De Rechtspraak zoekt een

Teamvoorzitters juridisch (rechter/niet-rechter) voor civiel recht (twee in Utrecht en één in Lelystad)

Werken bij de Rechtspraak betekent werken aan een rechtvaardige samenleving. Als teamvoorzitter heb je hierin een bijzondere rol. Je zoekt van nature de samenwerking, je hebt overtuigingskracht en weet je collega’s te inspireren om hun eigen bijdrage te leveren.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Wat ga je doen?

De afdeling civiel recht is bezig om de teams te verkleinen en de stromen handel en kanton te scheiden. Hierdoor ontstaan twee extra teams, één in Utrecht en één in Lelystad. Daarnaast ontstaat er een vacature wegens het vertrek van één van de teamvoorzitters. De vacatures in Utrecht hebben betrekking op teams handel; in Lelystad gaat het om een team handel of een team kanton. De afdeling civiel recht bestaat na de splitsing van de teams uit 5 juridische teams en 1 administratief team. Deze teams bestaan uit rechters en juridisch medewerkers (ongeveer 25 personen per team). Als teamvoorzitter geef je leiding aan één van deze teams. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en productie van het team. Je maakt daarover resultaatafspraken met de medewerkers in je team en draagt actief bij aan het formuleren van de resultaatafspraken van je afdeling. Je stimuleert eigen initiatief door ruimte en verantwoordelijkheid voor alle professionals te creëren. Als teamvoorzitter maak je verder deel uit van het managementteam van de afdeling. Het managementteam rapporteert rechtstreeks aan het gerechtsbestuur. Als je rechter bent, word je naast je managementtaken regelmatig ingezet op zittingen.

Wat vragen we van je?

  • Je bent een jurist. Uiteraard heb je ervaring in het civiel recht;
  • Je hebt het vermogen een team te enthousiasmeren en te sturen op resultaat;
  • Je helpt het team doelen te stellen en te prioriteren;
  • Je bent daadkrachtig, neemt het voortouw en geeft het goede voorbeeld;
  • Je hebt ervaring met het motiveren van mensen en het is daarom evident dat je over goede communicatieve en sociale vaardigheden beschikt;
  • Je zoekt van nature de samenwerking, bent goed in het creëren van draagvlak en kan goed invloed uitoefenen;
  • Je kunt goed feedback geven én ontvangen;
  • Je bent in staat om snel inzicht te verwerven in de formele en informele werkwijze in de rechtbank, zodat je effectief werkt;
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met leidinggeven. Ervaring met het aansturen van teams en ontwikkeling van mensen is een pre.

Wat we je bieden

Een functie waarin je samen met collega teamvoorzitters leert en ontwikkelt binnen een professioneel team. Voor een rechter geldt dat aan deze functie een salaris in schaal RA08 (maximaal € 8.366,72 op basis van 36 uur) en een maandelijkse toelage van € 250 verbonden is. Voor een niet-rechter geldt een salaris in schaal 13 (maximaal € 6.419,14 op basis van 36 uur).

Interesse?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met mr. J. (Julia) Mendlik, president, op telefoonnummer 088-3620097 of 06-12672914, of met mr. S.C. (Sheila) Hagedoorn, teamvoorzitter juridisch, op telefoonnummer 06-52830916.

Reageren

Mail je gemotiveerde sollicitatiebrief en curriculum vitae uiterlijk vóór 26 januari 2021 naar recruitment.RB-MNL@rechtspraak.nl o.v.v. vacature teamvoorzitter juridisch civiel recht t.a.v. het bestuur van de rechtbank Midden-Nederland.

De gesprekken met de SAC vinden plaats in de week van 1 februari 2021 en met het bestuur in de week van 15 februari 2021.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 18 januari 2021

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top