 • Ervaring in bestuursrecht. Het is handig als je ook ervaring hebt in arbeidsongeschiktheidszaken, maar dat leer je ook in het opleidingstraject
 • Je bent analytisch sterk, dat zet je in om snel de vraag in het dossier boven tafel te krijgen
 • Je bent handig in digitalisering
 • Snel schakelen is voor jou geen probleem, bijvoorbeeld als je een zitting hebt in Limburg in plaats van Rotterdam

Heb je nog niet veel werkervaring opgedaan, maar heb je wel een bestuursrechtelijke achtergrond of afstudeerrichting? Ook dan ontvangen we jouw sollicitatie graag!

Wat mag jij van de Rechtspraak als werkgever verwachten?

De Rechtspraak is een unieke werkgever. Letterlijk, want er is er maar één van. We willen een werkgever zijn waar iedereen zich thuis voelt. Daarom vinden we een goed werkklimaat en plezier in je werk ook erg belangrijk. Werken bij de Rechtspraak betekent werken voor een rechtvaardige samenleving en met twee benen in de maatschappij staan. Je krijgt niet alleen een uitdagende functie vol mogelijkheden, maar ook uitstekende arbeidsvoorwaarden geregeld volgens cao Rijk:

 • Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je ingeschaald in schaal 9 of 10 (het salaris in schaal 9 bedraagt minimaal € 2.805,03 bruto met een doorgroei tot € 3.963,19 bruto op basis van 36 uur, schaal 10 bedraagt minimaal € 2.737,59 bruto met een doorgroei tot € 4.400,17 bruto op basis van 36 uur)
 • Een baan waar je aan de slag kunt met een contract voor een jaar en de mogelijkheid tot verlenging voor onbepaalde tijd
 • Een op maat gesneden opleidings- en inwerkprogramma
 • Een individueel keuze budget (IKB) van 16,37% dat bestaat uit 2 delen: IKB-budget (vakantie-uitkering en eindejaarsuitkering) en IKB-uren (bovenwettelijke vakantie-uren en leeftijdsuren). Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen
 • Verlof van 144 uur en 21,6 IKB-uren bij een werkweek van 36 uur
 • Pensioenopbouw volgens het ABP
 • Goede regelingen voor ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en vergoeding woon-werkverkeer

Wist je dat de Rechtspraak ook dit jaar weer verkozen is in de Top 50 Favoriete Werkgevers?

Zorg jij voor tijdige rechtspraak?

Heb jij je mouwen al opgerold om aan de slag te gaan? We kijken uit naar jouw sollicitatie. Je brief richt je via de ‘Solliciteer‘ button aan mr. M. (Michèle) Munsterman, teamvoorzitter van het inloopteam. Enthousiast, maar wil je toch eerst meer weten over de functie? Hiervoor bel je Michèle Munsterman via 06 48 11 71 28 of met Joke Schaap via 06 13 73 92 48.

Dit is goed om te weten

De Rechtspraak is voor iedereen en streeft ernaar een afspiegeling te zijn van de maatschappij. Juristen van alle achtergronden en oriëntaties zijn welkom om te solliciteren. Enthousiast over deze vacature? Wacht dan niet met je sollicitatie. De sluitingsdatum is nu 29 september 2021, maar de vacature kan bij voldoende reacties eerder gesloten worden.

Dit gebeurt er met je sollicitatie

Na een positieve beoordeling van je sollicitatie (cv en motivatiebrief) maak je een online assessment. Vanwege de corona-maatregelen doe je die digitaal, dit kan ook zo zijn voor de schrijftest en het sollicitatiegesprek. Bij een voldoende hoge score heb je in de weken erna een schrijftest en plannen we een sollicitatiegesprek. Hebben we er beiden een goed gevoel over, is de laatste stap een arbeidsvoorwaardengesprek. Zo weet je snel waar je aan toe bent.

 • We vragen je altijd een Verklaring Omtrent Gedrag te overhandigen bij indiensttreding.

Binnen de Rechtspraak weten we heel goed zelf onze kandidaten te bereiken. We reageren daarom ook niet op acquisitie of aanbiedingen van bureaus of tussenpersonen.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 28 september 2021
Verloopdatum: 29/10/2021

Vacaturekenmerken

Functie type

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Utrecht

Provincie

Utrecht

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top