Gemeente Eindhoven zoekt een

Senior Jurist Veiligheid

Ben jij de senior jurist die Eindhoven als vijfde gemeente van Nederland, een stad maakt waarin de mensen die er wonen, werken en verblijven zich veilig voelen en veilig zijn? Kom jij onze burgemeester en collega’s adviseren op het gebied van veiligheid en pak jij de meest complexe vraagstukken op die onze stad biedt? Wij hebben een vacature!

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Wat maak jij als senior juridisch adviseur veiligheid voor Eindhoven?

Jij adviseert over diverse veiligheidsthema’s, zoals gebiedsverboden, pandsluitingen, huisverboden, manifestaties en noodrechtbesluiten. De burgemeester van Eindhoven is tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Jij weegt ook zijn belangen af in relatie tot deze rol, bijvoorbeeld de aanpak van de coronacrisis. Je houdt je bezig met onderwerpen die de volgende dag in de krant kunnen staan. De nadruk ligt voor jou op de complexere zaken met een hoge politieke gevoeligheid en een hoog afbreukrisico.

Je bent verantwoordelijk voor het totale proces en:

 • Adviseert de burgemeester schriftelijk en/of mondeling over complexe openbare ordezaken, de inzet van noodrecht en over juridisch onontgonnen gebied.
 • Telt complexe besluiten voor de burgemeester op.
 • Adviseert het management van de organisatie en staat de juristen van de afdeling bij tijdens de voorbereiding en afhandeling van zaken. Door jouw ervaring ben je vraagbaak voor jouw collega’s.
 • Levert een vakinhoudelijke bijdrage bij de afdoening van zaken bij de (voorzieningen)rechter en werkt hierin samen met de afdeling Juridische Zaken.
 • Volgt relevante ontwikkelingen binnen het rechtsgebied nauwgezet. Je houdt de ontwikkelingen bij van nieuwe wet- en regelgeving, jurisprudentie en literatuur.
 • Onderhoudt een extern juridisch netwerk.

Jij werkt op de afdeling Veiligheid binnen de sector Veiligheid, Juridische Zaken en Bestuurszaken. Ondermijning, radicalisering en polarisatie, high impact crimes, woonoverlast, zorg en veiligheid, jeugdoverlast en -criminaliteit zijn onze geprioriteerde veiligheidsthema’s. Daarnaast heeft de afdeling de clusters evenementen (inclusief betaald voetbal), rampen en crisisbeheersing, Intelligence en Bibob.

Met wie maak jij dit tot een succes?

Je werkt veel samen met externe partners als politie en het Openbaar Ministerie. Intern werk je samen met de afdeling Juridische Zaken, de collega’s van toezicht & handhaving, evenementen en vergunningen. In afstemming met de bestuurlijk adviseurs Veiligheid en programmamanagers van de afdeling adviseer je de burgemeester over het openbare orderecht.

Hoe maak jij het waar als senior juridisch adviseur veiligheid?

 • Met een juridische woachtergrond en kennis van bestuursrecht. Kennis van overige rechtsgebieden is een pre.
 • Je hebt ruime ervaring als senior jurist binnen de overheid op het terrein van de openbare orde en veiligheid, en brede kennis van de relevante wetgeving. Ook ervaring met het schrijven van politiek gevoelige beleidsstukken en adviezen breng jij mee.
 • Met ruime kennis en ervaring op het gebied van wetgeving en jurisprudentie op het gebied van OOV.
 • Met kennis en ervaring op het gebied van de Algemene wet bestuursrecht, Gemeentewet, Wet openbaarheid van bestuur en Privacy wetgeving.
 • Je hebt eerder (nieuwe) wetgeving vertaald naar de praktijk en naar de impact van de overheidsinstantie waar je werkzaam bent of was.
 • Je bent ook buiten kantoortijden beschikbaar als de situatie erom vraagt en weet rustig en duidelijk te blijven in spoed- en crisissituaties.
 • Je beschikt over een sterk analytisch vermogen, weet te overtuigen met jouw adviezen en snapt wat het betekent om in een politiek-bestuurlijke omgeving te werken.

Wat krijg je terug voor jouw waardevolle bijdrage?

De kans om van Eindhoven een stad te maken waarin de mensen die er wonen, werken en verblijven zich veilig voelen en veilig zijn. Een informele werksfeer en oog voor een goede werk- en privé balans. Verder mag je rekenen op:

 • Een jaarcontract. Als we van beide kanten tevreden zijn, wordt dat omgezet naar een vast contract. Word je liever gedetacheerd vanuit jouw huidige werkgever? Dat is voor ons bespreekbaar.
 • Max. € 5.814,- bruto per maand (o.b.v. 36 uur per week).
 • 23 vakantiedagen per jaar (als je fulltime werkt). Hiernaast kun je ADV-dagen opbouwen en zo in totaal ongeveer 10 weken verlof opnemen per jaar. Werk je in deeltijd, dan is dat natuurlijk naar rato.
 • Een vrij besteedbaar bedrag van 17,05% van je brutosalaris. Dit bestaat onder andere uit de vakantie- en eindejaarsuitkering en levensloopbijdrage.
 • Een vergoeding voor een trajectkaart van maximaal € 60,- per maand als je met het OV reist. Of een vergoeding als je ‘groen’ reist. Dus als je wandelt, fietst of per e-bike komt.
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen.
 • Een werkplek in het centrum van Eindhoven. Ook kan je thuiswerken.

Kom jij het maken voor Eindhoven?

Wij maken samen Eindhoven. Een wereldspeler die barst van de kennis, creativiteit en kunde. En van de energie. Met diezelfde energie werken wij aan de stad van vandaag én de toekomst. Werken voor de gemeente Eindhoven is veelzijdig, concreet en heeft betekenis.

Interesse? Reageer dan uiterlijk 24 augustus via het online sollicitatieformulier. We lezen in jouw motivatiebrief graag over een recent voorbeeld van een complex juridisch vraagstuk waar jij over geadviseerd hebt. Heb je nog vragen? Maarten van Dulmen staat je graag te woord via telefoonnummer 06 53410733. Voor meer informatie over onze organisatie kun je kijken op www.werkenvooreindhoven.nl.

De eerste gesprekken zijn op donderdag 3 of 17 september via Teams. De tweede gesprekken staan gepland voor donderdag 17 of 24 september in een kantoor van de gemeente Eindhoven.

Acquisitie stellen we niet op prijs.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 8 juli 2020
Verloopdatum: 24/08/2020

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Eindhoven

Provincie

Noord-Brabant

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top