Gemeente Lelystad zoekt een

Juridisch Medewerker / Secretaris Bezwaarschriftencommissie Algemene Kamer

Ben jij een analytisch en communicatief sterke, resultaat- en klantgerichte juridische duizendpoot? Dan is het tijd om nu over te stappen naar een organisatie waar jij het verschil gaat maken!

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Ben jij:

Een analytisch en communicatief sterke, resultaat- en klantgerichte juridische duizendpoot? Dan is het tijd om nu over te stappen naar een organisatie waar jij het verschil gaat maken. Waar we hard werken, maar ook ruimte maken voor plezier en ontmoeting. Je werk is nooit hetzelfde, je leert ervan en tilt je deskundigheid steeds weer naar een hoger niveau. Je collega’s staan voor je klaar. En weet je wat het ook zo leuk maakt om bij ons te werken? Kijk maar eens naar dit filmpje en onze collega’s vertellen je graag waarom.

Lees verder en solliciteer meteen

Het team Juridische Zaken

Het team Juridische Zaken maakt onderdeel uit van het domein bedrijfsvoering en bestaat uit diverse clusters op het gebied van advies, bezwaar en beroep en inkoop. Het team heeft een sterk verantwoordelijkheidsgevoel voor het maatschappelijke belang en de organisatie. Er heerst een open en professionele cultuur waar veel ruimte is om elkaar te ontmoeten en te leren kennen. Het team is een juridisch expertisecentrum, met veel kennis en ervaring. De juridisch medewerker/ secretaris bezwaarschriftencommissie Algemene kamer maakt deel uit van cluster bezwaar en beroep van het team.

Wat ga je doen als Juridisch Medewerker / Secretaris Bezwaarschriftencommissie Algemene Kamer?

Als breed inzetbare jurist bereid je als secretaris zaken voor de commissie voor, ondersteun je de commissie tijdens de zitting en stel je de adviezen op. Bij de Algemene Kamer gaat het om besluiten op het gebied van het omgevingsrecht (besluiten op aanvragen om omgevingsvergunningen, handhavingsbesluiten, invorderingsbesluiten), op het gebied van de APV en bijzondere wetgeving en op het gebied van de Basisregistratie personen (BRP).

Je bent daarnaast beschikbaar om breed te worden ingezet. Zo kun je ook ingezet worden als secretaris van de Sociale Kamer. Bij de Sociale Kamer gaat het hoofdzakelijk over besluiten in het kader van de Participatiewet, de Jeugdwet en de WMO 2015. Daarnaast kun je ook ingezet worden als juridisch kwaliteitsmedewerker. Als juridisch medewerker handel je bezwaarschriften die zich daarvoor lenen op informele wijze af en help je mee aan het verhogen van de kwaliteit binnen de vakafdelingen.

Tot je taken behoort ook het vervangen van de Wob-regisseur bij diens afwezigheid. Je coördineert dan de Wob verzoeken, je bewaakt de termijnen en je fungeert als de (juridische) Wob-vraagbaak voor de organisatie.

Wij vragen:

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding met een juridische richting of rechten.
 • Een afgeronde WO-opleiding Nederlands Recht is een pre.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie en ervaring als secretaris van een bezwaarschriftencommissie. Je hebt aantoonbare ervaring met betrekking tot het adviseren over bezwaarschriften op het terrein van de Algemene Kamer.
 • Je beschikt over ruime kennis van de Algemene wet bestuursrecht (Awb).
 • Je hebt affiniteit en ervaring met de afwikkeling van Wob-verzoeken.
 • Je bent stressbestendig, resultaat en klantgericht, je hebt een proactieve houding en je bent uitstekend in staat om zelfstandig en zorgvuldig te werken.
 • Je bent communicatief sterk en een verbinder.
 • Je bent sterk in probleemanalyse en je hebt een goede schrijfvaardigheid.
 • Ervaring als juridisch adviseur of secretaris van de bezwaarschriftencommissie bij een overheidsorgaan is vereist.

Het mooie van gemeente Lelystad en de functie

Je komt werken in een stad waar de pioniersmentaliteit nog altijd heerst. Dit zie je direct terug in jouw werk. Sterker nog, jij hebt directe invloed op hoe de organisatie overkomt op de inwoners en andere belanghebbenden van Lelystad. Je hebt dus een uitdagende baan, vol afwisseling in een energieke organisatie.

We bieden een dienstverband voor 32 uur per week, flexibele werktijden en thuiswerken is in overleg mogelijk. Het salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal schaal 10 (max. € 4.406,- euro bij een fulltime dienstverband van 36 uur).

Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget van 17,05%. Je kiest ervoor om dit flexibel uit te laten betalen, of je koopt er bijvoorbeeld extra verlof van of een fiets. Ook kun je een deel van jouw budget omzetten in een tegemoetkoming voor reiskosten.

En daarnaast zijn onze pluspunten:

 • flexibiliteit werk/privé
 • zeer goede thuiswerkmogelijkheden
 • een ABP-pensioen
 • laptop en smartphone van de zaak
 • informele sfeer
 • een verrassend vitaliteitsbeleid
 • ontwikkelings-en opleidingsmogelijkheden
 • een inspirerende werkplek
 • een station of (betaalde) parkeergelegenheid op 2 minuten

Meer info

Heb jij naar aanleiding van onze vacature nog vragen over deze functie? Neem dan eens contact op met Najat Haouli (teamleider) telefoonnummer 06-25722366, e-mailadres: n.haouli@lelystad.nl.

Solliciteren op de functie van Juridisch Medewerker / Secretaris Bezwaarschriftencommissie Algemene Kamer

Hebben we je enthousiast gemaakt? Dan ontvangen we jouw motivatiebrief en cv uiterlijk 26 juni 2020 via onze sollicitatiepagina door te klikken op de solliciteerbutton. De gesprekken zijn gepland op dinsdag 30 juni 2020.

Let op! mail vanuit de Gemeente Lelystad kan in je spambox terechtkomen.

Als je op ‘Solliciteer’ klikt, dan ontvang je binnen 10 minuten een automatische ontvangstbevestiging. Ontvang je deze niet (controleer ook je spambox), dan adviseren we je om je sollicitatie opnieuw in te dienen.

In verband met het digitale proces kunnen wij te laat, of op een andere wijze ingediende sollicitaties niet meenemen in de procedure.

Het opvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de benoemingsprocedure.

De gemeente Lelystad biedt aan iedereen ruimte. We streven naar het zijn van een diverse en inclusieve organisatie. Een organisatie die talent als basis en die kracht van diversiteit van de medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 5 juni 2020

Vacaturekenmerken

Provincie

Selecteer een provincie

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top