Koninklijke Bibliotheek zoekt een

Parttime Juridisch Adviseur

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Waar de Da Vinci Code van Dan Brown, een linked data-omgeving en de Wet open overheid samenkomen. Dat is de KB in Den Haag. En het is de plek waar jij als parttime juridisch adviseur zorgt dat de KB voldoet aan de bestuursrechtelijke wet- en regelgeving.

Maak jij het mogelijk?
Als vraagbaak in het bestuursrecht ben jij op de hoogte van alle ontwikkelingen en jurisprudentie. Jij streeft naar een veilige, transparante samenleving waarin we op een verantwoorde manier met elkaar én met data omgaan. En er is meer. Jij bent de parttime juridisch adviseur die:

 • verantwoordelijk is voor het juridische aspect in de projectgroep voor de invoering van de Wet open overheid (Woo);
 • adviseert op het gebied van bestuursrecht, bijvoorbeeld over (subsidie)reglementen, statuten en mandaten en indien mogelijk op het gebied van arbeids- en verbintenissenrecht.

Daar komt bij dat je onderdeel wordt van een multidisciplinaire groep juristen. Met een specialisatie in uiteenlopende rechtsgebieden, zoals privacy, auteurs- en arbeidsrecht. Samen zijn jullie het Juridisch Loket van de KB.

Ben jij het talent dat wij zoeken?
We zijn benieuwd naar wie jij bent en wat jou bijzonder maakt. Is dat jouw flexibiliteit binnen een complexe, veranderende organisatie gecombineerd met een berg enthousiasme? Geweldig. Zeker als je dit voor deze vacature parttime juridisch adviseur aanvult met:

 • een wo-diploma in Rechtsgeleerdheid;
 • minimaal 3 jaar werkervaring als jurist, juridisch adviseur of legal counsel in het bestuursrecht;
 • diepe kennis van het bestuursrecht en mogelijk kennis van arbeids- en verbintenissenrecht;
 • uitstekende adviesvaardigheden;
 • een goede dosis omgevingsbewustzijn en organisatiesensitiviteit;
 • de juiste instelling: jij voegt de daad bij het woord.

Waar kan jij op rekenen?
Als je kiest voor de KB dan kies je ook voor uitstekende arbeidsvoorwaarden. Om precies te zijn valt jouw keuze op onder andere:

 • een brutomaandsalaris tussen € 4.658 en € 5.990 (schaal 12), op basis van een fulltime werkweek;
 • om te starten een dienstverband voor 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • een goede werk- en privébalans. Zo heb je 42 vrije dagen en praten we graag met je over flexibele werktijden;
 • 100% vergoeding van jouw ov-reiskosten;
 • pensioenopbouw via pensioenfonds ABP;
 • een dertiende maand (8,33%);
 • een laptop en mobiele telefoon;
 • de mogelijkheid om hybride te werken.

Deze arbeidsvoorwaarden (en meer) gelden voor een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Voor de vacature juridisch adviseur is een dienstverband voor 16 uur per week aan de orde.

Hoe is het om bij de KB te werken?
De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Wat meer mensen mogen weten, is dat de KB innoveert. Want dat doen we absoluut! Samen met 500 collega’s zetten we ons in om Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever te maken. Dit lukt ons door bijvoorbeeld alle digitale publicaties van én over ons land te verzamelen, te bewaren en te delen. En door met elkaar te streven naar een digitale, talige samenleving waar iedereen volwaardig mee kan doen. Zo zijn we er ook voor de allerjongsten met voorleeskoffertjes en voor senioren met tabletcursussen en voor laaggeletterden met taalhulp. Maatschappelijke uitdagingen zoals deze gaan we aan met andere netwerkpartners.

We omarmen de verschillen van al onze collega’s. Sterker nog: we zien dat verschillen elkaar versterken. Dat ervaren we ook zo in ons team van juristen binnen de KB en op de afdeling Bestuurs- en Organisatiezaken, waar jij komt te werken. Dit team werkt aan alle nieuwe ontwikkelingen wat betreft de huidige én nieuwe wet- en regelgeving. Het team bestaat uit 5 collega’s. Hoe jouw toekomstige collega’s zelf de sfeer omschrijven? Als gedreven, enthousiast en integer.

Hoe solliciteer ik naar deze vacature?
Wil jij bijdragen aan onze innovatie? Mooi! We kunnen niet wachten om jouw cv en motivatie te ontvangen. Wil je daarnaast omschrijven hoe je deze functie wilt vervullen? Zo kunnen we zien wat je toekomstvisie op het vakgebied bestuursrecht is.

Vragen over de functie? Stel deze aan Anouk Janssen, hoofd bestuurs- en organisatiezaken via 06 30 64 24 71. Vragen over de sollicitatieprocedure? Wij geven antwoord via solliciteren@kb.nl.

 • Solliciteren kan tot en met 26 juni 2022 via het sollicitatieformulier op onze website.
 • Zien we voldoende raakvlakken, dan gaan we graag met je in gesprek. Als een gesprek op locatie niet mogelijk is, ontmoeten we elkaar digitaal. Bij onvoldoende raakvlakken laten we je dit weten met een e-mail.
 • De eerste gespreksronde valt in week 27. De tweede gespreksronde vindt plaats in week 28, daarna maken wij een keuze.
 • De selectieprocedure duurt gemiddeld 3 tot 6 weken.
 • Tijdens de selectieprocedure bewaren we je gegevens. Uiterlijk 4 weken na het beëindigen van de sollicitatieprocedure verwijderen we deze op grond van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 14 juni 2022
Verloopdatum: 27/06/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top