Veiligheidsregio Utrecht zoekt een

Strategisch Adviseur Arbeidsvoorwaarden & Rechtspositie

Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van en voor de 26 Utrechtse gemeenten. Wij helpen mensen in nood, motiveren mensen om zelfredzaam te zijn en dragen bij aan het wegnemen van onveilige situaties. Elke dag weer, en steeds beter. Dat doen wij met onze centralisten op de 112-meldkamer, onze brandweermensen en onze collega’s van risicobeheersing, crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Wat ga je doen?

Als Strategisch Adviseur en ervaren jurist ben je inzetbaar in de breedte van het vak en krijg je een divers takenpakket onder jouw hoede.

Je geeft advies op strategisch en tactisch niveau over complexe juridische vraagstukken en de toepassing van wet- en regelgeving.

Je adviseert collega’s en zo nodig leden van de directie over individuele dossiers.

Als secretaris van het Georganiseerd Overleg (GO) zorg je voor een zorgvuldige voorbereiding en verslaglegging van de vergadering en de uitvoering van de afspraken. Je draagt je steentje bij aan de inhoudelijke voorbereiding van het overleg en de advisering aan directieleden en bestuurders.

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de uitvoering en implementatie van landelijke en lokale afspraken over arbeidsvoorwaarden. Je hebt visie en ervaring en kunt uit de voeten met opdrachten op hoofdlijnen.

Je volgt ontwikkelingen op je vakgebied en signaleert wat belangrijk is voor de VRU. Je neemt je collega’s van het team en de afdeling mee in die ontwikkelingen.

Ben jij dat?

  • Je bent een afgestudeerde jurist (WO) met kennis van het ambtenarenrecht en bij voorkeur ook het arbeidsrecht met minimaal 7 – 10 werkervaring in een juridische adviesfunctie.
  • Je hebt ervaring met ontwikkeling van arbeidsvoorwaardenbeleid en het op strategisch en directie niveau adviseren van overheidsorganisaties.
  • Je beschikt over uitstekende advies- en communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling.
  • Je bent samenwerkingsgericht en gesprekspartner op verschillende niveaus in de organisatie.
  • Je bent omgevingsbewust en hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen, je snapt welke zaken gevoelig kunnen zijn;
  • Je bent analytisch sterk, weet snel tot de essentie van zaken te komen en bent in staat om dit helder te verwoorden.
  • Je werkt geordend, zorgvuldig en neemt weloverwogen beslissingen.
  • Waar ga je werken?
  • De afdeling HRM (ca. 29 fte) bestaat uit de teams: Beleid & Ontwikkeling, Advies, Personeels- en Salarisadministratie en Arbeidsvoorwaarden & Rechtspositie. Jij werkt in het laatstgenoemde team dat bestaat uit ruim 4 fte.

Wij bieden je

De functie is ingedeeld in schaal 12 (minimaal € 4.279,- tot maximaal € 5.872,- bruto per maand) voor 36 uur per week. Inschaling is afhankelijk van jouw kennis en werkervaring. Het gaat hier om een tijdelijke aanstelling bij wijze van proef. Bij  goed functioneren wordt het dienstverband na een jaar omgezet in een vaste aanstelling. De VRU biedt je goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB). Een budget waarmee je jouw arbeidsvoorwaarden kunt inzetten op bijvoorbeeld het inkopen van verlofuren of het volgen van een opleiding. Daarnaast heb je 165,6 uur verlof op basis van een 36-urige werkweek. Verder kun je gebruik maken van een ziektekostenverzekering met collectieve korting bij IZA, Menzis en CZ.

Informatie en sollicitatie

Spreekt deze vacature jou aan? Ga naar onze sollicitatiepagina en voeg je brief en cv toe. Je sollicitatie en cv dienen uiterlijk binnen te zijn op 18 februari 2021

Wil je meer weten over de functie? Neem contact op met Roelianne Wevers, Manager arbeidsvoorwaarden en rechtspositie via e-mailadres: r.wevers@vru.nl of via telefoonnummer 06 – 53 12 56 93. Kijk voor informatie over onze organisatie op intranet en onze website.

In verband met de huidige situatie rondom Covid-19 zal het werving- en selectietraject er anders uitzien dan dat je wellicht gewend bent. Je wordt nader geïnformeerd over de wijze van invulling van deze vacature.

Goed om te weten

Veiligheidsregio Utrecht werft mensen met de beste capaciteiten en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke of mentale beperking, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Veiligheidsregio Utrecht is op zoek naar mensen met talent.

Door te solliciteren geef je de VRU toestemming voor het verwerken van jouw gegevens. In onze privacyverklaringstaat hoe wij zorgen dat jouw gegevens veilig en gericht verwerkt worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 8 februari 2021

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top