Sociale Dienst Drechtsteden zoekt een

Senior Medewerker Bezwaar en Beroep

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

36 uur per week

Je coacht en ondersteunt de collega’s van het team Bezwaar en Beroep. Als werken vanuit “de bedoeling” en handelen naar de geest van de wet jou als muziek in de oren klinkt, lees dan verder!

Waar kom je te werken?

Bezwaar en Beroep is een gedreven team van 8 behandelaars en 2 secretarieel ondersteuners. Leveren van maatwerk, goed contact met de inwoners, oprechte interesse tonen en streven naar duurzame oplossingen kenmerken het team. Het gaat tenslotte om de inwoner. Daarnaast zijn collegialiteit, werk van elkaar overnemen indien nodig en het delen van informatiezaken die van belang zijn. Nieuwsgierigheid en een vernieuwende instelling worden zeker gewaardeerd.

Wie zijn wij?

De Sociale Dienst Drechtsteden is een regionale sociale dienst en werkt voor zeven gemeenten in de Drechtsteden. Wij zijn in grootte de vijfde Sociale Dienst van Nederland. We bedienen een gebied van 290.000 inwoners. Bij ons werken ruim 450 medewerkers. Samen werken wij aan optimale dienstverlening aan klanten en bezoekers.

De Sociale Dienst Drechtsteden heeft een stevige ambitie en de visie die ertoe moet leiden dat alle inwoners van de Drechtsteden zelfstandig en volwaardig kunnen leven, werken, wonen en meedoen. Waar dat niet lukt, helpen we die mogelijkheden vergroten, waarbij we streven naar het leveren van maatwerk. Daarbij staan drie opgaven centraal: versterken van bestaanszekerheid, ontwikkelen naar werk en zorgen voor ondersteuning.

Wat ga je doen?

Als Senior Medewerker Bezwaar en Beroep ligt jouw focus op de ondersteuning van de medewerkers uit ons team. De grootste uitdaging waar jij op korte termijn mee aan de slag gaat is de positionering van team Bezwaar en Beroep in de nieuwe GR Sociaal.

Jij ondersteunt het afdelingshoofd op het gebied van afstemming en coördinatie binnen de afdeling, bijvoorbeeld door het coachen van onze medewerkers op inhoud en gedrag. Jij zorgt voor stabiliteit in het team, met oog voor kwaliteit en resultaat. Je signaleert gevraagd en ongevraagd knelpunten en zorgt voor het implementeren van verbeteringen. Je schakelt hiervoor tussen verschillende werkvelden, waarbij een goede samenwerking met je collega senioren essentieel is.

Maar dat is nog niet alles, als senior medewerker Bezwaar en Beroep ga je ook aan de slag met het:

 • behandelen en/of ondersteunen van dossiers (met bijzondere aspecten) in Bezwaar en Beroep en Wob-verzoeken;
 • adviseren van MT-leden, afdelingshoofden, senioren en medewerkers bij vragen uit de lijn;
 • opstellen van kwartaalrapportages en de teksten voor bureaurapportages.

Wat neem je mee?

Het is van belang dat je de medewerkers kunt motiveren en stimuleren in hun lerend vermogen en zelfredzaamheid. Je beschikt over een sterk (probleem)analyserend en oplossend vermogen en kunt goed omgaan met groepsdynamiek. Je bent iemand die de medewerkers goed kan begeleiden in een veranderproces en hierin ook een actieve bijdrage kan leveren. Wij zoeken iemand die ethisch en integer handelt en die door voorbeeldgedrag het beste uit de medewerkers haalt.

Om successen te kunnen boeken is de samenwerking met andere afdelingen, management en senioren binnen onze organisatie van groot belang. Wij verwachten van jou een helikopterview en verbindend vermogen.

Daarnaast:

 • heb je een afgeronde hbo-opleiding en/of vergelijkbaar werk- en -denkniveau;
 • communiceer je duidelijk en concreet, zowel mondeling als schriftelijk;
 • heb je ervaring met het coachen en ontwikkelen van medewerkers;
 • organiseer en plan je werkzaamheden efficiënt.

Wat bieden we jou?

Uitdagende verantwoordelijkheden in een dynamische regionale overheidsorganisatie met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden:

 • Een werkweek van 36 uur (fulltime) met een salaris van maximaal € 5.372,- (salarisschaal 11, cao sgo) bruto per maand.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar. Bevalt het van beide kanten, dan krijg je bij ons een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB-budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt.
 • Opbouw pensioen via ABP.
 • Tijd- en plaatsonafhankelijk werken.

Wij investeren in opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers. Wij zorgen er samen met jou voor dat jouw talent optimaal benut wordt, zodat je het beste uit jezelf haalt!

Solliciteren of meer weten?

Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Neem dan contact op met Bart Lawa, Afdelingshoofd Expertise & Advies, via 06 57 09 91 19.

Solliciteer direct op deze mooie functie! Vul voor 19 juli het het sollicitatieformulier in op onze website met een motivatiebrief en recent cv. Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. Wij zien je sollicitatie met interesse tegemoet.

Goed om te weten, wij vragen van al onze medewerkers een recente verklaring omtrent gedrag.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 27 juni 2022
Verloopdatum: 19/07/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Dordrecht

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

Salaris min-max: 3701 - 5372 euro bruto per maand

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top