Gemeente Beverwijk zoekt een

Senior Jurist Ruimtelijke Ordening 36 uur | Beverwijk

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Beverwijk, een mozaïek van bedrijvigheid: kleurrijk, divers en ondernemend. Een stad om te wonen, te werken en plannen te realiseren. Net even buiten de gebaande paden (durven) denken: in Beverwijk verwelkomen we je van harte! We zoeken een:

Senior Jurist Ruimtelijke Ordening

Als senior jurist ga je een essentiële rol vervullen in de vertaling van het huidige wettelijk stelsel van het Omgevingsrecht naar het nieuwe stelsel onder de Omgevingswet. Daarbij geef je inhoudelijk sturing aan de projectgroep Omgevingswet, dat zorgt voor de transitie naar één omgevingsplan voor de hele gemeente.

Ook draag je bij aan het verder ontwikkelen van processen en het bevorderen van een goede kennisuitwisseling binnen het project Omgevingswet. Je volgt de landelijke ontwikkelingen op dit gebied en bent in staat strategische keuzes te maken en daarover te adviseren.

Daarnaast adviseer je over ruimtelijke projecten, bouwinitiatieven en ruimtelijke onderbouwingen die juridisch complex zijn. Je hebt hierbij een belangrijke rol bij het adviseren over en het toedelen van functies aan locaties in Beverwijk en Wijk aan Zee. Je zorgt voor een goede afhandeling van de wettelijke en bestuurlijke procedures zoals (nog lopende) bestemmingsplannen, uitwerkingsplannen en planschadeclaims. Hierbij onderhoud je contacten met bewoners en ondernemers en treed je namens het gemeentebestuur op in beroepszaken bij zowel de Rechtbank als de Raad van State. Je vervult een belangrijke rol in het kader van vooroverleg met de gemeente over nieuwe projecten en voert gesprekken daartoe met o.a. projectontwikkelaars, architecten en burgers. Je werkt hierbij nauw samen met stedenbouwkundigen, planologen en openbare ruimte ontwerpers.

Je stuurt en coacht projectmatig en inhoudsgericht je collega’s aan en vervult een inhoudelijke senior rol in het team en treedt vanuit die rol op als sparringpartner van de teammanager.

Jouw talenten
Je bent communicatief sterk, zowel op papier als aan tafel en bent in staat vanuit een politieke en maatschappelijke context te adviseren. Daarnaast beschik je over de nodige overtuigingskracht, waarbij je gebruikmaakt van inhoudelijke argumenten en tact. Je maakt scherpe analyses en maakt de belangenafweging tussen partijen inzichtelijk. Je bent zelfstandig, initiatiefrijk en maakt verbinding.

Daarnaast beschik je over:

• Een masterdiploma Rechten, bij voorkeur Staats- en Bestuursrecht;
• Minimaal vijf jaar werkervaring als jurist op het gebied van Ruimtelijke Ordening of in een vergelijkbare functie;
• Kennis van en werkervaring met relevante wet- en regelgeving op het gebied van ruimtelijke ordening en omgevingsrecht (WRO, Crisis- en Herstelwet, Omgevingswet). Kennis van het milieurecht en het opstellen van verordeningen is een absolute meerwaarde;
• Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en de schrijfvaardigheden om complexe materie duidelijk te beschrijven.

Wij bieden jou
• De kans om als senior jurist voor 36 uur per week mee te werken aan een sterk en toekomstbestendig Beverwijk;
• Een salaris met een maximum van € 5.169, – bruto per maand (schaal 11);
• 17,05% individueel keuzebudget (waarvan 8% vakantiegeld en 6% eindejaarsuitkering);
• Faciliteiten voor studie en opleidingen én een ABP-pensioen.

Beverwijk: jouw stad
Gevormd door de stad Beverwijk en het dorp Wijk aan Zee, is Beverwijk met 40.000 inwoners een middelgrote gemeente. De gemeente Beverwijk doet het allemaal nét iets anders. We zijn doeners die werken op een eigentijdse manier. Ons stadhuis laat dit ook zien: gekleurde muren, grote gezellige tafels, duo-banken, flexplekken en gelegen in het hart van de stad.

Je gaat werken bij het team Leefomgeving. Een enthousiast team dat volop in ontwikkeling is. Het, overwegend jonge team bestaat uit ongeveer 20 collega’s. Gezamenlijk zorgen jullie voor de omgevingsplannen, het vervaardigen van omgevingsbeleid, het behandelen van omgevingsinitiatieven en de controle en handhaving van de omgeving.

Mijn stad, jouw werk
Hebben wij je interesse gewekt? Reageer dan vóór 15 april 2021 ter attentie van Sabrina Sperling, teammanager Leefomgeving, via de sollicitatiebutton. Voor vragen over deze vacature bel je met Sabrina Sperling. Voor vragen over de selectieprocedure kun je bellen met Marlieke van Eerden, HR-medewerker. Beide zijn bereikbaar via 0251 256 256. De (digitale) gesprekken staan gepland op dinsdag 20 en woensdag 21 april a.s.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Jurist, Ruimtelijk Ordening, fulltime, Beverwijk, WO, rechten, staatsrecht, bestuursrecht, omgevingsrecht, milieurecht, Nederlands, ervaren

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 1 april 2021
Verloopdatum: 15/04/2021

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Locatie

Beverwijk

Provincie

Noord-Holland

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top