PGGM zoekt een

Pensioenjurist

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Uitdaging voor een jurist met oog voor de deelnemer.

Jouw rol

Binnen ons team houd jij je dagelijks bezig met kwesties van deelnemers en pensioengerechtigden van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Je schrijft bijvoorbeeld brieven op het gebied van arbeidsongeschiktheidspensioen, partnerpensioen en ouderdomspensioen. Ook voer je in samenwerking met een advocaat procedures bij de rechter en voer je zelfstandig procedures bij de commissie van beroep of bezwaar. Daarnaast kunnen ook werkgeverszaken tot je takenpakket (gaan) behoren. De samenstelling van je werkpakket is afhankelijk van het aanbod van werkzaamheden, waarbij we ook rekening houden met je interesse en ervaring. Je werkt zelfstandig maar niet alleen: er is ook ruimte voor afstemming en inhoudelijke bespreking binnen ons team.

Denk aan taken als:

 • het behandelen van klachten en geschillen,
 • het schrijven van brieven, processtukken en notities,
 • het adviseren van klanten binnen en buiten de organisatie,
 • het vertegenwoordigen van het pensioenfonds in beroepszaken en gerechtelijke procedures,
 • het deelnemen aan projecten en het bedenken van initiatieven voor verbetering van werkprocessen binnen ons team en ook binnen de organisatie.

Jouw afdeling binnen PGGM

Wij, Pensioenjuridische Zaken, willen ons graag aan je voorstellen. Wij zijn een team van 10 pensioenjuristen die intensief met elkaar samenwerken. Niet alleen juridisch vakmanschap en zelfstandigheid, maar ook een fijne werksfeer zijn voor ons van groot belang. Binnen ons team zijn er tal van mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen.

Ons team werkt voor zowel PFZW als StiPP. Wij hebben met zeer uiteenlopende juridische kwesties te maken. Zo voeren we procedures met werkgevers en deelnemers bij de civiele rechter, de commissie van beroep en de commissie van bezwaar, maar ook vervullen we een belangrijke adviesfunctie voor de andere afdelingen.

Wij behandelen zowel deelnemerszaken als werkgeverszaken.

Bij deelnemerszaken gaat het vaak om een verschil van mening over de verschillende soorten pensioen die het pensioenreglement kent. Het gaat bijvoorbeeld om terugvordering van pensioen, schadeclaims of het weigeren om een pensioen toe te kennen.

Bij werkgeverszaken spelen vooral discussies over verplichte aansluiting, vrijstelling, bestuurdersaansprakelijkheid en incasso van premies of boetes.

Ons team vervult een spilfunctie tussen een groot aantal spelers. Wij hebben binnen de organisatie nauw contact met bijvoorbeeld pensioenbeheer, de beleidsafdeling en de afdeling communicatie binnen PFZW/StiPP. Extern onderhouden wij contacten met advocaten en gemachtigden, met bestuursleden, met het bestuursbureau van PFZW en met de commissie van beroep.

Door onze uiteenlopende werkzaamheden hebben we met regelgeving op allerlei gebied te maken: de pensioenreglementen van onze klanten PFZW en StiPP, de pensioenwetgeving met de daarbij horende besluiten en ook met het Burgerlijk Wetboek.

Jouw achtergrond

Je bent een enthousiaste jurist die:

 • de studie Nederlands Recht heeft afgerond,
 • bij voorkeur kennis heeft van pensioenrecht,
 • beschikt over tenminste drie jaar juridische werkervaring
 • affiniteit heeft met individuele geschillenbehandeling,
 • communicatief sterk is, schriftelijk én mondeling,
 • een scherp analytisch vermogen heeft (maar gewoon gezond verstand mag ook ),
 • prioriteiten kan stellen,
 • klantgericht is en zelfstandig kan werken, maar die ook een teamspeler is.

Wij bieden

Volop kansen om jezelf te ontwikkelen in een groene werkomgeving in het midden van het land (Zeist, Utrecht), waar het gaat om meer dan geld alleen. Bij PGGM vergroot je je vakmanschap door samen te werken en kennis te delen. Je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid om werk en privé zo goed mogelijk te combineren op de manier die in jouw leven past. Een open en eerlijke bedrijfscultuur hoort daarbij. Kies je voor PGGM, dan kies je voor de maatschappij én voor jezelf.

Jij mag rekenen op:

 • een functie met gegarandeerde maatschappelijke impact;
 • een bruto maandsalaris tussen €3.275,- en €4.325,- (schaal 9) of tussen €3.789,- en €5.004,- (schaal 10) o.b.v. 36 uur, afhankelijk van je kennis en ervaring;
 • een goede pensioenregeling als deelnemer van pensioenfonds PFZW (71% betaald door PGGM, 29% door werknemer);
 • een 36-urige werkweek met flexibele werktijden met de mogelijkheid om (na Corona) werken vanuit huis en op kantoor te combineren;
 • ruim 26 vakantiedagen;
 • een waar je werkt-budget waarbij je een flexibele vergoeding ontvangt afhankelijk van je werklocatie en waarbij OV 2e klasse 100% wordt vergoed.
 • een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 7,5%;
 • Een vergoeding van max EUR 900,- inc btw per 5 jaar om je thuiswerkplek arbo-proof in te richten;
 • een ruim opleidingsbudget voor interne en externe trainingen of opleidingen;
 • een collectieve ziektekostenverzekering bij CZ. Je krijgt korting op de basisverzekering en aanvullende pakketten van CZ.

Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en salarisschalen lees je in onze CAO, die je vindt onder ‘Arbeidsvoorwaarden‘ op pggm.nl/werken-bij.

Pensioenjurist: jouw nieuwe functie binnen PGGM?

Wil jij als pensioenjurist jouw voetafdruk plaatsen door juridische geschillen met zorg en oog voor kwaliteit af te wikkelen? Solliciteer dan op deze vacature en kies voor een baan met impact.

Heb je vragen of wil je eerst meer weten? Neem dan via een email contact op met Tamara Nolten: tamara.nolten@pggm.nl

Sollicitatieprocedure

Om kennis te maken met ons team, is er een eerste gesprek met twee medewerkers van ons team. In dat gesprek bespreken we ook een casus op pensioenjuridisch gebied. Klikt het van beide kanten, dan word je uitgenodigd voor een tweede gesprek waarin je ook kennismaakt met onze manager.

Wij ontvangen je sollicitatie graag via onze sollicitatiepagina.

PGGM en Corona

Door de Corona situatie, werken de meeste PGGM’ers momenteel vanuit huis. Als we met je kennis willen maken, betekent dit dat de interviews grotendeels via videocalls plaatsvinden. Een afrondend gesprek doen we op kantoor. Nemen we je aan? Dan zal het grootste deel van jouw inwerktraject op afstand gebeuren. Hierbij maken we gebruik van Microsoft Teams. Het is beperkt mogelijk om collega’s op kantoor te ontmoeten.

Aan intermediairs

We weten dat er veel partijen zijn die graag met ons mee willen zoeken of hun diensten willen aanbieden voor deze vacature, maar bij PGGM werven we nieuwe collega’s zelf. Acquisitie naar een werving & selectie-opdracht of onaangekondigde aanbiedingen van CV’s stellen we dan ook niet op prijs en nemen wij niet in behandeling. Mochten we er niet uitkomen, dan bellen we jou.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 19 oktober 2021

Vacaturekenmerken

Functie type

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Zeist

Provincie

Utrecht

Salarisindicatie

bruto maandsalaris tussen €3.275,- en €5.004,-

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top