Orde van Advocaten Den Haag zoekt een

STAFJURIST/ADVOCAAT

De Orde van Advocaten in het arrondissement Den Haag is de beroepsorganisatie van de ruim 2000 advocaten die in dit arrondissement de praktijk uitoefenen. De Raad van de Orde vormt het bestuur van de Orde. De deken is voorzitter, en houdt toezicht op de advocaten in het arrondissement. Hij is onder andere verantwoordelijk voor de klachtbehandeling en bemiddeling. De Raad van de Orde behartigt de belangen van de advocatuur en neemt maatregelen ter bevordering van een goede praktijkuitoefening. Bij de Haagse Orde van advocaten is het Kenniscentrum Wwft gevestigd, dat is ingesteld door het dekenberaad.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het Bureau

Het Bureau bestaat uit tien medewerkers, waarvan vier advocaten. De medewerkers van het Bureau ondersteunen de deken en overige leden van de Raad bij de uitvoering van hun taken. Verder verzorgt het Bureau de eerstelijns informatievoorziening aan advocaten ter ondersteuning van een goede praktijkuitoefening. Vanuit het Bureau worden voor de Stichting Permanente Opleiding cursussen voor advocaten uit het arrondissement georganiseerd. Twee leden van de staf van het Bureau zijn ook gespecialiseerd in Wwft en adviseren advocaten uit het hele land vanuit het Kenniscentrum Wwft.

Jouw werkzaamheden

De stafjurist zal worden belast met verschillende taken en werkzaamheden. Deze bestaan onder meer uit:
• het geven van advies vanuit het Kenniscentrum Wwft;
• het tuchtrechtelijk onderzoek en de bemiddeling van klachten die tegen advocaten worden ingediend;
• het geven van advies aan en bemiddelen bij conflicten tussen advocaten;
• het onderzoeken van signalen die over advocaten worden ontvangen;
• het bezoeken van advocatenkantoren en de voorbereiding en afhandeling;
• het behandelen van verzoeken tot aanwijzing advocaat;
• het maken van bestuursrechtelijke besluiten en voeren van bestuursrechtelijke procedures

De stafjuristen hebben veel overleg met elkaar, met de deken en met de adjunct-secretaris. Zij voeren zelfstandig praktijk en worden administratief ondersteund.

Jouw profiel

Je hebt een studie Nederlands recht afgerond. Je hebt affiniteit met de advocatuur, al dan niet doordat je zelf advocaat bent (geweest). In verband met de samenstelling van de staf is bestuursrechtelijke kennis en ervaring een pre voor deze functie. Wij zoeken een communicatief vaardige jurist, die integer en verantwoordelijk is, stressbestendig en doortastend, en die graag in een team werkt dat collegialiteit, professionaliteit en werkplezier hoog in het vaandel heeft staan.

Reageren

Sollicitatiebrieven met c.v. kunnen –bij voorkeur per e-mail- tot 18 januari 2021 worden gericht aan de adjunct-secretaris, mevrouw mr. Saskia van der Toorn, e-mail: svandertoorn@haagseorde.nl. Voor meer informatie kunt u (vanaf 4 januari 2021) ook bellen, tel. 070-416.61.22.

Acquisitie naar aanleiding van dit bericht wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 23 december 2020
Verloopdatum: 18/01/2021

Vacaturekenmerken

Functie type

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top