Juridisch nieuws Arbeidsmarkt

Mr. lanceert keuzetool arbeidsmarkt

Beeld: Depositphotos

De Mr. ‘Keuzetool’, ontwikkeld door Mr. en The Selection Lab, is een innovatief instrument dat gaat zorgen voor een betere aansluiting tussen vraag en aanbod op de juridische arbeidsmarkt. Bij de matching wordt gekeken naar sociaal-culturele kenmerken van werkgevers.

De arbeidsmarkt voor juristen vertoont frictieverschijnselen: de vraag groeit en er is te weinig aanbod. Om de kans op een geslaagde match te verhogen, is het van het grootste belang dat een keuze voor een werkgever goed wordt onderbouwd. Millennials laten zich leiden door veel meer factoren dan alleen kwantitatieve. Daarom lanceert Mr. in samenwerking met The Selection Lab voor wie de advocatuur in wil een zogenoemde Keuzetool die is gebaseerd op een match tussen de sociaal-culturele kenmerken van kantoren en de voorkeuren op dat vlak van werkzoekenden. Wie de vragenlijst invult krijgt een lijstje met drie kantoren die het beste bij hem of haar passen.

Doe de test hier en/of meld je als kantoor aan om ook gevonden te worden. Alle informatie over de Keuzetool is hier te vinden.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures