Partnerbijdrage van

Kennisclip: Waarom verschillen klimaatzaken zo spectaculair in uitkomst?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

In deze gratis kennisclip bespreekt Gerrit van der Veen climate change litigation in Nederland en daarbuiten. Hij gaat daarbij in op ‘strategisch procederen’: de manier waarop het recht wordt ingezet ter behartiging van maatschappelijke belangen, vooral door actiegroepen.

Klimaatverandering is mogelijk hét onderwerp voor strategisch procederen, zegt Van der Veen. Maar wat is in die rechtszaken precies de veroordeling? En waarom is dat zo, met andere woorden: wat is de rechtsgrondslag? In de klimaatzaken die tot nu toe zijn behandeld, ziet Van der Veen spectaculaire verschillen in de uitkomsten. Hij bespreekt vier essentiële zaken, trekt hieruit conclusies en geeft adviezen voor iedereen die wil procederen over dit onderwerp.

Gerrit van der Veen is bijzonder hoogleraar Milieurecht aan de Rijksuniversiteit Groningen en advocaat bij AKD. Deze kennisclip is een fragment uit het CPO-congres ‘Klimaat & recht’.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

CPO

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken….

Meer berichten van partner

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top