Rijksoverheid zoekt een

Senior Jurist Mededinging

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren juist en wil je werken aan complexe en uitdagende onderzoeken waarin iets nooit zwart of wit is? Ben je op zoek naar een baan waarin jij je inzet voor complexe mededingingszaken en richting geeft aan de ontwikkeling van het mededingingsrecht? Spreekt daarnaast het werken in het middelpunt van de belangstelling van politiek, bedrijfsleven en consument je aan? Dan is de vacature van Senior Jurist Mededinging bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) echt iets voor jou!

Wat ga je doen?

Als Senior Jurist Mededinging kom je te werken bij de Directie Mededinging. Je ziet toe op de naleving van de Mededingingswet en werkt mee aan het signaleren, onderzoeken, voorkomen en oplossen van marktproblemen. Hiervoor duik je diep in de wereld van fusies, kartels en machtsposities. Je maakt kennis met de meest uiteenlopende sectoren, markten en producten. Van loterijen tot aan transport en van de bouwsector tot aan supermarkten.

Je werkt aan projecten op het gebied van concentratiemeldingen, kartelvorming en misbruik van economische machtsposities. Je verzamelt marktinformatie, onderhoudt contacten met externe partijen en verricht bedrijfsbezoeken. Aan de hand van de verzamelde informatie stel je de ‘theory of harm’ op en denk je mee over passende interventies. Vervolgens stel je een compleet, goed leesbaar dossier samen dat de basis vormt waarop binnen de ACM beslissingen worden genomen. Je monitort de meldingsplicht en remedies als nacontroles, toezichtacties en clementieverzoeken. Je treedt op als reviewer bij zaken van collega’s. Naar buiten ben je namens de ACM contactpersoon voor externe partijen die betrokken zijn bij procedures.

Het werk is meer dan alleen juridisch. Het werk doe je in teamverband. Je werkt nauw samen met andere directies en je werkt in teams samen met juristen, forensisch IT’ers, economen/econometristen en gedragsbeïnvloeders aan concrete oplossingen die de concurrentie in Nederland bevorderen en bewaken. Deze multidisciplinaire samenwerking brengt een enorm interessante, inhoudelijke dynamiek met zich mee.

Functie-eisen

Wie ben jij?

Om succesvol te zijn in deze functie heb je een stevige persoonlijkheid, ben je communicatief vaardig en krijg je zaken geregeld. Je hebt een procesmatige inslag, bent enthousiast en goed in plannen en organiseren. Je hebt een scherpe en heldere schrijfstijl en je bent een teamspeler die zelfstandig en gestructureerd te werk gaat. Je enthousiasmeert  mensen in jouw team, neemt ze mee en weet ze tevens inhoudelijk te begeleiden. Je weet hoe je draagvlak en heldere verwachtingen creëert op zowel management-  als bestuursniveau.

Daarnaast heb je:

 • Een afgeronde juridische Master met een mededingingscomponent
 • 5 tot 7 jaar relevante werkervaring bij bijvoorbeeld de Rijksoverheid, een toezichthouder, advocatenkantoor of een universiteit
 • Uitgebreide kennis van en praktijkervaring met het mededingingsrecht
 • Ervaring met grote complexe juridische zaken
 • Bij voorkeur ervaring met het aansturen van projecten

Voldoe je niet exact aan alle bovengenoemde punten, maar denk jij dat je een geschikte kandidaat bent? Solliciteer dan ook en overtuig ons in jouw motivatiebrief!

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 11, schaal 12

Maandsalaris: Min €3.279 – Max. €5.710 (bruto)

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contractduur: 2 jaar, met de mogelijkheid op een vast contract

Minimaal aantal uren per week: 32

Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Wat bieden wij jou?

De ACM is een energieke, hedendaagse werkgever die actief is in het maatschappelijke speelveld waar de dynamiek groot is. Je werkt aan inhoudelijk interessante en zeer actuele zaken. Toezichthouders staan in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en het publiek volgen ons werk kritisch. Jouw werk heeft direct impact op mensen en bedrijven.

Verder kun je rekenen op:

 • Ruime mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en specialisatie (o.a. opleidingen binnen en buiten onze eigen Academie, seminars bezoeken, publiceren, etc.).
 • Een arbeidsovereenkomst voor in ieder geval twee jaar, een vast contract behoort daarna tot de mogelijkheden.
 • Salaris conform schaal 12 (min. €3.842,- en max. €5.710,-), op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling op basis van kennis en ervaring. Heb je minder dan 5 jaar relevante werkervaring dan word je ingeschaald in aanloopschaal 11 (min. €3.279,- en max. €5.039,-).
 • Bovenop het salaris ontvang je 16,37% Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen o.a. een fietsregeling, extra verlof opties, voordelig sporten.
 • Werktijden zijn, in onderling overleg, flexibel in te delen, thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.
 • Een prettige werkomgeving met goede faciliteiten en een gezellig bedrijfsrestaurant in hartje Den Haag, op loopafstand van het centraal station. De komende tijd werken wij zoveel mogelijk vanuit huis. Een goede thuiswerkplek vinden wij belangrijk. Wij bieden daarom een tegemoetkoming in de thuiswerkfaciliteiten.

Solliciteren & contact

Is je interesse gewekt, solliciteer dan nu via onderstaande button met je CV en onderbouw in je motivatiebrief waarom je op deze functie solliciteert en waarom de ACM jou aanspreekt. Vragen?

Neem contact op met Vera van Etten (Senior Corporate Recruiter) 06 50 18 39 04. Vera vertelt je graag meer over de organisatie, ons aanbod en de selectieprocedure.

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij Björn Vroomen (Manager Directie Mededinging) via 06 31 03 56 76.

De kennismaking en selectieprocedure bestaan uit minimaal twee gespreksrondes en een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Het inwinnen van referenties en het maken van een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure. De kandidaten die het meeste aansluiten op het opgestelde profiel nodigen wij uit voor een gesprek. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je CV.

Rijksambtenaren met een vaste aanstelling behouden hun rechtspositie bij de ACM.

Solliciteren & Corona

De maatregelen rondom Corona hebben ook invloed op het sollicitatieproces bij de ACM. Normaal gesproken geven we de voorkeur aan een persoonlijk sollicitatiegesprek in de vorm van een fysieke ontmoeting tussen kandidaten, vacaturehouders en recruiter. Omdat geadviseerd wordt om het principe van ‘sociale afstand’ toe te passen, bieden we waar mogelijk alternatieve vormen aan voor de sollicitatiegesprekken. Als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek wordt er door ons telefonisch contact met je gezocht om samen tot een passende oplossing te komen voor het sollicitatiegesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren?

Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 13 oktober 2021

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland
Als wetgevingsjurist bij de Rijksoverheid werk je aan de basis van onze rechtsstaat. Je werkt binnen een enorm divers werkveld. Creativiteit en een goed…

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top