Juridisch nieuws

NN verruilt SRK Rechtsbijstand voor DAS

Leon van Riet (NN) en Hanneke Jukema (DAS) ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst

De rechtsbijstandportefeuilles van Nationale-Nederlanden en ING gaan per 1 juli over van SRK Rechtsbijstand naar DAS.

DAS en Nationale-Nederlanden hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Daarin is vastgelegd dat DAS voor een periode van drie jaar de uitvoering zal gaan doen van de rechtsbijstandsportefeuilles van NN en ING. Op dit moment worden deze uitgevoerd door SRK Rechtsbijstand. De rechtsbijstand voor het label OHRA en voor de verzekerden van het voormalige Delta Lloyd (inmiddels Nationale-Nederlanden) werd al uitgevoerd door DAS.

Nationale-Nederlanden en Aegon, mede-eigenaren van SRK, zegden hun contract met SRK rechtsbijstand op per 1 januari 2019. SRK Rechtsbijstand vocht deze opzeggingen in oktober 2018 aan bij de Ondernemingskamer, omdat het voortbestaan van de rechtsbijstandsverlener in gevaar kwam. De Ondernemingskamer verbood de verzekeraars hun lidmaatschap per 1 januari 2019 op te zeggen, bevroor de opzeggingen tot 1 juli en stelde een bestuurder aan bij om te bemiddelen tussen de partijen.

Inmiddels zijn met alle betrokken partijen afspraken gemaakt over de werkgelegenheid. SRK Rechtsbijstand gaat verder in afgeslankte vorm; de verwachting is dat het merendeel van de juristen en advocaten die bij SRK werken zal overstappen naar DAS.

Hanneke Jukema, ceo van DAS, is blij met de keuze van Nationale-Nederlanden voor DAS. “We zijn erg gemotiveerd om ook de rechtsbijstandklanten van Nationale-Nederlanden en ING te gaan bijstaan. We kijken ernaar uit om, samen met onze nieuwe collega’s, onze leidende positie als brede juridisch dienstverlener te verstevigen en verder uit te bouwen.”

De voorgenomen samenwerking is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt. Ook moeten de ondernemingsraden van DAS en SRK nog worden geconsulteerd.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand