Partnerbijdrage van

Patroonscursussen nieuwe stijl

Je wilt patroon worden of bent al patroon en gaat nieuwe stagiaires begeleiden? Dan moet je voldoen aan de nieuwe kaders en eisen die de NOvA eerder dit jaar heeft vastgesteld. Van startend tot ervaren, wij bieden voor elke ontwikkelfase in het patroonschap een passende cursus!

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Patroonscursussen nieuwe stijl

De nieuwe eisen voor het patroonschap volgen uit de aanscherping van de beroepsopleiding waarin meer aandacht is voor praktische vaardigheden, ethiek en het toepassen van juridisch-inhoudelijke kennis.

Als je vanaf 2021 voor het eerst advocaat-stagiaires gaat begeleiden, dan ben je verplicht om een patroonscursus van zes uur te volgen die betrekking heeft op het patroonschap voor een stagiair. Een (beoogd) patroon die in de drie jaar voorafgaand al een cursus heeft gevolgd, mag ook een cursus van drie uur volgen, bijvoorbeeld in de vorm van intervisie.

Voordat je als patroon in aanmerking komt voor goedkeuring van het patronaat, moet de patroonscursus afgerond zijn. Het kan voorkomen dat dit dus al ruim voor 1 maart 2021 is, wanneer de eerste lichting stagiairs aan de vernieuwde beroepsopleiding begint. Elke patroon is verplicht om de cursus te volgen en zijn of haar kennis elke drie jaar op te frissen met een herhaal- of opfriscursus.

Patroonscursussen worden niet verplicht voor de zogenoemde praktijkbegeleider.

Patroonscursussen nieuwe stijl bij OSR

Onze patroonscursussen zijn bedoeld voor advocaten die (aankomend) patroon zijn en willen leren hoe zij het patronaat professioneel en effectief kunnen vervullen. Van startend tot ervaren, wij bieden voor elke ontwikkelfase in het patroonschap een passende cursus:

Lees meer over:

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Een leven lang leren, met elkaar en praktijkgericht zodat je morgen kunt toepassen wat je vandaag leert! Met een juridische opleiding van OSR kies…

Meer berichten van partner

Ook interessant:

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl