MAIN Energie zoekt een

Legal Counsel / Compliance Officer

Als Legal Counsel bij MAIN Energie ben je van alle markten thuis. Je bent betrokken bij de strategische beslissingen van de directie en gaat werken als een echte projectmanager. Door jouw ervaring in de energiebranche ben je op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving op energiegebied. Dat is wel nodig ook, want je gaat zelfstandig aan de slag als adviseur van het management en bent verantwoordelijk voor alle juridische zaken binnen de organisatie. Op ons kantoor in Diemen vervul je een zelfstandige en leidende rol als het op bijvoorbeeld AVG- en privacywetgeving aankomt. Jij staat in contact met iedereen binnen de organisatie en zorgt ervoor dat alle processen en procedures aan de geldende wetgeving voldoet.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Omdat we een beursgenoteerde onderneming zijn, komen er zowel vanuit de organisatie zelf als vanuit externe partijen veel vragen op je af. Dit is voor jou geen probleem, want jij bent de pragmatische Legal Counsel die wij zoeken. Jij kan als geen ander prioriteiten stellen en weet welke zaken voorrang dienen te krijgen. In deze zelfstandige rol ben je verantwoordelijk voor alles waar wij als organisatie op juridisch vlak mee te maken krijgen. Als Legal Counsel ben je dus van alle markten thuis en betrokken bij alle processen en procedures binnen MAIN. Je komt in aanraking met allerlei verschillende rechtsgebieden. Het contract met een leverancier, de overeenkomst die wij hebben met een van onze klanten, noem het maar op. Jij weet precies wat er speelt binnen de andere afdelingen en jij zorgt ervoor dat alle processen voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.

Wat ga je bij MAIN Energie doen als Legal Counsel / Compliance Officer?

 • Voorkomen is beter dan genezen. Jij zorgt ervoor dat we voldoen aan alle huidige en toekomstige wet- en regelgeving;
 • Contact onderhouden met alle afdelingen binnen MAIN en externe partijen zoals de ACM. Jij bent er tenslotte verantwoordelijk voor dat ook de processen en procedures van andere afdelingen voldoen aan de geldende wet- en regelgeving;
 • (Ad hoc) vragen en projecten vanuit de organisatie behandelen en zorgen dat alle processen voldoen aan de geldende eisen en wetgeving;
 • Je fungeert als gesprekspartner en adviseur richting het management en de directie. Je geeft advies op het gebied van o.a. contractenrecht, ondernemingsrecht en energiewetgeving.

Je gaat rechtstreeks samenwerken met de business en werkt veel samen met Jeroen Tabor, CFO bij MAIN Energie. Dagdagelijks sta je met hem in contact en de lijntjes zijn kort. “In deze rol geniet je van veel vrijheid en kom je zelf met initiatieven. Jij bent dé specialist als het op juridische zaken aankomt en weet als geen ander hoe je prioriteiten moet stellen. Als Legal Counsel heb je zelf de touwtjes in handen. Jij zorgt ervoor dat alle projecten en procedures binnen MAIN aan de huidige én toekomstige wet- en regelgeving voldoen.”

 • Een afgeronde juridische WO-opleiding en 3 tot 6 jaar ervaring als advocaat en/of bedrijfsjurist;
 • Ervaring met bedrijfsjuridische taken, verantwoordelijkheden en rechtsgebieden zoals contractenrecht, privacywetgeving en ondernemingsrecht;
 • Je bent pragmatisch ingesteld, weet hoe je prioriteiten moet stellen en hebt een flexibele en pro-actieve werkhouding;
 • Zelfstandig kan je goed uit de voeten. In deze stand alone functie werk je veel samen met de afdelingen Inkoop, HR, Sales en de directie en ben je betrokken bij veel verschillende processen en procedures. Jij zorgt ervoor dat er wordt voldaan aan de geldende wet- en regelgeving;
 • Je hebt een sterke persoonlijkheid en staat stevig in je schoenen, want je zorgt er zelfstandig voor dat alles op juridisch gebied in orde is;
 • De Nederlandse en Engelse taal beheers je foutloos in woord en geschrift.

Wij zorgen ervoor dat jij je continu kunt blijven uitdagen en ontwikkelen in de rol van Legal Counsel bij MAIN Energie. Deze vacature is voor 24 tot 32 uur per week. We hebben op ons kantoor een fijne en informele werksfeer, waarin iedereen benaderbaar is en voor elkaar klaar staat. Op ons kantoor hebben we korte lijntjes en veel vrijheid voor de invulling van de rol van Legal Counsel. Je staat met iedereen binnen de organisatie in contact en bent bij veel projecten en procedures betrokken.

Als Legal Counsel / Compliance Officer bij MAIN Energie ontvang je:

 • Een salaris gebaseerd op jouw kennis en ervaring. De salarisrange ligt tussen de €4.000,- en €5.500,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een premievrij pensioen, reiskostenvergoeding en mobiele telefoon;
 • 24 vakantiedagen per jaar op basis van een fulltime dienstverband;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan cursussen, seminars en trainingen om jezelf continu te ontwikkelen en up-to-date te blijven met de laatste ontwikkelingen.

Ons kantoor is gevestigd in Diemen en wij zijn uitstekend te bereiken vanuit bijvoorbeeld Amsterdam, Hoofddorp, Almere, Utrecht of Amstelveen. Ook met het ov en de fiets zijn wij goed bereikbaar. We hebben een bushalte voor de deur en een eigen fietsenstalling achter het kantoor. Wij zijn bij MAIN Energie onderdeel van Audax Energia, een Spaanse beursgenoteerde organisatie.

Solliciteren op de vacature van Legal Counsel / Compliance Officer bij MAIN Energie?

Ben jij de nieuwe collega waar wij naar op zoek zijn? Solliciteer direct via de ‘Reageer op deze vacature‘ button en dan reageert Björn Bogerd, onze Corporate Recruiter, zo snel mogelijk op jouw sollicitatie. Binnen een week nadat je gesolliciteerd hebt mag je van hem een reactie verwachten. Ook nu we bijna allemaal vanuit huis werken is het mogelijk om te solliciteren op deze vacature. De kennismaking zal online plaatsvinden via videobellen en vervolgens gaat Jeroen, CFO bij MAIN Energie, graag verder met je de diepte in tijdens een vervolggesprek.

Een werk-gerelateerde persoonlijkheidsvragenlijst kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

NB: De vacature van Legal Counsel / Compliance Officer vervullen we bij MAIN Energie zelf. Ongevraagde hulp in het wervingsproces van externe bureaus wordt niet op prijs gesteld.

Indien je nog vragen hebt dan staat Bjorn je graag te woord. Hij is bereikbaar via 06-34941387. Je kunt ook mailen met onze recruitmentafdeling via recruitment@mainenergie.nl.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 9 december 2020

Vacaturekenmerken

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Diemen

Provincie

Noord-Holland

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top