Provincie Zuid Holland zoekt een

MT lid Juridische Zaken 36 uur | Den Haag

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Als team Juridische zaken van de provincie Zuid-Holland zijn we volop in verandering om zo sneller te kunnen reageren op juridische vragen van buiten en binnen. Zorg jij, als coachend leidinggevende en MT-lid, ervoor dat het nieuwe team van 25 collega’s er samen in slaagt om deze juridische positie verder vorm te geven? Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder.

Dit ga je doen

Binnen de afdeling Financieel Juridische Zaken (FJZ) werken we in opgaven en opdrachten. We willen daarbij nog meer multidisciplinair samenwerken. Het versterken van de juridische functie binnen de provincie, met als doel een kwaliteitsslag van de provincie op juridisch gebied te realiseren, is daarin een belangrijke opdracht.

In 2019 zijn alle juridische disciplines van de afdeling FJZ samengevoegd tot één team Juridische zaken. Het huis staat inmiddels stevig op haar fundering, maar we zoeken jou voor de laatste stappen. Zoals de verdere verbetering van de positionering van team JZ binnen de organisatie en een heldere rolinvulling. Daarnaast spelen grote maatschappelijke opgaven zoals energietransitie en implementatie van de nieuwe omgevingsverordening een grote rol waaraan het team JZ een belangrijke bijdrage levert.

Verder kan je denken aan de volgende verantwoordelijkheden binnen deze functie:

 • Als MT-lid FJZ lever je een bijdrage en leg je de verbinding met de andere opgaven van de afdeling FJZ. Daarnaast lever je een bijdrage aan provincie-brede opgaven.
 • Als MT-lid Juridische zaken geef je leiding aan het team JZ (25ft). Daarbij hanteer je een coachende, verbindende stijl waarin je binnen een heldere kaderstelling medewerkers stimuleert om verantwoordelijkheid te nemen en zelf ook verantwoordelijkheid neemt.
 • Weet je team JZ goed te positioneren als een tweedelijns juridische vraagbaak en expert binnen de gehele organisatie. En neem je jouw team ook mee in jouw visie.
 • Ontwikkel je samen met je MT-collega’s een jaarplan voor de afdeling en het team, stuur je op prioriteiten en draag je zorg voor de vakontwikkeling van het team.
 • Ben je een kritisch en zakelijk sparringpartner voor de organisatie, dus voor het managementteam en de medewerkers van het team als het gaat om strategische en tactische beslissingen met betrekking tot juridische aangelegenheden. Daarvoor onderhoud je contact met diverse (beleids)afdelingen van de provincie;

Dit maakt de functie interessant

 Je mag de ontwikkeling van Team Juridische zaken verder vormgeven

 • Je krijgt de kans om autonoom jouw visie op deze doorontwikkeling uit te voeren
 • Je wordt ook de sparringpartner en adviseur van de directeur FJZ en gedeputeerde staten
 • Je komt in aanraking met veel juridische disciplines

Dit is jouw profiel

Met een enthousiaste en gedreven enthousiasmerende instelling ben je een toevoeging aan het MT van FJZ. Je werkt daarbij samen met je collega MT-leden aan de verdere ontwikkeling van FJZ en de provincie Zuid-Holland.

Je geeft leiding en bouwt verder aan een team van juristen en juridisch/administratief medewerkers, die adviseren op het brede terrein van privaatrecht en publiekrecht. Zij zijn de experts op hun vakgebied en weten waar zij over praten. Jij zorgt ervoor dat zij hun werk goed kunnen doen en begeleidt hen daarbij.  Je staat stevig vóór het team en dus achter je medewerkers.

Je hebt een onderzoekende houding, bent open, reflectief, verbindend en zakelijk en kritisch opbouwend en je weet de juiste prioriteiten te stellen. Tevens ben je als manager handhavend, koersvast, duidelijk in communicatie, ook bij weerstand, en hanteer je het afspraak = afspraak principe. Je treft hier een omgeving aan waarin maatschappelijke problemen binnen een politiek-bestuurlijke omgeving vertaald worden naar (juridische) oplossingen.

