Beter Werk Nieuws Arbeidsmarkt

Mr. zorgt voor betere match op juridische arbeidsmarkt

keuze

Mr. en The Selection Lab lanceren vandaag een innovatief instrument dat gaat zorgen voor een betere aansluiting tussen vraag en aanbod op de juridische arbeidsmarkt. Waar bestaande tools zich met name richten op kwantitatieve gegevens, voegt de Mr. ‘Keuzetool’ daar een matching aan toe op basis van sociaal-culturele kenmerken van werkgevers.

Volgens Mr. -uitgever Charley Beerman betekent de Mr. Keuzetool een belangrijke verrijking op de juridische arbeidsmarkt: “Juist nu er steeds meer frictie is tussen vraag en aanbod, is een goede match tussen beginnende werknemers en hun werkgevers van het grootste belang. Wij denken met deze Keuzetool een aanzienlijke verbetering in de slaagkans te kunnen realiseren.”

De Keuzetool was in eerste instantie ontwikkeld voor laatstejaars rechtenstudenten en andere starters op de arbeidsmarkt, maar in de testfase bleek dat ook zogenoemde ‘zij-invliegers’ met succes van de tool gebruik kunnen maken.

Zij-invliegers

De Keuzetool werkt heel simpel: werkzoekenden vullen hier een vragenlijst in en vervolgens krijgen ze een lijstje met drie werkgevers die het best bij ze passen. Voor een optimale match is van belang dat de database van deelnemende bedrijven zo volledig mogelijk is. Op dit moment zitten er van de top 100 van de Nederlandse advocatuur al meer dan 60 kantoren in de lijst en dat aantal neemt elke dag toe. Vanaf vandaag worden ook kleinere kantoren nadrukkelijk uitgenodigd hier deel te nemen.

De Keuzetool is ontwikkeld met The Selection Lab. Hun assessment- en recruitmentplatform wordt door grote en kleine kantoren gebruikt om de best passende juridische sollicitanten te vinden en te selecteren. Door gebruik te maken van geavanceerde datatechnieken wordt objectief achterhaald welke juristen het beste passen binnen een specifiek advocatenkantoor. Binnen deze matching is bedrijfscultuur van groot belang aangezien 95% van de millennials aangeven dat zij niet alleen een goed passende bedrijfscultuur belangrijker vinden dan een hoog salaris, maar dat bedrijfscultuur één van de belangrijkste redenen is om op lange termijn te blijven of vertrekken.

Klik HIER om de Keuzetool in te vullen.
Klik HIER om als kantoor gevonden te vonden.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

Michiel van Kleef

Michiel van Kleef

Recente vacatures

Recente vacatures