N.V. Nederlandse Gasunie zoekt een

Jurist Aanbestedingsrecht

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Jurist Aanbestedingsrecht

Een optimale infrastructuur voor onze duurzame thema’s zoals waterstof (H2), CO2-opslag, groen gas en warmtenetten begint met de inkoop van producten en diensten voor aanleg, beheer en onderhoud. Jouw juridische adviezen bepalen mede het succes van Gasunie bij het faciliteren van de transitie voor een duurzamer Nederland. Er zijn diverse routes die daarnaartoe leiden. Het verminderen van CO2-uitstoot, inzet van Waterstof (H2) en groen gas als nieuwe energiebronnen en het koppelen van de energie-infrastructuren voor elektriciteit en (duurzame) gasmoleculen als Waterstof (H2) is hier een voorbeeld van. Hierdoor is ook onze organisatie volop in beweging en staat de energietransitie bij ons hoog op de agenda.

Als jurist schep jij duidelijkheid in uiteenlopende Europese aanbestedingsvraagstukken. Zou jij ons als jurist hierin willen komen versterken met al deze actuele thema’s?

Wat ga je doen?
Je adviseert alle onderdelen van Gasunie vanuit onze afdeling Corporate Legal (CL), maar hoofdzakelijk de afdeling inkoop op zowel aanbestedingsrechtelijk als contractueel gebied.

Als Jurist aanbestedingsrecht is het jouw taak om ervoor te zorgen dat regelgeving, jurisprudentie en literatuur die ons werk raakt, toepasbaar wordt voor onze organisatie. Hierbij heb je oog voor de samenhang met andere vakgebieden. Als aanspreekpunt voor inkoop maak je specialistische kennis bruikbaar voor je collega’s; je schrijft juridische adviezen, maar helpt ook door het beantwoorden van (ad hoc) vragen. Deze vragen kunnen zowel het voortraject, de aanbestedingsfase zelf als de contractperiode betreffen. Verder voer je een juridische toets uit op de contractdocumenten en coördineer je – waar nodig – juridische procedures. Daarnaast draag je bij aan de ontwikkeling van beleid en implementatie van wet- en regelgeving. Je neemt ook deel aan (ad hoc)werkgroepen op het gebied van aanbesteding- en privaatrecht.

Wat wij aan jou waarderen
Je bent een specialist op aanbestedingsprocedures en contractenrecht. Zelfs onder druk blijf je kalm, ga je precies te werk en lever je op tijd kwaliteit. Je behandelt complexe dossiers en draagt bij aan uniformering van de werkwijze. Hierbij ben je in eerste instantie gericht op probleemoplossing en houd je de (inter)nationale juridische regelgeving, kaders en procedures voor ogen. Door je kennis en ervaring te delen, creëer je draagvlak bij partijen met tegengestelde belangen. Dit doe je zowel in- als extern en zowel richting samenwerkingspartners als het bedrijfsleven. Zo onderstreep je continu het imago van Gasunie als betrouwbare partner.

Waar ga je werken?
Groningen (hybride werken is mogelijk en minimaal 2 dagen op kantoor in Groningen).

Wat vragen we?
Deze mooie baan als Jurist aanbestedingsrecht past bij je als je jezelf herkent in het profiel: analytisch, onafhankelijk, zelfstandig, resultaatgericht en enthousiast. Verder:

 • Beschik je over een wo-diploma rechten, met een aanvullende specialisatie in aanbestedingsrecht en bij voorkeur ook in (internationaal) contractenrecht.
 • Heb je minimaal 8 jaar relevante werkervaring met aanbestedingsrecht en Europese aanbestedingsprocedures.
 • Kun je goed communiceren en samenwerken en kun je snel schakelen.
 • Ben je je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen de organisatie en handel je ernaar.
 • Heb je een brede belangstelling, gevoel voor een technische omgeving en publieke belangen.

Over Gasunie en de afdeling Corporate Legal
Gasunie is een infrastuctuurbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar waterstof en groen gas. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO2. Wij zorgen als 100% staatsdeelneming ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.
Onze afdeling Corporate Legal bestaat uit een divers team van 20 collegiale juristen met verschillende aandachtsgebieden zoals ondernemingsrecht, energierecht en omgevingsrecht. De afdeling ondersteunt alle onderdelen van Gasunie op juridisch gebied.

Wat bieden we je?
Gasunie biedt jou een interessante functie met verantwoordelijkheid in een energieke en inspirerende werkomgeving. De transitie van ons bedrijf en de energievoorziening zorgt voor uitdagende vraagstukken op jouw expertisegebied. Binnen de afdeling kun je jouw kennis en vaardigheden uitbreiden naar andere aandachtsgebieden. Daarnaast een gebalanceerd pakket met arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat past bij de kennis en kunde die jij meebrengt.
 • In eerste instantie een jaarcontract met de intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd.
 • Een goede pensioenregeling en een vaste 13e maand.
 • Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • Een budget om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid.

Wil je solliciteren naar de vacature van Bedrijfsjurist?
Stuur dan uiterlijk 22 augustus je cv en motivatie in via het sollicitatieformulier. Rond 26 augustus laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken die op 2 september plaats gaan vinden in Groningen.

Bij overplaatsing/indiensttreding moeten wij een vog-verklaring ontvangen.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met onze recruiter Harold Post 06-15346364. Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.gasunie.nl/werken-bij-gasunie.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van de energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 26 juli 2021
Verloopdatum: 22/08/2021

Vacaturekenmerken

Functie type

Locatie

Groningen

Provincie

Groningen

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top