Overstap van de week

Mark Jans (Van Iersel Luchtman Advocaten) over zijn rol als directeur en bestuurder

Overstap van de week is Mark Jans. Jans (48) is sinds 18 maart de nieuwe directeur van Van Iersel Luchtman Advocaten. Hiervoor was hij directeur bij onder meer Lloyds Banking Group, Rabobank Betuwe/Tiel en Van Lanschot Den Bosch. Ook was hij directeur/bestuurder bij advocatenkantoor Arnold & Siedsma.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Een drs. tussen allemaal mr.’s. Hoe is dat?
Hartelijk dank voor de felicitatie. Met trots ben ik toegetreden bij dit prachtige kantoor. Als drs. tussen de mr.’s lijkt apart maar is toch veel natuurlijker dan je zou denken. Ik heb veel ervaring opgedaan als bestuurder, ook binnen de advocatuur. Daarnaast heb ik tijdens mijn studie Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit veel juridische vakken gevolgd. Als voormalig bankier heb ik ook jarenlang intensief samengewerkt met veel advocaten. Ik voel mij dus wel heel erg thuis tussen de specialisten.

Waarom heeft u na zo veel jaar weer voor een advocatenkantoor gekozen?
Het is de dynamiek en veelzijdigheid van de branche die mij bijzonder aanspreekt. Ik heb ook jarenlang als adviseur diverse advocatenkantoren begeleid bij strategische heroriëntatie. Het gevoel om weer onderdeel uit te maken van een mooie club met passie voor het vak maken dat ik graag weer wil bouwen aan het neerzetten van een succesvol kantoor in de zakelijke markt.

Voelt u zich alweer thuis in dit wereldje?
Ik heb mij altijd eigenlijk wel thuis gevoeld in dit wereldje. Daarbij speelt de terugkeer naar Brabant een niet onbelangrijke rol. Mijn roots liggen er en ik heb er een groot netwerk dat ik graag voor het kantoor wil inzetten. Van Iersel Luchtman Advocaten is ook een fijn kantoor, er hangt een goede sfeer en onze mensen zijn gefocust om samen vooruit te kijken, essentieel om met het doel zich als beste kantoor voor de zakelijke mark neer te zetten.

Wat is uw visie op de ‘nieuwe’ advocatuur?
De concurrentie is groot en de zaken komen niet vanzelf meer binnen. Ik geloof in niches en bescheidenheid. Daarnaast wordt het steeds belangrijker om de focus te leggen op een aantal specialismes en niet zomaar van alles te doen. Dat onderscheidt je als kantoor uiteindelijk op de markt en daardoor ben je sneller preferred supplier voor je relaties.

Wat is het eerste dat u gaat veranderen bij Van Iersel Luchtman Advocaten en wat zijn verder uw plannen?
Focus aanbrengen in de dienstverlening waar we goed in zijn en verder werken aan een optimale klantenbinding. Zaken als vergroten van de naamsbekendheid passen daar in maar ook profilering als ‘De werkgever’ waar medewerkers graag hun loopbaan invulling willen geven.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures