Provincie Zuid Holland zoekt een

Senior juridisch adviseur publiekrecht – 36 uur

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Dit ga je doen

Wij zijn op zoek naar een senior juridisch adviseur publiekrecht. Als allround adviseur bestaan je werkzaamheden grotendeels uit het adviseren over de hele breedte van het publiekrecht. Denk daarbij aan de Algemene wet bestuursrecht, Provinciewet, bestuurlijke samenwerking, mandaat en delegatie, privacy, openbaarheid van bestuur en het opstellen van provinciale regelgeving. In deze functie lever je een belangrijke bijdrage aan de rechtmatige uitvoering van de opgaven waar de provincie voor staat. Je zoekt omvangrijke dossiers uit tot op de juridische bodem en maakt gedegen risicoanalyses. Je geeft adviezen aan het provinciebestuur, directeuren en collega’s van de diverse vakafdelingen. Bovendien werk je mee aan diverse projecten die te maken hebben met onze provinciale beleidsterreinen. Je bent dus de juridisch sparringpartner voor de organisatie.

Ook initieer en stimuleer je vernieuwing op juridisch gebied en lever je een bijdrage aan juridische kwaliteitsverbetering. Daarnaast lever je een bijdrage aan en/of verzorg je juridische trainingen op je eigen vakgebied voor collega’s uit de hele organisatie. Maar het werk is meer dan alleen juridisch. Zo ben je ook bezig om samen met financieel adviseurs en beleidsmedewerkers te komen tot praktische oplossingen voor maatschappelijke opgaven. Deze multidisciplinaire samenwerking brengt een interessante en inhoudelijke dynamiek met zich mee. Het is aan jou om daarbij juridische kennis in te brengen, werkende oplossingen te ontwerpen en de rechtmatigheid en de juridische kwaliteit te bewaken.

Dit maakt de functie interessant

 • Je komt in aanraking met diverse onderwerpen over de gehele breedte van het provinciale taakveld;
 • de functie beweegt zich op het snijvlak van bestuur en organisatie;
 • het team waarin je komt te werken herbergt verschillende juridische disciplines. Hierdoor leer je veel van elkaar.

Dit is jouw profiel

Je bent thuis in verschillende onderdelen van het publiekrecht en hebt ervaring en/of affiniteit met het opstellen van wet – en regelgeving. Bij complexe opdrachten overzie je het speelveld van belangen en de mogelijke gevolgen. Daarbij weet je deze te vertalen naar bruikbare en gedragen uitwerkingen. Je hebt een flexibele werkhouding en vind het leuk om binnen het team verschillende zaken op te pakken.

Daarnaast beschik je over:

 • een afgeronde juridische universitaire opleiding in de richting van staats- en bestuursrecht;
 • minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van het algemeen bestuursrecht;
 • brede belangstelling voor bestuursrechtelijke en/of publiekrechtelijke onderwerpen, zoals mandaat en delegatie, omgevingsrecht en besluitvorming;
 • ervaring in advisering binnen een ambtelijke/politieke organisatie;
 • aantoonbare affiniteit met het opstellen van decentrale regelgeving is een pré.

Dit bieden we 

 • Salarisniveau: Salarisschaal 12
 • Maandsalaris: € 3.996 – max. € 5.708
 • Dienstverband: Tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op vast
 • Minimum aantal uur: 32
 • Maximaal aantal uur: 36

Ook krijg je een Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 22,37% bovenop jouw salaris. Dit kun je inzetten voor extra vrije tijd, studie of meer salaris. En niet onbelangrijk, je bouwt een goed pensioen op. We bieden je een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per 5 jaar aan. Ook kun je gebruik maken van ons interne trainingsaanbod van de PZH Akademie. Zo houd jij de regie op je eigen loopbaan. We werken nu nog thuis, maar in de toekomst hybride: deels vanuit huis en deels op het provinciehuis. Zo kun je je werkweek flexibel indelen. Er zijn nog veel meer interessante secundaire arbeidsvoorwaarden. Hier vertellen we je er graag meer over.

Hier ga je werken

De afdeling Financieel Juridische Zaken (FJZ) bestaat uit vijf teams: Concern Financiën, Business Financiën, Financiële Informatievoorziening, Juridische Zaken en Administratieve Organisatie & Interne Controle (AO&IC). Binnen deze teams wordt de expertise en kwaliteit van de vakgebieden geborgd en gestimuleerd om de ontwikkelingen om ons heen te volgen. In deze functie ga je het team Juridische Zaken versterken, bestaande uit 25 collega’s. Binnen dit team bestaat een cluster Rechtsbescherming en de vakgroepen publiekrecht, privaatrecht en Europees recht.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatiegesprekken vinden digitaal plaats via Teams. Heb je vragen over de inhoud van de vacature? Dan kun je contact opnemen met Remco van Halen via 06-55449429 of Emilie van Schaik via 06-11623040. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan kun je recruiter Paul Stad bellen op 06-29401964.

Reageer vóór 1 oktober 2021 via de sollicitatiebutton op deze pagina.

Sollicitaties of cv’s die door (tussenkomst van) werving – en selectiebureaus worden ingediend, worden niet geaccepteerd. Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: senior juridisch adviseur publiekrecht, juridisch adviseur, staatsrecht, bestuursrecht, omgevingsrecht, mandaat, delegatie, besluitvorming, politiek, gemeente Den Haag, publiekrecht, juridische diensten, fulltime, wo

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 9 september 2021
Verloopdatum: 01/10/2021

Vacaturekenmerken

Functie type

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

€ 3.996 - max. € 5.708

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top