Partnerbijdrage van

Kennisclip: De achtergrond van de Digital Service Act (DSA)

De Digital Services Act (DSA) verschaft onder meer duidelijkheid over aansprakelijkheid voor illegale, digitale content. Pieter Wolters schetst in deze gratis kennisclip het spanningsveld waarin de DSA opereert.

Delen:

De regulering van big tech en online platforms stond al jaren op de planning van de Europese Unie. In april 2022 is er een politiek akkoord bereikt over de DSA. Met deze verordening wil de Europese Unie consumenten beter beschermen en bijdragen aan de bestrijding van desinformatie en illegale content op online platforms. Welke belangen spelen een rol, hoe was de aansprakelijkheid eerder geregeld en welke veranderingen brengt de DSA?

Wilt u de kennisclip gratis per e-mail ontvangen? Vraag de kennisclip nu aan.

Meer kennis en inspiratie vindt u op de CPO Academy, het kennisplatform van het CPO. Met gratis columns en kennisclips van CPO-docenten en wetenschappers. Voor inspiratie, reflectie en nieuwe inzichten. Ga naar cpo.nl/academy

Delen:

CPO

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken….

Meer berichten van partner

Scroll naar boven