Partnerbijdrage van

Kennisclip: De achtergrond van de Digital Service Act (DSA)

De Digital Services Act (DSA) verschaft onder meer duidelijkheid over aansprakelijkheid voor illegale, digitale content. Pieter Wolters schetst in deze gratis kennisclip het spanningsveld waarin de DSA opereert.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

De regulering van big tech en online platforms stond al jaren op de planning van de Europese Unie. In april 2022 is er een politiek akkoord bereikt over de DSA. Met deze verordening wil de Europese Unie consumenten beter beschermen en bijdragen aan de bestrijding van desinformatie en illegale content op online platforms. Welke belangen spelen een rol, hoe was de aansprakelijkheid eerder geregeld en welke veranderingen brengt de DSA?

Wilt u de kennisclip gratis per e-mail ontvangen? Vraag de kennisclip nu aan.

Meer kennis en inspiratie vindt u op de CPO Academy, het kennisplatform van het CPO. Met gratis columns en kennisclips van CPO-docenten en wetenschappers. Voor inspiratie, reflectie en nieuwe inzichten. Ga naar cpo.nl/academy

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top