Gemeente Zeewolde zoekt een

Raadsadviseur/ plaatsvervangend griffier

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Hier ga je werken
De gemeenteraad bestaat uit 19 raadsleden en 8 fracties.  De gemeenteraad kent een maandelijkse vergadercyclus met vergaderingen op donderdagavond. De raadsgriffie ondersteunt en adviseert de gemeenteraad. De griffie is de verbindende schakel tussen enerzijds de raad en anderzijds het college en de ambtelijke organisatie. De griffie in Zeewolde bestaat uit de griffier, een raadsadviseur/ plaatsvervangend griffier en twee griffiemedewerkers (in totaal 2,7 fte).

Prachtig gelegen aan het water en centraal in Nederland ligt de jongste gemeente die ons land kent, de Gemeente Zeewolde. Zowel groots als kleinschalig, aangezien de grotere steden binnen handbereik liggen maar omringd door de rust en prachtige natuur van de Veluwe. De gastvrijheid van de inwoners, de aandacht voor duurzaamheid en het dorpse karakter maakt Zeewolde een heerlijke plek om te wonen, werken & leven. De samenleving en maatschappij veranderen in rap tempo, dat vraagt om een andere overheid. De gemeentelijke organisatie is kleiner geworden, maar heeft tegelijk ook meer verantwoordelijkheden gekregen. Hierdoor is de organisatie volop in ontwikkeling met als hoofddoel een tevreden en gelukkige burger. Gericht op en zowel samen met onze inwoners, bedrijven, organisatie & instellingen werken wij als professionele medewerkers aan maatschappelijke en bestuurlijke opgaven. Dit doen wij ook samen binnen het samenwerkingsverband Meerinzicht, waarbij ook Ermelo en Harderwijk zijn aangesloten.

En aangezien de samenleving continu verandert, zijn wij ook blijvend in ontwikkeling. Wil je meer weten over werken bij Zeewolde of over Ermelo, Harderwijk en Meerinzicht, kijk dan op http://werkenbij.meerinzicht.nl

Dit ga je doen

 • De plaatsvervangend griffier ondersteunt en adviseert, samen met de griffier, de gemeenteraad en de raadsleden op een onafhankelijke wijze in zijn volks vertegenwoordigende, kader stellende en controlerende taak. Je geeft inhoudelijke en procesmatige adviezen aan raadsleden en de griffier;
 • Je bent plaatsvervanger van en sparringpartner voor de griffier;
 • je adviseert over en draagt bij aan een correct en efficiënt verloop van het proces van bestuurlijke besluitvorming. De kwaliteitsverbetering en – bewaking van besluitvorming b.v. de maandelijks vergaderingen is een speerpunt. De jaarplanning voor de raad is hierbij een belangrijk instrument evenals de stroomlijning van de informatievoorziening aan de raad;
 • Je organiseert verschillende vergaderingen, zoals raadsinformatieavonden, raadsbijeenkomsten, werkbezoeken en ondersteunt de commissiegriffier bij het voorbereiden van de vergadering van de raadscommissie;
 • Je adviseert raadsleden over het gebruik van de ‘raadsinstrumenten’ zoals moties, amendementen en schriftelijke vragen;
 • Je draagt zorg voor de fractie budgetten en fungeert als vraagbaak daarover richting de fracties;
 • Je draagt zorg voor de communicatie voor en over de gemeenteraad. Je gaat aan de gang met de verder uitbouw van de communicatie naar meer dialoog en participatie met inwoners.

Jouw talenten
Je hebt hbo- of wo-werk en denkniveau (bij voorkeur een bestuurlijke of juridische opleiding) met ruime aanvullende kennis en relevante ervaring bij voorkeur op een griffie. Je voelt je thuis in het politiek-bestuurlijke krachtenveld en hebt een breed inzicht in politiek-bestuurlijke verhoudingen en besluitvormingsprocessen. Juist die eigenschappen maken jou tot een goede raadsadviseur/plaatsvervangend griffier, zeker in combinatie met:

 • Onafhankelijk en durft je eigen koers te varen;
 • Omgevingsbewust: je weet wat er speelt in de omgeving van de politiek-bestuurlijke en ambtelijke organisatie. Je zit bovenop nieuwe trends en ontwikkelingen en vertaalt die naar ideeën en voorstellen voor de gemeenteraad van Zeewolde;
 • Inlevingsvermogen: je opereert in een breed speelveld tussen allerlei belangen. Om daarin een rol te kunnen spelen, is het nodig om aan te voelen wat anderen beweegt;
 • Initiatiefrijk en flexibel;
 • Accuraat, geordend en je hebt een scherpe blik;
 • Strategisch inzicht, in verband met mogelijke toekomstige doorgroeimogelijkheden;
 • Je vindt het leuk om in een klein team te werken waar een gedeelte van de werkzaamheden in de avonduren (met name op donderdag) plaatsvinden. Je bent gewend te werken met deadlines en kunt daarop sturen. Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.

Dit krijg je van ons
Een afwisselende en boeiende baan in een klein team waarbinnen samenwerking, gedeelde verantwoordelijkheid en enthousiasme voorop staan. Met veel ruimte voor eigen initiatieven en persoonlijke ontwikkeling.

Wij bieden je:

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris in schaal 10 (minimaal
 • € 2.973, – tot maximaal € 4.494, – bruto per maand op basis van 36 uur per week);
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%;
 • Een uitstekende reiskostenregeling;
 • Er wordt gestart met een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor één jaar. Bij goed functioneren wordt deze vervolgens omgezet in en arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • Afhankelijk van gevraagde competenties kan de functie door ontwikkelen naar een meer strategisch niveau. Na evaluatie kan de functie dan worden gewaardeerd in schaal 11.

Laten we kennismaken
Zijn wij op zoek naar jou? Solliciteren kan tot en met 16 mei 2021 via de sollicitatiebutton.

Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Liesbeth van Heezik (Griffier) op telefoonnummer (036) 5229499. Voor vragen over de procedure kan met de HR-adviseur, René Broekhof contact op worden genomen op telefoon (085)1108200.

De sollicitatiegesprekken staan gepland in de week van 31 mei – 4 juni 2021.

Vervolg procedure
Na het verstrijken van de reactietermijn ontvang je van ons bericht of wij je willen uitnodigen voor een nadere kennismaking.

Hoewel een persoonlijke kennismaking onze voorkeur heeft, kan het zijn dat in de huidige situatie dit toch via videobellen gaat plaatsvinden. Onze organisatie volgt de richtlijnen van het RIVM, waardoor we persoonlijk contact voorlopig zo veel mogelijk proberen te voorkomen. Na de brievenselectie bepalen we op welke wijze de eerste kennismaking gaat plaatsvinden en brengen jou hiervan op de hoogte. 

Tot slot
Heb je hier vragen over? Dan kun je ook contact opnemen met de procedurebegeleider van de vacature. Noteer zijn of haar gegevens, want deze zijn na het verstrijken van de reactietermijn niet langer zichtbaar.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 7 mei 2021
Verloopdatum: 16/05/2021

Vacaturekenmerken

Branches

Locatie

Zeewolde

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top