Mr. Esther Avontuur en mr. Floris Daan treden toe tot Certa Legal

Delen:

Mr. Esther Avontuur is als Senior Associate toegetreden tot Certa Legal Curaçao B.V., onderdeel van de Certa Legal Group Nederland. Zij is verantwoordelijk voor de afdeling Certa Legal Advocaten. Hiermee heeft Certa Legal Curaçao haar full service dienstverlening naast detachering, werving & selectie verder uitgebreid met advocatuur. Mr. Floris Daan (29) is als consultant toegetreden tot Certa Legal Compliance. Daan zal zich binnen de jongste tak van Certa Legal voornamelijk bezighouden met het doorvoeren van compliance binnen de publiekprivate sector.

Certa Legal Curaçao uitgebreid met advocatuur

Piet-Hein Boekel, oprichter Certa Legal: “Wij zijn blij met de komst van een actief meedenkende, ondernemende en ervaren advocaat als mr. Avontuur en wij hebben er vertrouwen in dat zij de advocatentak op Curaçao op korte termijn verder zal uitbouwen.”

Mr. Avontuur is ruim 11 jaar werkzaam in zowel de Nederlandse als Nederlands Antilliaanse advocatuur en is sinds 2001 woonachtig te Curaçao. Zij heeft ruime ervaring in de algemene rechtspraktijk met de nadruk op het economisch publiek- en bedrijfsrecht en is in het bijzonder gespecialiseerd in het Nederlands en Nederlands Antilliaanse arbeidsrecht. Hierover heeft zij diverse artikelen geschreven en gepubliceerd en lezingen en seminars gehouden. Als advocaat verleent mr. Avontuur juridische diensten aan onder meer werkgevers en werknemers in zowel de publieke als private sector en diverse vakorganisaties en richt zich daarbij, naast de individuele en collectieve arbeids- en ontslagzaken onder andere op reorganisaties, cao-onderhandelingen, ambtenarenzaken en herziening van arbeidsvoorwaarden in ruime zin.

Evenals in Nederland, biedt Certa Legal Curaçao op de Nederlandse Antillen, Aruba en omgeving hoogwaardige juridische diensten aan ondermeer particulieren, het bedrijfsleven en de overheid. Flexibiliteit, kwaliteit, aantrekkelijke tarieven en persoonlijke service staan daarbij voorop. Voorts heeft het kantoor reeds een langdurige en gerichte ervaring op het gebied van professionele projectmatige personele en juridische dienstverlening.

Compliance binnen de publiek-private sector

Tijdens zijn rechtenstudie aan de  Universiteit van Maastricht is de belangstelling voor compliance bij Daan al vroeg gewekt door onder andere zijn stage bij Akzo Nobel, afdeling Organon, waar hij zich heeft bekwaamd in de principes van compliance in de farmaceutische industrie. Hierop volgde een traineeship bij het Nederlands Compliance instituut en een functie als compliance consultant bij de Utrechtse Juristen Groep (thans USG Juristen).

Hier verrichte hij werkzaamheden voor onder andere het Ministerie van Financiën, de Damen Shipyards Group en diverse Nederlandse grootbanken. Deze verschillende werkomgevingen hebben hem in staat gesteld een brede werkervaring op te bouwen. Deze ervaring zal hij bij Certa Legal inzetten om de vooruitstrevende principes van compliance uit te breiden van de financiële sector naar andere sectoren.

Marten Renes, oprichter Certa Legal Compliance: “Certa Legal Compliance zal zich de komende tijd ook gaan richten op het doorvoeren van de principes van compliance naar organisaties met een publiek/privaat karakter, zoals de zorgsector, bouwsector en woningcorporaties. Juist omdat deze organisaties niet puur commercieel opereren, ontbreekt de marktwerking, waardoor minder snel sprake is van optimale bedrijfsvoering. Door het inzetten van compliance en door het gebruik van onze rijke ervaring binnen de financiële wereld kunnen knelpunten in een zo vroeg mogelijk stadium worden herkend, wat de bedrijfsvoering ten goede zal komen. Gezien zijn brede werkervaring is Floris Daan hierbij een goede aanwinst.”

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven