Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant zoekt een

Senior Jurist (specialisatie Industrie of Agrarisch)

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Ben jij specialist als het gaat om de juridische kant van complexe milieuvergunningen? Ben je vooral thuis in de industrie of agrarische wet- en regelgeving? Als senior jurist draag jij bij aan een schone, veilige en duurzame leefomgeving.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een jurist voor het beoordelen van de juridische aspecten van complexe milieuvergunningen.

Je bent op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving en ontwikkelingen als de Omgevingswet. Je bent communicatief vaardig en zet dat in tijdens (voor)overleg met bedrijven, maar ook met andere overheden als gemeenten, provincie, Inspectie Leefomgeving en Transport, Rijkswaterstaat en ministeries. Je bent een spelbepaler in het veld en kunt op een overtuigende manier Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant vertegenwoordigen bij bezwaar- en beroepszaken. Je hebt dan ook gevoel voor een bestuurlijke context.

Je hebt een wo-opleiding bestuursrecht met de specialisatie omgevingsrecht of milieurecht en minimaal 4 tot 5 jaar relevante werkervaring. Je bent iemand die graag een steentje bijdraagt aan de ontwikkeling van beleid en junior-collega’s kan coachen. Je bent benaderbaar, proactief, stressbestendig, open en accuraat.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Afhankelijk van je agenda werk je op kantoor of vanuit huis. Je begint je dag met een belafspraak met de provincie over het door jouw uitgebrachte advies tot weigering van een complexe vergunning. Vervolgens overleg je met een vergunningverlener, met wie je morgen een gemeente vertegenwoordigt bij de Raad van State. Je neemt met haar de laatste punten door over de te voeren strategie in het verweer. Hierna start je met de juridische toets van een door een collega opgestelde revisievergunning. Na de lunch ga je hiermee verder en leg je een aantal vragen over de vergunning neer bij de vergunningverlener. Daarna neem je deel aan een periodiek overleg met collega-juristen van de andere Brabantse omgevingsdiensten. Je sluit af met een afspraak met een junior-collega die met je wil sparren. Tot slot informeer je je collega’s over de consequenties van een recente uitspraak en heb je kort telefonisch overleg met je leidinggevende over een bestuurlijk gevoelige kwestie.

 

Wat bieden wij?

  • Een arbeidsovereenkomst in de brede functie van senior jurist;
  • Een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal € 5.169, – bruto per maand;
  • Een individueel keuzebudget van 17,05 procent van je brutosalaris;
  • Deelname in het pensioenfonds ABP;
  • De mogelijkheid je werk flexibel in te delen en gedeeltelijk thuis te werken;
  • Een moderne kantooromgeving met flexwerkplekken op slechts 400 meter van station Tilburg.

We kijken ook wat jíj nodig hebt. We bieden je een plek waar je jouw expertise ontwikkelt en waar je de flexibiliteit krijgt om zelf in te vullen hoe je dat doet. Je kunt vertrouwen op een solide basis en tegelijkertijd mag je de ruimte pakken om nieuwe dingen te ontdekken. Want wij geloven dat wanneer je om je heen kijkt, er mogelijkheden ontstaan.

Kijk om je heen bij de OMWB
Bij de OMWB hebben we een duidelijke missie: zichtbaar samen werken aan een schone, duurzame en veilige leefomgeving. Een leefomgeving waarin we 1,2 miljoen mensen veilig willen laten wonen, werken en recreëren. Dit doen we door middel van vergunningverlening, toezicht en handhaving op de milieuwetgeving, in opdracht van de gemeenten en de provincie in ons werkgebied.

Om dit te bereiken kijken meer dan 250 collega’s om zich heen. We kijken naar wat onze omgeving nodig heeft. Door bijvoorbeeld dagelijks metingen en onderzoek te verrichten in een gebied met zware industrie; of door dé partner voor gemeenten en provincie te zijn rondom taken op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Die expertise ontwikkelen we elke dag en die biedt ons een uniek perspectief op de omgeving. Een perspectief waaraan we jouw bijdrage verwachten.

Solliciteren
Uiteraard zijn we benieuwd naar je cv en bovenal zijn we benieuwd naar je motivatie om bij de OMWB aan de slag te gaan. Solliciteren op deze functie kan tot 15 juni 2021 ter attentie van Nicolette Baijer, HR-adviseur, via de sollicitatiebutton.

Wil je eerst meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Diantha Wijngaard, manager VV Industrie & MKB (bereikbaar via 06- 528 574 63) of Rienk Kessenich, manager VV Landelijk gebied, Afvalverwerking, Bodem & Water (bereikbaar via 06-528 574 99).

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 1 juni 2021

Vacaturekenmerken

Locatie

Tilburg

Provincie

Noord-Brabant

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top