Daarnaast beschik je over:

 • een afgeronde universitaire opleiding en een universitair werk- en denkniveau, bij voorkeur een juridische opleiding;
 • minimaal 5 jaar ervaring in het leidinggeven ook in een organisatie in verandering en in ieder geval ook aan juridische professionals;
 • ruime ervaring met een ambtelijk/politieke complexe context bij voorkeur bij de overheid of uitvoeringsorganisaties.

Dit bieden we

 • Salarisniveau: Salarisschaal 14
 • Maandsalaris: € 4.917 – max. € 7.024
 • Dienstverband: Vaste arbeidsovereenkomst
 • Minimum aantal uur: 36
 • Maximaal aantal uur: 36

Ook krijg je een Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 21,82% bovenop jouw salaris. Dit kun je inzetten voor extra vrije tijd, studie of meer salaris. En niet onbelangrijk, je bouwt een goed pensioen op. We bieden je een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per 5 jaar aan. Ook kun je gebruik maken van ons interne trainingsaanbod van de PZH Akademie. Zo houd jij de regie op je eigen loopbaan. We werken nu nog thuis, maar in de toekomst hybride: deels vanuit huis en deels op het provinciehuis. Zo kun je je werkweek flexibel indelen. Er zijn nog veel meer interessante secundaire arbeidsvoorwaarden. Hier vertellen we je er graag meer over.

Hier ga je werken

Wij zijn een enthousiast en dynamisch juridisch team in ontwikkeling waarin juristen uit verschillende disciplines met elkaar samenwerken op het gebied van met name publiek-, privaat-, Europees- en aanbestedingsrecht. Het team Juridische Zaken (JZ) bestaat momenteel uit 25 mensen en staat de komende jaren voor een uitdagende veranderopgave. Van de juristen en juridisch/administratief medewerkers van JZ wordt verwacht dat zij op hoog niveau algemeen juridisch advies en juridische uitvoering van procedures kunnen geven. Deze juristen werken met name op het van gebied van algemeen staats-en bestuursrecht, regelgeving, subsidierecht, mandaat, staatsteun, AVG, inkoop-aanbestedingsrecht, aansprakelijkheidsrecht en overeenkomstenrecht Daarnaast voeren de juristen binnen het cluster Rechtsbescherming het secretariaat van de externe bezwarencommissie.

Sollicitatieprocedure

Heb je werkinhoudelijke vragen? Dan kun je contact opnemen met Anton Biemans, hoofd Financiële en Juridische Zaken, op 06-46628590. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan kun je contact opnemen met recruiter Paul Stad op telefoonnummer 06-29401964.

De vacature staat open voor een periode van drie weken. Wij willen na de cv-selectie je uitnodigen voor een eerste kennismakingsgesprek met je toekomstige MT-collega en andere collega’s van JZ. De volgende ronde, en die is al een paar dagen later, voer je twee keer een gesprek van ongeveer een uur met andere collega’s en toekomstige stakeholders binnen de provincie. De gesprekken staan gepland op vrijdag 12 november (eerste ronde) en vrijdag 19 november (tweede ronde). Ons verzoek is om hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Na de gesprekken willen we snel overgaan tot het arbeidsvoorwaardegedeelte. Ons streven is om voor 1 december 2021 het proces te hebben afgerond. Dat geeft ook duidelijkheid voor jou.

Reageer op deze vacature door te klikken op de sollicitatiebutton. Doe dit vóór 5 november 2021.

 Sollicitaties of cv’s die door (tussenkomst van) werving – en selectiebureaus worden ingediend, worden niet geaccepteerd. Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

 Trefwoorden: MT lid juridische zaken, juridische zaken, leidinggevende, manager, juridische dienstverlening, vacature Den Haag, overheid, wo, fulltime

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 15 oktober 2021
Verloopdatum: 05/11/2021

Vacaturekenmerken

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

min. € 4.917 - max. € 7.024

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top