Gemeente Enschede zoekt een

Senior Juridisch Adviseur Omgevingsrecht

Bouw jij mee aan de ruimtelijke kwaliteit van Enschede? Wij zoeken een ervaren Juridisch Adviseur Omgevingsrecht met een eigentijdse visie op het vak. Voor 36 uur per week.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Domein Fysiek

Het succes van een stad komt niet voort uit regels. Het komt voort uit creativiteit, innovatiekracht en verbinding. Enschede bouwt aan een stad waar iedereen de kans heeft om vorm te geven aan zijn of haar toekomstdroom. Om onze ambitie te realiseren zoeken we een ervaren Adviseur Omgevingsrecht. Een adviseur met lef. Die denkt in mogelijkheden. Bouw jij mee aan de ruimtelijke kwaliteit van Enschede?

Wie zijn wij?

Het bruist van vernieuwing in Enschede. Met toplocaties zoals innovatiecampus Kennispark en Technology Base zetten we in op economische groei en ontwikkeling van de stad en regio. Dankzij gedreven ondernemers en vooraanstaande onderwijs- en onderzoekinstituten ontstaan in Enschede baanbrekende innovaties. Tegelijk zorgen talloze bedrijven, organisaties en overheid voor een fijne leef- en woonomgeving en een aantrekkelijke stad. En vergeet onze inwoners niet. Dankzij hun inspirerende ideeën en kracht, maken we echt werk van de toekomst van Enschede.

De komende jaren gaan we verder bouwen aan een veilig, gezond en duurzaam Enschede. Daarbij staan zeker niet alleen de ‘stenen’ centraal, maar ook een samenleving waarin iedereen meetelt en vorm kan geven aan eigen dromen en idealen. Afgelopen jaren is de duurzaamheidsopgave hieraan toegevoegd. Onze ambities liggen vast in Koers053.

Met projecten zoals Centrumkwadraat, Kop Boulevard en Cromhoffpark werkt Enschede aan haar ambities. We verwachten dat je ook meedenkt over nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en ons helpt bij de overgang naar de Omgevingswet. Naast je advieswerk heb je ook veel plezier in pionieren en werken aan kwaliteit.

Wie zoeken we?

Het is een functie met een stevige inhoudelijke component. Je stelt (complexe) bestemmingsplannen op, begeleidt procedures en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Je staat klaar om mee te bouwen aan het omgevingsplan. En je zorgt er samen met je collega’s voor dat de invoering van de Omgevingswet per 1 januari 2022 soepel verloopt. Als adviseur zorg je ervoor dat we vroegtijdig worden betrokken bij de ontwikkeling van ruimtelijke initiatieven. Daarnaast lever je een bijdrage aan de kwaliteit binnen en buiten de afdeling.

Waar ga je werken en wie worden je collega’s

Je gaat deel uitmaken van de afdeling Bestemmen, een van de afdelingen binnen het domein Fysiek. Ons werk is dynamisch, geen dag is hetzelfde. Op onze afdeling houden we dan ook van aanpakken. Je komt in een enthousiast en deskundig team dat bestaat uit juridisch adviseurs omgevingsrecht en specialisten. De specialismen hebben betrekking op Archeologie, Bodem, Cultuurhistorie, Natuurbeschermingsrecht, Externe Veiligheid, Geluid, Geur en Lucht.

Binnen de afdeling werken we als team onder andere aan:

 • toekomstgerichte en – bestendige bestemmingsplannen;
 • advies over de haalbaarheid van plannen;
 • de mogelijkheden en randvoorwaarden van gebiedsontwikkelingen;
 • de inzet van het benodigde juridisch instrumentarium, beleidsproducten- en processen en;
 • de voorbereiding op en implementatie van de aankomende Omgevingswet.

De lijnen zijn kort, waardoor kennis delen gemakkelijk gaat. We gaan informeel met elkaar om en collegialiteit staat bij ons voorop.

Wat vragen wij van je?

Je brengt voor deze functie de volgende kennis en vaardigheden mee:

 • Buiten de lijnen denken en doen, creativiteit en lef.
 • Goede procesmanagementvaardigheden.
 • Omgevingssensitief, verbindend en vernieuwend.
 • Je weet mensen mee te krijgen met je ideeën door je persoonlijkheid en inhoudelijk sterke visie.
 • Proactief, zelfstarter, organiserend vermogen.
 • Hbo+werk– en –denkniveau (juridisch-planologisch).
 • Kennis van en affiniteit met relevante wet– en regelgeving.

Wat bieden we?

Dit is een uitdagende functie waarin jij het verschil kan maken. Je krijgt de vrijheid en ondersteuning om samen met je collega’s te bouwen aan de toekomst van Enschede.

Je kunt het volgende van ons verwachten:

 • Een aantrekkelijk salaris van minimaal € 5.067,- bruto per maand en maximaal € 5.872,- bruto per maand.
 • Er bestaat een mogelijkheid voor een hogere inpassing, afhankelijk van de mate waarin je voldoet aan het functieprofiel.
 • Goede carrièrekansen om door te groeien naar andere functies binnen de gemeente Enschede.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Prima arbeidsvoorwaarden, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en opleidingsmogelijkheden, en een Individueel Keuzebudget van 17,05% van je jaarsalaris dat voor jouw doelen inzetbaar is.

Op deze functie is de cao Gemeenten van toepassing. Deze functie is voor onbepaalde tijd.

Meer informatie?

Ben jij de senior Juridisch Adviseur Omgevingsrecht die Enschede zoekt? Dan horen we graag van je. Je kunt je sollicitatie voor 15 februari richten aan de gemeente Enschede t.a.v. Nardy Stegeman. Maak daarvoor gebruik van het online sollicitatieformulier en vul je gegevens in. Stuur je brief inclusief je cv als bijlage mee.

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Nardy Stegeman, afdelingshoofd Bestemmen, op 06-10437222. Bekijk ook ons coalitieakkoord voor een goed beeld van onze ambities voor de stad. Of kijk voor meer informatie over de organisatie op www.enschede.nl/bestuur/werken-bij-gemeente-enschede.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 19 januari 2021

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Locatie

Enschede

Provincie

Overijssel

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top