Gemeente 's-Hertogenbosch via Aardoom & de Jong zoekt een

Juridisch medewerker VTH Omgevingswet

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Als juridisch medewerker Omgevingswet lever je een bijdrage aan het opstellen van handhavingsbeleid en het handhavingsuitvoeringsprogramma. Naast het adviseren over wet- en regelgeving, signaleer je ook ontwikkelingen op het gebied van de fysieke leefomgeving. Jouw rol bestaat verder uit:

 • Het fungeren als juridische vraagbaak voor andere medewerkers van de afdeling.
 • Het voeren van handhavings- en ruimtelijke afwijkingsprocedures.
 • Het adviseren in juridische procedures en het daarbij ondersteunen van de sectorjuristen en het (mede) behandelen van zienswijzen.

Functie-eisen

Jouw functie vereist een proactieve houding en instelling, overtuigingskracht en resultaatgerichtheid. Naast het contact met interne partijen, kan je ook goed omgaan met externe partijen (bijvoorbeeld burgers en andere overheidsinstellingen). Hierdoor is een klantgerichte instelling en het kunnen omgaan met wisselende belangen een vereiste. Verder gelden de volgende functie-eisen:

 • Wo Nederlands Recht of hbo-rechten.
 • Tenminste 3 jaar werkervaring op het terrein van de fysieke leefomgeving.
 • Flexibiliteit.
 • Goede schriftelijke en communicatieve uitdrukkingsvaardigheden.

Bedrijfsprofiel Organisatie

Met haar circa 150.000 inwoners is ’s-Hertogenbosch een dynamische gemeente. Een stad waar mensen zich thuis voelen. Geliefd om haar gezichtsbepalende cultuurhistorie, om haar Bourgondische levendigheid. De afgelopen decennia ook meer en meer om haar moderne, dynamische en bedrijvige karakter. Een stad met een sterke identiteit. Ook opgebouwd vanuit haar functie als hoofdstad van Brabant. Een ontmoetingsstad bij uitstek. Met een centrumfunctie in een economisch belangrijke regio, een sportieve en culturele uitstraling en een rijke schakering aan bedrijven. Het is een gemeente in beweging, met zo’n 100.000 arbeidsplaatsen en een grote vraag naar woon-en werklocaties in schaarse ruimte. Het culturele profiel wordt versterkt doordat de stad blijft investeren in het eigentijdse en het historische.

Kenmerkend is de aanwezigheid van het karakteristieke water in de stad, de Binnendieze, de Zuid Willemsvaart, de Dommel en de Aa.

De stad is omgeven door prachtige stukjes natuur, zoals het Bossche Broek en de Gement, die zorgen voor een prettig leefklimaat en een groene oase te midden van stedelijkheid.

Afdeling

De afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) behandelt de aanvragen voor omgevings-vergunningen binnen het fysieke domein en houdt daar toezicht op. Binnen de mogelijkheden van wet- en regelgeving -met al uitgangspunt “ja tenzij”- stelt de afdeling zich open voor initiatieven uit de samenleving en stimuleert deze vanuit een klantgerichte houding. De afdeling heeft daarnaast tot doel om overtredingen van regels zoveel mogelijk te voorkomen door het geven van toegesneden informatie over de (on)mogelijkheden van aangevraagde activiteiten. Indien desondanks toch overtredingen van regelgeving plaatsvinden, dan wordt daartegen opgetreden op basis van een vastgestelde handhavingsstrategie. De afdeling vervult de opdrachtgeversrol voor de Omgevingsdienst Brabant Noord.

Arbeidsvoorwaarden

De gemeente biedt een contract voor 1 jaar met de intentie om het contract om te zetten naar onbepaalde tijd. Het betreft hier in beginsel een fulltime functie. Een salaris dat afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring maximaal € 4.494,– bruto per maand bedraagt.

Voor zeer ervaren kandidaten bieden wij maximaal € 5.169,– bruto per maand. Naast het salaris krijg je ook een vrij besteedbaar keuzebudget van 17,05% van het salaris (opgebouwd uit vakantiegeld, bovenwettelijk verlof en eindejaarsuitkering). Uiteraard krijg je de ruimte om te werken en te groeien binnen een professionele afdeling waarin open en direct communiceren, resultaat- en klantgerichtheid hoog in het vaandel staan. Verder biedt de gemeente onderstaande arbeidsvoorwaarden:

 • De mogelijkheid om meer uren per week te werken om daarmee verlof te sparen.
 • Prima mogelijkheden om plaats- en tijd onafhankelijk te werken.
 • Kom je met het openbaarvervoer naar het werk? Dan ontvang je een tegemoetkoming van 80% van de kosten.
 • Een iPhone.
 • Aansluiting bij ABP-keuzepensioenfonds.

Procedure

Bij de werving en selectie laat de gemeente ‘s-Hertogenbosch zich bijstaan door het bureau Aardoom & de Jong. Een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure, een assessment kan hier ook onderdeel van uitmaken. Solliciteren kan via het sollicitatieformulier op de website van Aardoom & de Jong.

Jouw reactie, voorzien van motivatiebrief en cv, zien wij graag zo spoedig mogelijk doch uiterlijk 7 oktober 2021.

Contactpersonen

Ronald Gaartman, 06 22233604, gaartman@aardoomendejong.nl
Kyra Matthew, 06 36321138, kyra@aardoomendejong.nl

Acquisitie stellen wij niet op prijs.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 14 september 2021
Verloopdatum: 07/10/2021

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

‘s-Hertogenbosch

Provincie

Noord-Brabant

Salarisindicatie

Max. € 4.494,- bruto per maand

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top