Mijn eerste werkdag bij De Advocaten van Van Riet

Na mijn afstuderen kon ik, de geluksvogel die ik ben, direct aan de slag bij De Advocaten van Van Riet. AVVR is een middelgroot advocatenkantoor in Utrecht en gespecialiseerd in vastgoed en ondernemingen. De informele setting en gemoedelijke sfeer maken het een fantastisch kantoor voor starters en studenten die naast hun studie al een kijkje in de keuken willen nemen binnen de advocatuur. Benieuwd waarom AVVR het leukste kantoor van de Domstad is? Lees dan snel verder!

Delen:

Melissa bij AVVR

Tijdens mijn eerste kennismaking met AVVR voelde ik direct een klik door de persoonlijke aandacht en toegankelijkheid van de advocaten en medewerkers. Ik heb mij geen moment ‘de zoveelste sollicitant’ gevoeld en wist al vrij snel dat dit kantoor een lot uit de loterij was. Mijn vreugde was dan ook ongekend toen ik gebeld werd met het goede nieuws dat ik na mijn vakantie kon starten als advocaat-stagiair. Toen ik vervolgens in juli te horen kreeg dat ik geslaagd was voor mijn master, stond binnen no-time een koerier aan mijn deur met een gigantisch boeket afkomstig van AVVR. Wat attent!

Ik had veel zin in mijn eerste werkdag, ondanks dat die altijd spannend is. Te meer als het gaat om die felbegeerde ‘grote-mensen-baan’ waar je al die jaren naartoe hebt gewerkt. De spanning viel gelukkig – en naar verwachting – al snel weg toen ik eenmaal plaatsnam achter mijn eigen bureau, waar wederom een prachtig welkomstboeket op stond. De hoeveelheid aan informatie en nieuwe gezichten die je op zo’n dag tot je neemt kan best overweldigend zijn. Ik begon op een vrijdag, waardoor ik in het weekend alles kon laten bezinken. De week die volgde stond in het teken van bekend raken met het kantoor en doorkrijgen hoe alles in zijn werk gaat zodat ik straks vanuit een gedegen basis mijn werkzaamheden kan uitbreiden. Ik heb dit ervaren als een zachte landing, wat ik erg waardeer omdat ik weet dat dit niet bij elk kantoor vanzelfsprekend is. Mijn patroon nam mij direct mee in een aantal zeer interessante zaken. Het enthousiasme dat ik ervaar door de inhoud van de dossiers en het feit dat ik meteen als volwaardig medewerker betrokken word in het cliëntcontact, is voor mij een extra bevestiging dat ik het juiste rechtsgebied (en kantoor) heb gekozen. 

Dit najaar zal ik beëdigd worden, een echte mijlpaal. Ik kijk er enorm naar uit om de toekomst van mijn carrière in te kleuren bij AVVR.  

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven