Maak kennis met Kacper Kaczmarczyk

Kacper Kaczmarczyk is in januari 2024 als auteur begonnen bij Mr. Studenten. We zijn benieuwd wie hij is, en vroegen hem een paar weetjes over zichzelf te vertellen.

Delen:

Weet je al wat je met je studie wilt gaan doen en wat je master wordt?
Omdat mijn studie een internationaal karakter heeft (LLB Global Law), wil ik me richten op de commerciële rechtspraktijk, maar binnen het Nederlands (privaat)recht. Mijn hart ligt bij belasting- en ondernemingsrecht, dus ik zou graag bij een groot advocatenkantoor willen gaan werken. Ik ben van plan om mijn master in die richting in Amsterdam te volgen. Maar… ik sta open voor wat de toekomst voor me in petto heeft!  

New York of Tilburg?
Hoewel ik nog nooit in New York ben geweest, vind ik Nederlandse steden gewoon gezelliger. De gezelligheid > de VS. Tilburg wint het! 

Wat is favoriete arrest?
Een van de arresten dat ik van kaft tot kaft geboeid heb gelezen, is HR Beatrixziekenhuis/ProCall. Het internationale element – een Angelsaksische trust – vond ik zeer aantrekkelijk. Het feit dat die rechtsfiguur niet zozeer in het Nederlands recht wordt geaccepteerd, maar wel bepaalde consequenties heeft (bijvoorbeeld in het notariaat), maakt het arrest des te interessanter. Niets is zwart-wit, zelfs niet in de juridische wereld!  

Wat is er zo leuk aan studeren?
Dat the sky the limit is! Als je een student bent, kun je alle kanten op. Je kunt zo aan een leuke bijbaan komen, je verdiepen in verschillende rechtsgebieden, lid worden van een studievereniging naar keuze, noem maar op. Dit is de tijd van het experimenteren en jezelf ontdekken. Poëtisch gezegd is iedereen een Odysseus die naar haar of zijn eigen Ithaka reist 😉 

Wat doe je in je vrije tijd, als je die al hebt?
Daar kom ik inderdaad moeilijk aan toe! Maar bakken en hardlopen zijn twee activiteiten die me altijd wat rust geven. Dan doet er niets meer toe. Hoewel bakken in een studentenappartement een echte uitdaging kan zijn, probeer ik steeds ingewikkeldere recepten uit. Wat hardlopen betreft, wil ik me inschrijven voor de Dam tot Damloop.

Play hard, study hard?
Absoluut! Eigenlijk heb ik altijd zo gefunctioneerd. Is het niet typisch voor rechtenstudenten? Het kan gewoon niet anders; alleen als ik het druk heb, voel ik echt dat ik leef. Maar het is dan des te belangrijker dat we goed voor onszelf zorgen!   

Zie hieronder het profiel van Kacper. Daarin lees je nog meer over hem.Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven