OSR Juridische Opleidingen

Ook Basisopleiding Huurrecht van OSR erkend door Raad voor Rechtsbijstand

Ook de basisopleiding huurrecht van OSR juridische opleidingen is inmiddels officieel erkend door de Raad voor Rechtsbijstand (RvR) voor de deskundigheidseisen huurrecht. Eerder dit jaar ontving OSR voor de Basisopleiding Arbeidsrecht al de opleidingserkenning die bevestigt dat deze opleiding voldoet aan de nieuwe inschrijvingsvoorwaarden van de RvR die sinds 1 januari 2020 gelden.

Wil je als advocaat op toevoegingsbasis cliënten bijstaan in huurkwesties? Dan stelt de Raad voor Rechtsbijstand (RvR) vanaf begin dit jaar de eis dat je voldoet aan de door haar gestelde specialisatie eisen. Een van deze verplichtingen is dat je een basisopleiding van tenminste 20 PO-punten voltooit. Een volledig overzicht van de eisen voor de inschrijfvoorwaarden van de RvR vind je in dit stroomschema.

Over de basisopleiding huurrecht

Paul Tillemans is opleidingsmanager bij OSR en is blij met deze erkenning: ‘Onze Basisopleiding Huurrecht is gebaseerd op de eindtermen en leerdoelstellingen van het groot keuzevak huurrecht uit de Beroepsopleiding Advocatuur van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). De eerste drie modules bieden wij al een aantal jaren aan en worden door cursisten goed beoordeeld met gemiddeld een 8,0. In overleg met de RvR en docenten is deze basisopleiding uitgebreid met een vierde dag, inclusief praktijkmiddag. Deze aanscherping en doorontwikkeling gaat in nauwe samenwerking met ons docententeam: mr. Oscar van Dalsum, mr. Ivette Mol, mr. Gert-Jan Wiekart, mr. Jaap Dammingh, mr. Tomas Steenmetser, mr. Mark van Heeren en mr. Jeroen Groenewoud.’

Vier modules en praktijkmiddag

De basisopleiding bestaat uit vier modules waarin de docenten ingaan op het huurrecht in het algemeen, huurrecht woonruimte, huurrecht bedrijfsruimte en huurprijzenrecht woonruimte. De basisopleiding wordt afgesloten met een praktijkmiddag waarin verschillende thema’s binnen het woonruimterecht aan bod komen.

De basisopleiding huurrecht gaat op 20 mei aanstaande van start en bestaat uit vier cursusdagen. De modulaire samenstelling van de basisopleiding is als volgt:

Module 1: Huurrecht algemeen
Module 2: Huurrecht woonruimte
Module 3: Huurrecht bedrijfsruimte
Module 4: Huurprijzenrecht woonruimte en praktijkmiddag thema’s woonruimterecht

Ga voor meer informatie en inschrijven naar osr.nl.

Of kijk hier voor het stroomschema met de inschrijfeisen van de RvR.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

OSR Juridische Opleidingen

OSR Juridische Opleidingen

Een leven lang leren, met elkaar en praktijkgericht zodat je morgen kunt toepassen wat je vandaag leert! Met een juridische opleiding van OSR kies je voor kwaliteit.

Leren met en van elkaar

Een leven lang leren, met elkaar en praktijkgericht zodat je morgen kunt toepassen wat je vandaag leert! Met een juridische opleiding van OSR kies je voor kwaliteit.

Ga naar het cursusaanbod >

Locatie
Nieuwegracht 60
3512 LT Utrecht

T: 030 – 231 53 14
E: info@osr.nl
I: www.osr.nl