Partnerbijdrage van

Kennisclip: Kan het goederenrecht gelden buiten de territoriale wateren?

Kan het goederenrecht gelden buiten de territoriale wateren? In de nieuwste CPO-kennisclip gaat Ben Schuijling (hoogleraar burgerlijk recht aan de Radboud Universiteit) in op die kwestie. Vraag nu de gratis kennisclip aan.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Kennisclip- Kan het goederenrecht gelden buiten de territoriale wateren

Voor de transitie naar een hernieuwbare energievoorziening wil de Nederlandse staat de komende jaren grote windparken realiseren op de Noordzee. Deze windparken komen buiten de Nederlandse territoriale wateren.

In deze kennisclip gaat hoogleraar burgerlijk recht Ben Schuijling in op de problematiek die hierbij komt kijken. De privaatrechtelijke status van de windturbines die op het Nederlands continentaal plat worden geplaatst, is namelijk verre van duidelijk.

Voor de financiering van de investeringen voor dit project is het van belang dat zekerheidsrechten kunnen worden gevestigd en uitgewonnen op deze extraterritoriale windparken. Er bestaat echter discussie over het antwoord op de vraag of buiten de territoriale wateren goederenrecht kan gelden.

Deze kennisclip is een fragment uit het webinar Zekerheid op buitengaatse installaties. Hierin gaat Schuijling in op de goederenrechtelijke problematiek van windparken op de Noordzee. Wilt u de kennisclip gratis per e-mail ontvangen? Vraag de kennisclip nu aan.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top