Erasmus Universiteit Rotterdam zoekt een

Senior Onderwijsjurist

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Senior Onderwijsjurist
Rotterdam, 0,8 – 1,0 fte

De Algemene Bestuursdienst (ABD) ondersteunt het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam bij het waarmaken van zijn eindverantwoordelijkheid voor de kwaliteit en toegankelijkheid van onderwijs en onderzoek.

Functieomschrijving
Binnen de afdeling Legal Advice / Juridische Zaken (JZ) van de ABD is een vacature ontstaan voor een Senior Onderwijsjurist. Als onderwijsjurist maak je deel uit van een team van drie onderwijsjuristen. Je rapporteert aan de Directeur JZ.

De onderwijsjuristen houden zich bezig met:

 • Het adviseren en ondersteunen van het College van Bestuur, faculteiten, instituten, de afdeling Academische zaken van de ABD en de dienst Education & Student Affairs bij onderwijsrechtelijke vraagstukken.
 • Het adviseren over, het opstellen en reviseren van regelingen op onderwijs- en studentengebied.
 • Het adviseren over, en het (doen) implementeren van, relevante wet- en regelgeving.
 • Het onderhouden van functionele contacten op onderwijsrechtelijk gebied bij de faculteiten, instituten en diensten zoals Education & Student Affairs.
 • Het voeren van verweer en de vertegenwoordiging van het College van Bestuur bij diverse rechtsbeschermingscommissies- en colleges in bezwaar- en beroepsprocedures en de bestuursrechter (zoals CBHO).

De senior onderwijsjurist is daarnaast specifiek inzetbaar voor:

 • Het adviseren over de interpretatie van de WHW, Awb, medezeggenschap en regelingen zoals de OER, regels en richtlijnen, faculteitsreglementen en vraagstukken zoals publiek-private samenwerking, toelating en selectie, graadverlening/joint degree.
 • Proactief inspelen op actualiteiten en wetswijzigingen.
 • Het volgen en ontsluiten van toepasselijke jurisprudentie.
 • Het verlenen van algemeen juridische ondersteuning.
 • Het efficiënter inrichten van werkprocessen.
 • Het opstellen, beheren en onderhouden van interne regelingen
 • Het onderhouden van contacten en samenwerken met interne en externe specialisten.
 • Het zijn van een verbindende factor tussen faculteiten/instituten en de centrale afdeling Juridische Zaken.

Profiel

 • Door jouw ruime ervaring als (onderwijs)jurist en juridisch adviseur sta je stevig in je schoenen en weet je hoe je je boodschap over moet brengen.
 • Je weet je goed staande te houden in een dynamische en stressvolle omgeving.
 • Je bent een bouwer met overtuigingskracht en gevoel voor diplomatie.
 • Je bent communicatief sterk, welbespraakt, creatief, oplossingsgericht, ambitieus en representatief.
 • Je werkt zeer zorgvuldig, nauwkeurig en hebt een helikopterview.
 • Je hebt bestuurlijke sensitiviteit en kan goed rekening houden met gestelde (bestuurlijke) prioriteiten, belangen en gevoeligheden.
 • Je hebt gevoel voor humor, bent de ander altijd net een stapje voor en een zelfstarter.
 • Je bent een tactvolle en integere teamplayer.
 • Je bent flexibel ingesteld.

Functie-eisen

 • Afgeronde academische opleiding Nederlands Recht met een bestuursrechtelijke afstudeerrichting.
 • Minimaal 4 jaar recente en relevante werkervaring als onderwijsjurist in een dynamische en complexe bestuurlijke onderwijsorganisatie.
 • Uitstekende kennis van hoger onderwijsrecht.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.
 • Aantoonbaar uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zowel in woord als geschrift (niveau C1).
 • Sterk analytisch vermogen, een praktische instelling, stressbestendig en snel kunnen schakelen tussen verschillende dossiers.
 • Discreet, integer, zelfstandig, secuur, resultaatgericht werken in teamverband.
 • Goed ontwikkeld gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en organisatiesensitiviteit.

Arbeidsvoorwaarden
Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (cao NU).
Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar met uitzicht op verlenging of een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 4.538,- en € 5.826,- bruto per maand (schaal 12).

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)
De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. Kijk op www.eur.nl.

De algemene Bestuursdienst (ABD)
De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het beleid tijdig voor besluitvorming voorleggen en zorgt er (mede) voor dat het beleid wordt uitgevoerd en onderneemt continue monitoring en evaluatie met het oog op verbeteringen. De dienst bestaat uit de afdelingen Academische Zaken (AZ), Corporate Planning & Control (CPC), Bestuurlijke Zaken (BZ), Juridische Zaken (JZ), het Chief Information Office (CIO) en het Strategy Office (SO). Onder de ABD valt organisatorisch ook het onafhankelijke Erasmus Magazine. De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur).

Afdeling Juridische Zaken (JZ)
De afdeling Juridische Zaken (JZ) is de centrale afdeling juridische zaken van de EUR. JZ bestaat uit drie onderdelen, Legal Advice (LA), Legal Protection (LP) en Legal Services (LS) en wordt hiërarchisch aangestuurd door de directeur JZ. Legal Advice (LA) adviseert het College van Bestuur (CvB) terzake onderwijsrecht en bedrijfsvoering en vertegenwoordigt het CvB in gerechtelijke procedures. LA werkt daarbij samen met de bedrijfsjuristen bij Professional Services, de Universiteitsbibliotheek en de faculteiten en instituten van de EUR. LA bestaat uit 6 juristen (3 juristen met aandachtsgebied onderwijsrecht en 3 juristen met aandachtsgebied bedrijfsvoering), 2 student-assistenten en 1 secretaresse. Legal Protection (LP) ondersteunt de rechtsbeschermingscommissies en -colleges, die bezwaren, beroepen en klachten afhandelen. LP bestaat uit 4 juristen/secretarissen, 2 student-assistenten en 1 para-legal. Legal Services (LS) verleent eerstelijnsadvies aan de decentrale diensten en faculteiten door inzet van dedicated juristen. LS bestaat uit 6 juristen.

Additionele informatie
Solliciteren kan via het sollicitatieformulier.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met dhr. mr. A. Rijsdijk, Directeur JZ. Hij is bereikbaar via e-mail: rijsdijk@eur.nl.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Marijke Poppelaars – Melaard, secretariaat JZ, via e-mail: office.legal.affairs@eur.nl.

Interne kandidaten genieten een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 19 juli 2021
Verloopdatum: 17/08/2021

Vacaturekenmerken

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Rotterdam

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

4538 - 5826 euro bruto per maand

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top