Gemeente Eindhoven zoekt een

Senior specialist verwerving en onteigening

Ben jij een specialist in verwerving en onteigen van grond? Ga jij zorgdragen voor het tijdig verkrijgen en vrij maken van grond en onroerende goederen om een ruimtelijke ontwikkeling mogelijk te maken. Dan hebben wij een vacature!

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Wat kom jij waarmaken voor Eindhoven?

 • Je adviseert en ondersteunt de programmaleider grond en projectmanagers en voert onderhandelingen met partijen in de stad om ontwikkelingen mogelijk te maken.
 • Je bent op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van verwerving en onteigening in de nieuwe Omgevingswet.
 • Je hebt inzicht in de vastgoedmarkt en combineert jouw kennis over onroerend-goedrecht met de juridische aspecten van ruimtelijke ontwikkelingen.
 • Je adviseert over aan- en verkoop van grond.
 • Je participeert in wisselende teams.
 • Je kunt kort en bondig adviseren over juridische aangelegenheden rond onteigening en aankoop van grond en de financiering hiervan bij gebiedsontwikkelingen.
 • Je werkzaamheden bestaan uit projecten, maar je voert ook reguliere werkzaamheden uit met betrekking tot de juridische begeleiding bij contractvorming en een zorgvuldige dossieropbouw.
 • Je bent in staat om zelfstandig contracten op te stellen en uit te onderhandelen in alle fasen van een ontwikkeling van een project.

Collega Rodger van Ertrijk, specialist verwerving en onteigening: “Als verwerver van de gemeente Eindhoven heb je te maken met een grote diversiteit aan zaken, zoals de aankoop van kleine stukjes grond tot het aankopen van grote bedrijfsobjecten. Geen enkele aankoop is daarom hetzelfde. Je hebt als verwerver veel te maken met inwoners, bedrijven en organisaties in de stad. Dit maakt het werk zeer divers en extra leuk. Het is een functie van de lange adem, maar uiteindelijk zijn de resultaten fysiek zichtbaar in de stad.”

Met wie doe je dat?

Je werkt bij de afdeling ruimtelijke ordening van de sector ruimtelijke expertise samen in een integraal team met kennis en ervaring op het gebied van verwerving en onteigening. Je bent aanspreekpunt voor collega’s binnen de afdeling ruimtelijke ordening – de thuisbasis voor de planeconomen, verwervers en de juristen die overeenkomsten opstellen – en adviseur van onze projectleiders gebiedsontwikkeling. Jouw belangrijkste opdrachtgever is de programmaleider grond (sector programma- & gebiedsmanagement).

Hoe maak jij het waar?

 • Je hebt een afgeronde woopleiding in Nederlands recht met specialisatie in privaatrecht.
 • Je hebt aanvullend een postacademische opleiding op het gebied van verwervings- en onteigeningsrecht.
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in verwerving.
 • Je hebt ervaring in het onderhandelen en voeren van overleg op bestuurlijk niveau.
 • Je creëert in- en extern draagvlak door jouw overtuigend, verbindende en slagvaardige optreden. Je mondelinge vaardigheden zijn hierdoor sterk ontwikkeld.
 • Je toont ondernemerschap en bent je bewust van de bijzondere positie die de gemeente heeft bij grondbeleid.
 • Enige kennis van en affiniteit met ruimtelijk ordeningsrecht komt bijzonder goed van pas.

Hoe maken wij jou blij?

Met een baan waarmee je impact hebt op de stad en de gemeente Eindhoven. En een informele organisatiecultuur, waar oog is voor een goede werk-privébalans. Verder mag je rekenen op:

 • Een jaarcontract. Als we van beide kanten tevreden zijn, wordt je contract met maximaal 2 jaar verlengd.
 • Maximaal € 5.872,- bruto per maand (bij 36 uur per week).
 • 23 vakantiedagen per jaar (als je fulltime werkt). Hiernaast kun je adv-dagen opbouwen en zo in totaal ongeveer 10 weken verlof opnemen per jaar. Werk je in deeltijd, dan is dat natuurlijk naar rato.
 • Een vrij besteedbaar bedrag van 17,05% van je brutosalaris. Dit bestaat onder andere uit de vakantie- en eindejaarsuitkering en levensloopbijdrage.
 • Een vergoeding voor een trajectkaart van maximaal € 60,- per maand als je met het ov reist. Of een vergoeding als je ‘groen’ reist. Dus als je wandelt, fietst of per e-bike komt.
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen.
 • Een werkplek in het centrum van Eindhoven. Ook kan je thuiswerken.

Kom jij het maken voor Eindhoven?

Wij maken samen Eindhoven. Een wereldspeler die barst van de kennis, creativiteit en kunde. En van de energie. Met diezelfde energie werken wij aan de stad van vandaag én de toekomst. Werken voor de gemeente Eindhoven is veelzijdig, concreet en heeft betekenis.

Solliciteren kan tot en met 3 december 2020 via het online sollicitatieformulier. We lezen in jouw motivatiebrief graag wat jij voor Eindhoven komt maken met jouw talenten. Heb je nog vragen? Frank Kurcaba, hoofd ruimtelijke ordening, staat je graag te woord via 06-53676690.

De gesprekken staan gepland op 11 december 2020. Zet deze datum alvast in je agenda.

Wij hebben momenteel ook een vacature van senior-adviseur grond- en verwervingsbeleid (https://www.werkenvooreindhoven.nl/vacatures/759/senior-adviseur-grond-en-verwervingsbeleid). Interesse? Neem dan een kijkje door te klikken op de vacaturetitel of ga naar www.werkenvooreindhoven.nl.

Acquisitie stellen we niet op prijs.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Verloopdatum: 03/12/2020

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Eindhoven

Provincie

Noord-Brabant

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top