Algemene Onderwijsbond zoekt een

Jurist met ruime proceservaring

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

De Algemene Onderwijsbond heeft ruim 86.000 leden in alle onderwijssectoren, van basisschool tot en met universiteit. De AOb is daarmee de grootste onderwijsvakbond en belangenbehartiger van het onderwijspersoneel, zowel onderwijsinhoudelijk als arbeidsvoorwaardelijk. De belangrijkste taak van de AOb is ervoor te zorgen dat de leden iedere dag hun werk goed kunnen doen, met de daarbij behorende professionele zeggenschap en arbeidsvoorwaarden. Op de afdeling Algemene Juridische Dienstverlening op het hoofdkantoor van de AOb in Utrecht bestaat de vacature voor een

Jurist met ruime proceservaring
(28 – 35 uur per week) 0,8 – 1,0 fte

De afdeling
De afdeling Algemeen Juridische Dienstverlening (AJD) behartigt de individuele en collectieve belangen van leden op rechtspositioneel en/of arbeidsvoorwaardelijk terrein door advisering, voorlichting en rechtsbijstand. Op de afdeling werken 30 juristen en juridisch medewerkers; er is een eigen secretariaat.

De functie

 • Als jurist voer je zelfstandig procedures en onderhandel je met werkgevers in juridische conflictsituaties.
 • Verder stel je contracten op, beoordeel je juridische besluiten en adviseer je ten aanzien van juridische aspecten bij cao-onderhandelingen en rechtspositionele regelingen.
 • Samenwerking met de afdeling Collectieve Belangenbehartiging maakt dan ook onderdeel uit van de functie.

De afdeling AJD wil nadrukkelijk inzetten op het voeren van procedures, namens individuele leden maar ook namens de AOb als cao-partij.

Wij zoeken

 • Kandidaten met een universitaire opleiding Nederlands recht en met ervaring in arbeidsrecht, sociaal verzekeringsrecht en/of bestuursrecht.
 • Ervaring met het voeren van procedures en het bijwonen van zittingen is daarom een vereiste.
 • Je beschikt over een scherpe juridische blik, weet snel tot de kern van het probleem door te dringen, onderhandelt effectief en laat niet alleen mondeling maar ook op papier zien dat je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Wij zoeken iemand die zowel kan “buffelen” als met plezier zaken uitpluist met betrekking tot andere rechtsgebieden en met wie het prettig samenwerken is. Verder is van belang dat je goed je eigen werk organiseert en onder druk effectief blijft presteren.

Wij bieden (op basis van fulltime dienstverband)

 • Een aanstelling voor de duur van één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Het salaris bedraagt minimaal € 3.719,– en maximaal € 5.133,– bruto per maand.
 • Daarbij komt nog 8 1/3% vakantietoeslag en 8 1/3% eindejaarsuitkering.
 • De AOb heeft goede en flexibele arbeidsvoorwaarden zoals onder meer een werkweek van 35 uur, 224 vakantie-uren en de mogelijkheid 15 Atv-dagen op te bouwen. De pensioenregeling is ondergebracht bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn; de werkgever betaalt 75% van de premie.
 • De AOb is ondanks het formele karakter van de werkzaamheden, een informele organisatie waar communicatie, samenwerking, maar ook veel plezier en een lach hand in hand gaan. Ook biedt de AJD voldoende mogelijkheid om je kennis op peil te houden.
 • Er is veel tijd en aandacht voor het inwerken binnen de huidige omstandigheden. Inwerken kan op dinsdag en donderdag op het hoofdkantoor in Utrecht. Daarnaast zijn er goede thuiswerkvoorzieningen ingericht en is er ook online veel collegiaal contact.

Informatie
Voor vragen over de inhoud van de functie kun je terecht bij Marcel Crum (hoofd AJD), telefoon 06-46282786. Informatie over de sollicitatieprocedure en/of arbeidsvoorwaarden is verkrijgbaar bij Annemarie Tesselaar, HR-adviseur, telefoon 06-50187684.

Interesse?
Indien je de gevraagde ervaring hebt en ook aan de overige functie eisen voldoet, ontvangen we graag vóór 17 mei a.s. je sollicitatiebrief t.a.v. Annemarie Tesselaar. Deze kun je achterlaten op de sollicitatiepagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 19 april 2021
Verloopdatum: 17/05/2021

Vacaturekenmerken

Functie type

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Utrecht

Provincie

Utrecht

Salarisindicatie

Minimaal € 3.719,-- en maximaal € 5.133,-- bruto per maand

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top