Provincie Zuid Holland zoekt een

Secretaris bezwarencommissie – 36 uur | Den Haag

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Wil jij een bijdrage leveren aan adequate rechtsbescherming voor iedereen in Zuid-Holland? In deze functie ga je aan de slag met bezwaarschriften en klachten van inwoners, bedrijven en andere bestuursorganen. Daardoor is de diversiteit van het werk groot. De functie bied je de kans om je juridische kennis verder te ontwikkelen op diverse terreinen, zoals de Wabo, subsidierecht en handhaving.

Dit ga je doen
In deze rol ondersteun je het Cluster Rechtsbescherming bij de advisering over bezwaarschriften en klachten. De bezwaarschriften hebben betrekking op een groot aantal rechtsgebieden en zijn afkomstig van inwoners, bedrijven en andere bestuursorganen. De diversiteit van de te behandelen bezwaarschriften en ook klachten maakt deze functie ook zo interessant.

Indien er een bezwaarschrift of klacht binnenkomt onderzoek je allereerst bij partijen of er mogelijkheden zijn om buiten de formele bezwaarprocedure tot een oplossing van het geschil te komen. Je krijgt hierbij alle ruimte om te kijken naar verschillende oplossingsmogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld met de betrokken partijen een informeel overleg of een mediation traject organiseren. Jij bent de contactpersoon van de voorzitter, leden van de commissie, collega’s en bezwaarmakers. De bezwaarzaken die je behandelt beslaan een groot aantal rechtsgebieden. Hierbij moet je onder meer denken aan de Wabo, subsidie, handhaving, Wet natuurbescherming en Wob.

Wanneer het niet mogelijk is om het geschil op een andere manier op te lossen, bereid je de hoorzitting inhoudelijk voor. Hierbij stel je ook het procesdossier op en maak je een inhoudelijk voorbereidende nota. Daarnaast woon je de hoorzitting en aansluitend de raadkamer bij. Hierna stel je naar aanleiding van hetgeen tijdens de raadkamer is besproken een conceptadvies op en leg deze dan ter goedkeuring voor aan de bezwarencommissie. De hoorzittingen zijn momenteel vanwege de COVID-19 maatregelen nog digitaal.

 

Dit maakt de functie interessant

 • Grote afwisseling in je werk door de complexe juridische vraagstukken binnen diverse rechtsgebieden;
 • Alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen op zowel persoonlijk als juridisch inhoudelijk vlak;
 • Veel ruimte om je eigen tijd in te delen en vanuit thuis te werken;
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen op het gebied van de informele aanpak.

Dit is jouw profiel

Je bent een energiek persoon met een enthousiaste persoonlijkheid. Daarnaast ben je ook stressbestendig. Je communicatiestijl is duidelijk en je kunt snel schakelen. Je bent in staat om oplossingsgericht en klantgericht te denken en te handelen. Zelfstandig te werk kunnen gaan is jou op het lijf geschreven en je voelt je dan ook thuis in een organisatie waar je veel ruime krijgt.

Verder heb je:

 • Minimaal wo werk- en denkniveau in een juridische richting;
 • Ruime kennis van de Algemene wet bestuursrecht en bij voorkeur ook kennis van en ervaring met o.a. de Wabo, Wet natuurbescherming, handhavingrecht, subsidierecht en Wob;
 • Bij voorkeur ervaring als secretaris bij een bezwarencommissie dan wel ervaring in een soortgelijke functie;
 • Bij voorkeur ervaring met het afhandelen van klachten.

Dit bieden we

 • Salarisniveau: Salarisschaal 11
 • Maandsalaris: min. € 3.506 – max. € 5.008
 • Dienstverband: Tijdelijke arbeidsovereenkomst
 • Minimum aantal uur: 36
 • Maximaal aantal uur: 36

Ook krijg je een Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 22,37% boven op jouw salaris. Dit kun je inzetten voor extra vrije tijd, studie of meer salaris. En niet onbelangrijk, je bouwt een goed pensioen op. We bieden je een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per 5 jaar aan. Ook kun je gebruik maken van ons interne trainingsaanbod van de PZH Akademie. Zo houd jij de regie op je eigen loopbaan. We werken nu nog thuis, maar in de toekomst hybride: deels vanuit huis en deels op het provinciehuis. Zo kun je je werkweek flexibel indelen. Er zijn nog veel meer interessante secundaire arbeidsvoorwaarden. Hier vertellen we je er graag meer over.

Hier ga je werken

Het Cluster Rechtsbescherming biedt ondersteuning bij het behandelen van bezwaarschriften en klachten. We zoeken een juridisch medewerker die optreedt als secretaris voor het cluster Rechtsbescherming van de provincie Zuid-Holland. Als team ben je verantwoordelijk voor het op tijd leveren van kwalitatief goede adviezen over zowel klachten als bezwaarschriften op verschillende rechtsgebieden zoals de Wabo, Wet natuurbescherming, handhavingsrecht, subsidierecht en Wob.

Het team kenmerkt zich door dat wij erg informeel met elkaar omgaan en bovendien elkaar proberen te helpen, stimuleren en weten te inspireren. Wij zijn met 5 collega’s en een teamcoördinator die het werk verdeelt. Daarnaast worden we ondersteund door twee juridisch administratief medewerksters.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatiegesprekken vinden digitaal plaats via Teams in de week van 13 en 20 september.
Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kan je contact opnemen met Sybille van Weert, Afdelingshoofd FJZ, op 06-50160802.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan kun je Lauren Riethoff, recruiter, bellen op 06-50171507.

Sollicitaties of cv’s die door (tussenkomst van) Werving & Selectie bureaus worden ingediend, worden niet geaccepteerd. Acquisitie in de breedste zin van het woord stelt de provincie niet op prijs.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 19 augustus 2021
Verloopdatum: 20/09/2021

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top