Gemeente Vlissingen zoekt een

Vastgoedjurist

Vlissingen bouwt aan haar toekomst op verschillende locaties in de stad. We creëren een meer binnenstedelijk woonklimaat in het Scheldekwartier en een meer suburbaan milieu in woonwijken als Claverveld en Souburg-noord. Op de Kenniswerf, de bedrijventerreinen en in het havengebied realiseren we meer dan voldoende werkgelegenheid om onze (nieuwe) inwoners van banen te voorzien. Naast de gemeente zijn er natuurlijk ook andere initiatiefnemers die plannen willen realiseren in de stad.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Dit ga je doen

Regelmatig ontvangt de gemeente externe verzoeken om medewerking te verlenen aan initiatieven die afwijken van het bestemmingsplan. Jij kan ons helpen om deze verzoeken binnen de organisatie te begeleiden. De bijbehorende afspraken vertaal je naar de juiste contractvorm en je zorgt voor een passend plaatje van het kostenverhaal gebaseerd op de Wro (Wet ruimtelijke ordening) en de Omgevingswet. Jouw werk is gerelateerd aan privaatrecht, maar je bevind je in een publiekrechtelijke omgeving. Dat vraagt om goed zicht op wat er privaatrechtelijk mogelijk is en creativiteit daarin. Tegelijkertijd weet je ook wat er publiekrechtelijk allemaal kan. Samen met je collega’s realiseer je de mooiste en uitdagendste ruimtelijke plannen en projecten.

In onderhandelingen tussen collega-beleidsmedewerkers en projectleiders enerzijds en ontwikkelaars anderzijds neem je een adviserende rol aan. Ook ben je verantwoordelijk voor een correcte en houdbare juridische vertaling van deze afspraken. Met alle betrokken partijen maken we afspraken en leggen die vast in contracten. En die zijn bijna nooit standaard. Elk contact heeft weer zijn eigen specifieke aandachtspunten. Jij vraagt door, bent vasthoudend en niet bang voor een beetje weerstand om de contacten levend te houden.

Dit neem je mee

 • Je bent een goede match met onze kernwaarden klantgericht, vakmanschap, transparant en samenwerken.
 • Als je een juridische achtergrond met 3 tot 5 jaar ervaring en minimaal een afgeronde HBO opleiding hebt, is dit een pré. Als je niet aan deze functie-eisen voldoet is het ook bespreekbaar als je bereid bent om de benodigde kennis op te doen door een relevante opleiding/training te volgen en je te verdiepen in de werkwijze bij collega-gemeenten.
 • Je hebt kennis van de Wro en de Omgevingswet en bent geïnteresseerd in onderwerpen als staatsteun, aanbestedingsrecht en in de wettelijke mogelijkheden van kostenverhaal op basis van de Wro en de Omgevingswet.
 • Je weet wat er speelt in de omgeving en hoe je daarop kunt inspelen en je bent goed op de hoogte hoe het er op bestuursniveau aan toe gaat.
 • Je bent rechttoe rechtaan in je benadering. Met een no-nonsense en creatieve aanpak ga jij aan de slag binnen de juridische kaders.

Dit bieden wij

 • Een salaris van maximaal € 4.831 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (functieschaal 10A, salaristabel van 1 oktober 2020).
  Je krijgt een tijdelijk dienstverband voor 1 jaar. Bij goed functioneren, zetten we na dit jaar het contract om in een vast dienstverband.
 • Je bouwt een individueel keuzebudget op van 17,05%. Dit kun je inzetten voor extra salaris, meer vrije tijd of een fiets.
 • Je werktijden deel je zelf in met veel flexibiliteit, want een 9 tot 5-baan hoeft niet voor iedereen te werken. En voor je persoonlijke ontwikkeling doe je zelf voorstellen. Hiervoor stellen we jaarlijks een budget beschikbaar.
 • Een reiskostenvergoeding hoort ook bij de voorwaarden. Wel werken we op dit moment voornamelijk thuis in verband met de coronamaatregelen.
 • Vanaf 1 januari 2020 is het civiele arbeidsrecht van toepassing op deze functie.

Solliciteer

Geef je carrière Vlissings karakter en solliciteer vóór 4 maart 2021. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jeroen Hinz, teamleider Fysiek (06-51423343) of de HR-adviseur John van den Heuvel (telefoonnummer 06-27518717).

Planning

De gesprekken staat gepland op donderdag 11 maart 2021Handig om rekening mee te houden in je agenda.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 25 januari 2021

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top