Rijksoverheid zoekt een

Senior beleidsmedewerker beroepen in de zorg

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Functieomschrijving

Bij VWS zetten we ons in voor een gezond, veerkrachtig en fit Nederland. Met en voor iedereen. Wat we doen, doet ertoe en dat voel je. Je werkt samen met betrokken, bevlogen en deskundige mensen met een groot hart voor hun werk. Die elkaar zowel persoonlijke aandacht als professionele ruimte geven. Binnen een deskundige en daadkrachtige organisatie die voortdurend moet vernieuwen en in oplossingen denkt. Altijd vanuit zoveel mogelijk verschillende perspectieven. En in nauwe samenwerking met partners, collega-ministeries, zorgprofessionals en burgers.

Ervoor zorgen dat nu en in de toekomst voldoende zorg van hoge kwaliteit geleverd kan blijven worden. Dat is de opdracht van de directie Macro-economische Vraagstukken en Arbeidsmarkt. Als (senior) beleidsmedewerker bij de afdeling Beroepen werk jij mee aan die belangrijke opdracht, en lever je zo een waardevolle bijdrage aan de kwaliteit van leven van alle Nederlanders.

Wat ga je doen?

Quote van Maaike Egbers, senior beleidsmedewerker: Afgelopen jaren heb ik in mijn directe omgeving gezien hoe belangrijk goede zorg is. Daar wil ik mij 100% voor inzetten. En dat doe ik met veel plezier want elke dag is anders.

In jouw functie denk je samen met ons na over uiteenlopende vraagstukken die in drie thema’s gevat kunnen worden. Hoe zorgen we ervoor dat we de kwaliteit en deskundigheid van zorgverleners op een goed niveau houden, ook in tijden van een krappe arbeidsmarkt? Hoe zorgen we ervoor dat de regels simpeler en gebruiksvriendelijker worden en kunnen we bijvoorbeeld buitenlandse zorgverleners gemakkelijker laten instromen in de Nederlandse zorg? En hoe zorgen we ook de komende decennia dat beleid voor zorgverleners past bij de nieuwste maatschappelijke en technologische ontwikkelingen?

De Wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg (BIG) is ons uitgangspunt. De Wet BIG heeft als doelstelling de kwaliteit van de beroepsuitoefening te bevorderen en te bewaken en de patiënt te beschermen tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen door beroepsbeoefenaren. Hiervoor zijn in de wet waarborgen opgenomen zoals titelbescherming, registratie, opleidingseisen, voorbehouden handelingen en tuchtrecht.

Je werkt veel samen met organisaties in het land zoals zorgorganisaties, beroepsverenigingen zoals de KNMG en werkgevers- en werknemersorganisaties. Daarnaast heb je contact met andere directies bij het ministerie van VWS, met andere ministeries, met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en met uitvoeringsorganisaties, zoals het CIBG.

Functie-eisen

 • Je hebt een academische juridische opleiding, bij voorkeur gezondheidsrecht.
 • Je hebt minstens 2 jaar werkervaring.
 • Kennis van het werkterrein is een pre.
 • Je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen en hebt een vlotte en zorgvuldige schrijfstijl.
 • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel, kunt sturen op processen en tijdig resultaten leveren.
 • Je toont maatschappelijke interesse en nieuwsgierigheid, het is cruciaal dat je goed kunt samenwerken en een in- en extern netwerk kunt onderhouden.

Herken jij jezelf hierin?

Je bent creatief in het vinden van oplossingsrichtingen en je kunt jouw ideeën goed mondeling verwoorden. Hierin toon je overtuigingskracht. Soms is er werk- of tijdsdruk, ook dan weet je adequaat te blijven handelen en het gewenste resultaat niet uit het oog te verliezen. Verder kun je uitstekend schakelen tussen de verschillende partijen en onderwerpen waar je aan werkt en krijg je zaken voor elkaar.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 12

Maandsalaris: Min €3.842 – Max. €5.710 (bruto)

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contractduur: 1 jaar

Minimaal aantal uren per week: 32

Maximaal aantal uren per week: 36

Bijzonderheden

 • Je kunt jouw sollicitatie richten aan: Iris Hinnen, manager.
 • Indien je bent aangewezen als een verplichte VWNW-kandidaat, dan verzoeken wij je een kopie van deze aanwijzingsbrief mee te sturen met de sollicitatie.
 • Omdat je in deze functie met vertrouwelijke informatie werkt, kunnen we tijdens de sollicitatieprocedure om referenties vragen en heb je om in dienst te treden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig.
 • Om een nog beter (of aanvullend) beeld van ervaring, kennis en competenties te verkrijgen in de wervingsprocedure kan het zijn dat we openbare informatie van je op bijvoorbeeld LinkedIn raadplegen.
 • Werk je op dit moment al bij of voor het ministerie van VWS, dan vragen wij na het eerste interview referenties op bij je huidige manager en/of voorgaande werkgever(s).
 • Eerste interviews worden gehouden in de week van 25 oktober.

Digitaal solliciteren

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 14 oktober 2021
Verloopdatum: 25/10/2021

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

Min €3.842 – Max. €5.710 (bruto)
Als wetgevingsjurist bij de Rijksoverheid werk je aan de basis van onze rechtsstaat. Je werkt binnen een enorm divers werkveld. Creativiteit en een goed…

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top