Kai Clement (VanEps Kunneman vanDoorne) waant zich in het leven van een echte advocaat

Student-stagiair van de week is Kai Clement. Als student-stagiair wordt hij bij VanEps Kunneman vanDoorne op Curaçao betrokken bij zaken waarbij grote belangen in het spel zijn.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Kai Clement, 23, heeft Rechtsgeleerdheid gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam (Bachelor). Hij is in de zomer van 2021 afgestudeerd. Daarna ging hij stagelopen om praktijkervaring op te doen in het juridisch domein. Hij loopt stage bij VanEps Kunneman VanDoorne te Curaçao van december 2021 tot februari 2022.

Een stage in Curaçao! Dat is leuk! Hoe ben je daar gekomen?
Ik was van plan om deel te nemen aan een exchange programma via de universiteit. Dit kon geen doorgang vinden vanwege de coronapandemie. Toen besloot ik zelf op zoek te gaan naar een stage in het buitenland. Ik ging op zoek naar een combinatie van een toonaangevend kantoor waar ik praktijkervaring op zou doen en een mooie plek om stage te lopen. Zodoende ben ik terechtgekomen bij EKVD op Curaçao.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Ik wist dat Curaçao een hele andere cultuur kende dan Nederland. Tegelijkertijd zijn er ook veel Nederlanders op Curaçao. Dat geeft een prettige mix van nieuwe cultuur en vertrouwde gewoontes.

Is werken in Curaçao heel anders dan in Nederland?
Voor zover ik kan beoordelen lijkt de werksfeer binnen dit kantoor best veel op die in Nederland. Er wordt zeer hard gewerkt, het verschil zie je vooral als je na werk naar buiten loopt.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
Aanleveren van documenten als cijferlijsten, diploma, cv en motivatie. Daarop volgde een persoonlijk gesprek (op afstand), er was geen assessment.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
De ontspannen sfeer en het klimaat op het eiland zullen me altijd goed bijblijven.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Ik had misschien een andere keuze gemaakt met betrekking tot woonruimte tijdens mijn stage.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Echt grote blunders heb ik nog niet gemaakt, denk ik. Wel was het in het begin even stuntelen met het opzoeken van relevante wet- en regelgeving op de verschillende eilanden hier. Daar ben ik veel kostbare tijd aan verloren. Het succes van deze stage is voor mij dat ik een goede inkijk heb gekregen in de gang van zaken binnen een advocatenkantoor. Als student-stagiair word ik betrokken bij zaken waarbij grote belangen in het spel zijn. Op zo’n moment waan je je even in het leven van een echte advocaat.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ik denk zeker dat ik op een punt in mijn leven werkzaam zal zijn in de advocatuur. In welke rechtsgebieden weet ik nog niet. Het zal in ieder geval nog even duren voordat ik echt advocaat kan worden. Eerst ga ik terug naar de universiteit om te beginnen aan een masterprogramma.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top