Overstap van de week

Overstap van de week: MARTHE PETERS

Overstap van de week is MARTHE PETERS. Peters stapte over van Loyens & Loeff naar de Verzekerings- en aansprakelijkheidsrechtpraktijk van Ekelmans & Meijer Advocaten. Peters houdt zich onder meer bezig met het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht.

Gefeliciteerd met uw overstap. Wat is het eerste dat u op uw bureau of in uw nieuwe kast neerzet?
De bloemen die ik kreeg bij binnenkomst op kantoor. Wat een warm welkom! Verder heb ik een foto met oud-kantoorgenoten aan de wand gehangen, ter herinnering aan de fijne tijd daar. En een foto van mijn dochtertje van vijf maanden. Veel meer zal het niet worden. Ik kom naar kantoor om te werken, niet om mijn vakantiefoto’s te bekijken.

Waarom wilde Ekelmans & Meijer Advocaten juist u hebben?
Ik had een sterke motivatie voor de verzekerings- en aansprakelijkheidspraktijk en had de juiste papieren. Ook paste ik als persoon en qua presentatie goed bij Ekelmans & Meijer en haar clienten: een goed uitgangspunt voor hen om mij als advocaat medewerker de kans te geven mij verder te ontwikkelen in deze mooie praktijk. Ik vind het ook leuk mijn specialisatieopleiding Verzekeringsrecht die ik (cum laude) afgerond heb, verder in de praktijk te brengen.

En waarom wilde u juist bij Ekelmans & Meijer Advocaten aan de slag?
Ekelmans & Meijer heeft een reputabale verzekerings- en aansprakelijkheidspraktijk. Zij mag vele verzekeraars tot haar clienten rekenen. Er komt een breed scala aan zaken voorbij. Bovendien waren de mensen die ik in mijn omgeving sprak onverdeeld positief over de relaxte sfeer bij Ekelmans & Meijer. Ik ervaar dat ook: je kunt zonder reserve bij iedereen binnenlopen.

Wat maakt het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht zo interessant?
De onderliggende casuistiek. De meest alledaagse situaties komen voorbij (iemand valt van de trap) maar ook de meest exotische (er treedt een sinkhole op). Wat ook leuk is, is dat je je steeds weer in nieuwe materie moet verdiepen. Je moet het product dat ter discussie staat goed doorgronden voordat je er iets zinnigs over kan zeggen. Zo houd je je het ene moment bezig met hypotheken en het andere moment met damwanden.

Wie is uw voorbeeld in het vak en waarom?
Mijn ideaaltype advocaat is vriendelijk en cooperatief, ook richting personen wiens opvattingen hij/zij niet deelt, zoals de advocaat van de wederpartij. Tegelijkertijd is hij/zij vasthoudend. Deze combinatie vereist dat hij/zij communicatief erg sterk is. Belangen behartigen in eenvoudige en duidelijke taal, korte zinnen. Hij/zij heeft niet alleen oog voor de juridische kant van de zaak. Bovenal is hij/zij gepassioneerd over zijn vak.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Druk hier – TravelEssence (Rectangle)