OSR Juridische Opleidingen

Masterclass Bedrijfskunde Advocatuur

Dit najaar start de Masterclass Bedrijfskunde Advocatuur, een tweedaagse masterclass die de basisbeginselen van de bedrijfskunde toegankelijk maakt voor de advocatuur. Deze masterclass is het resultaat van een samenwerking tussen The Alignment House en OSR juridische opleidingen en komt voort uit een onderzoek dat The Alignment House heeft gehouden onder regionale middelgrote advocatenkantoren.

​Uitdagingen voor middelgrote kantoren

Uit dit onderzoek bleek dat de uitdagingen voor het middelgrote kantoor groot zijn en dat degenen die verantwoordelijk zijn voor de bedrijfsvoering, vaak juristen zijn met geen of weinig bedrijfskundige kennis. De advocaat-partners en kantoordirecteuren hebben behoefte aan een scherpe strategische koers en hands-on stappenplan voor de uitvoering.

We ervaren dat advocatenkantoren behoefte hebben aan een heldere positionering, een gezond en duurzaam businessmodel, handvatten om jong talent te werven en te behouden en impactvolle relaties met klanten.

Tegelijkertijd ontbreekt het advocatenkantoren aan vaardigheden, tijd en prioriteit. De focus gaat al snel naar de hectiek van alledag.

Masterclass Bedrijfskunde Advocatuur

Met de Masterclass Bedrijfskunde Advocatuur komen wij tegemoet aan de behoefte van advocaten aan een scherpe strategische koers én uitvoering, rekening houdend met de specifieke dynamiek binnen kantoren waardoor tijd schaars is en dagelijkse prioriteiten vaak elders liggen.

De nieuwe Masterclass Bedrijfskunde Advocatuur (MBA) biedt handvatten op het gebied van (bedrijfs-) cultuur, imago en bedrijfskunde die helpen om het kantoor sterker te maken als marktpartij in de dynamiek van de advocatuur.

Tijdens de masterclass bouw je aan je eigen toolkit, die je na afloop meeneemt naar je eigen kantoorpraktijk.

Programma

De masterclass, die bestaat uit vier dagdelen is als volgt opgebouwd:

  • Wie ben ik? Visie, missie en interne kracht; het merk-DNA van het kantoor
  • Hoe kom ik aan medewerkers die bij mij passen? Boeien en binden van (nieuwe) medewerkers vanuit de identiteit en cultuur en een stappenplan voor employer branding
  • Hoe kom ik aan klanten die bij mijn kantoor passen? Imago versus identiteit; branding van het kantoor
  • (Persoonlijk) leiderschap: van idee naar actie inclusief het formuleren van KPI’s, innovatie en verdienmodellen

Compacte cursusinformatie

  • Tweedaagse opleiding bestaande uit vier modules en voorbereidende opdrachten voor elke module
  • Doelgroep: advocaat-partners, aspirant partners, kantoordirecteuren, MT- of directieleden van middelgrote advocatenkantoren
  • De docenten zijn bedrijfskundigen die de juridische wereld kennen:  Marc Vinke, Wilbur van Melick, Jeanneke van Meulebrouck en Barend van de Kraats
  • Na afloop ontvangt de cursist een certificaat en 14 NOvA-punten (niet – juridisch)
  • Groepen van 6 tot max. 12 deelnemers
  • Cursusprijs €1.899 excl. BTW

Klik hier voor meer informatie of inschrijven.

Co-creatiesessie

Deze masterclass is tot stand gekomen in samenwerking met professionals die dagelijks met bedrijfskundige thema’s te maken hebben.

In juni heeft op basis van de eerste gesprekken tussen THA en OSR een co-creatiesessie plaatsgevonden met partners, een kantoordirecteur, een marketing- en salesmanager en een manager innovatie en proces van verschillende advocatenkantoren waaronder: KienshuisHoving advocaten en notarissenTeekensKarstens advocaten notarissenDommerholt advocatenAsselbergs & Klinkhamer Advocaten en Staal Advocaten. Hierin werd het basisidee gepresenteerd en aan de deelnemers gevraagd welke uitdagingen zij zien op bedrijfskundig niveau en welke handvatten een masterclass voor deze uitdagingen zou kunnen bieden. Hieruit is een aangescherpt ontwerp gekomen.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

OSR Juridische Opleidingen

OSR Juridische Opleidingen

Een leven lang leren, met elkaar en praktijkgericht zodat je morgen kunt toepassen wat je vandaag leert! Met een juridische opleiding van OSR kies je voor kwaliteit.

Leren met en van elkaar

Een leven lang leren, met elkaar en praktijkgericht zodat je morgen kunt toepassen wat je vandaag leert! Met een juridische opleiding van OSR kies je voor kwaliteit.

Ga naar het cursusaanbod >

Locatie
Nieuwegracht 60
3512 LT Utrecht

T: 030 – 231 53 14
E: info@osr.nl
I: www.osr.nl