Deals

McGregor gekocht door Toeca

Toeca, een consortium dat bestaat uit leden van het management van McGregor en ondernemer Marcel Boekhoorn, heeft modeconcern McGregor gekocht via een openbaar bod. Daarbij wordt McGregor gewaardeerd op ca. € 120 miljoen.

Partijen
1. McGregor Fashion Group NV
2. Toeca
3. management / grootaandeelhouders
4. Boekhoorn M&A B.V.
5. ABN Amro Acquisition Finance

Adviseurs McGregor Fashion Group NV
1. Allen & Overy (Jan Louis Burggraaf, Jetty Tukker, Beatrice Hartmann, Christiaan Stokkermans, Bart Jan Kuck)

Adviseurs Toeca
1. Van Doorne (Harm Uittien, Roel Botter)

Adviseurs management / grootaandeelhouders
1. Lexence (Luc Habets, Frederike Burgers)

Adviseurs Boekhoorn M&A B.V.
1. Nauta Dutilh (Teska van Vuren)

Adviseurs ABN Amro Acquisition Finance
1. Clifford Chance (Bas Boris Visser)

Jan Louis Burggraaf, dealmaker voor Allen & Overy: “McGregor had te maken met zowel de bekende voordelen als de bekende nadelen van een beursnotering. Daarnaast stond het concern op het strategische kruispunt van gestaag, beperkt doorgroeien of grote sprongen voorwaarts. Dat laatste werd als de juiste strategie aangemerkt en betekende een behoefte aan aanvullend eigen vermogen. Het antwoord werd gevonden in een public-to-private transactie, waardoor snel kan worden gehandeld, inclusief het aantrekken van additioneel eigen vermogen. Als strategie is gekozen voor een kort en zeer intensief proces. Een van de meest interessante aspecten was uiteraard het geheel voorkomen van conflict-of-interestsituaties. Er waren forse discussies over de biedprijs tussen enerzijds de bieder en anderzijds de vennootschap. Die zullen mij altijd bijblijven, gezien het heftige karakter ervan. Overigens is het biedingsproces zonder hindernissen en obstakels buitengewoon efficiënt verlopen. Het proces is, juist omdat er sprake was van een public-to-private transactie, zeer formeel aangepakt.”

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

Webmeester

Webmeester

Reactie toevoegen

Klik hier om een reactie achter te laten

Recente vacatures

Recente vacatures